Forum Culinar: Nelamuriri de toate felurile - Forum Culinar

Salt la continut

  • 22 Pagini +
  • « Prima
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Nelamuriri de toate felurile

#401 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 28 September 2012 - 05:18 PM

Vezi postareaMaya, la 28 September 2012 - 02:02 PM, a spus:

Vezi postareaVeronica, la 28 September 2012 - 07:26 AM, a spus:

Da, leurda nu-i. Macris...n-am gustat niciodata dar daca trebuie sa fie un pic acrisor, nu e nici macris. E un pic amaruie.
Mai fac niste "sapaturi" si daca nu ma lamuresc o sap si scap de problema. Imagine postata

Moatza, nu stiu ce sa zic de susai, planta mea are frunzele mult mai lucioase.

Eu zic s-o sapi si sa te scapi! Imagine postata
Dupa cum arata, eu n-as mînca-o, si eu manînc tot felul de verzaciuni. Mie-mi seamana mai mutl cu ceva care cîndva tre' sa faca flori Imagine postata
Cum arata radacina? Ai scos vreuna din pamînt?



Nu rade ca eu chiar am vrut sa pun un link cu o floare,parca floricele albe avea,care semana la frunze cu asta Imagine postata
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#402 Useril este offline   Veronica 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 17
  • Inregistrat: 03-December 09

Postat 30 September 2012 - 04:24 PM

Se pare ca e cicoria.
Tot cautand pe net am gasit asta Fisier atasat  semi-di-cicoria-spadona-da-taglio.jpg (28.1K)
Number of downloads: 0
Seamana foarte bine cu poza mea. Zic eu.
Apoi am dat peste asta
Fisier atasat  821-cicoria-treviso2.jpg (55.71K)
Number of downloads: 0

Si mi-am amintit ca pe un plic era poza asta. Prin excludere, a iesit fenicul, varza neagra, nu a iesit valeriana, dar nu e, nu a iesit oregano, dar nu e nici oregano, deci m-am pricopsit cu cicoria.

Nu stiu daca a mea are vreo sansa sa ajunga ca in poza a doua, seamana mai mult cu cea din prima poza, o las unde e ca nu ma incurca in momentul asta.
De acum e mai mult curiozitate ca oricum nu prea stiu la ce s-o folosesc.

#403 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 30 September 2012 - 05:19 PM

Vezi postareaVeronica, la 30 September 2012 - 04:24 PM, a spus:

Se pare ca e cicoria.


aa, am mancat-o sotata ca garnitura langa niste carne, la Roma, da' nu m-a impresionat.

#404 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,417
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 September 2012 - 09:41 PM

radicchio tardivo in nici un caz nu e, adica a doua poza
nici eu nu ma omor dupa cicoria :floare:

#405 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 01 October 2012 - 06:46 AM

Cicoria e de multe feluri, dar creste în manunchi, iar frunzele plantei tale parca-s mai rasfirate si mai groase. De aia întrebam cum arata radacina?

Imagine postata
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#406 Useril este offline   Veronica 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 17
  • Inregistrat: 03-December 09

Postat 01 October 2012 - 07:26 AM

Scuze Maya, n-am fost atenta ca ai intrebat de radacina.Eca un morcov subtire.

Si da, a mea e cam imprastiata, nu asa manunchi. In fine, sa fie sanatoasa, deocamdata o las unde e.

#407 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,417
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 October 2012 - 07:53 AM

Cred ca depinde cind o culeg pentru ca si alea pe care eu le numesc coste cind sunt culese tirziu au partea aceea alba groasa, in schimb cind sunt culese mai de timpuriu sunt ca cele din prima poza, dar sunt acelasi lucru.
Catalogna e iar un alt tip si de regula e asa in manunchi ca cea din poza Mayei si cu frunza mai lunga.
Veronica daca vrei poti lua 2-3 frunze si ti le faci in tigaie cu un strop de ulei sa vezi de curiozitate cum e, nu ti se intimpla nimic rau si-ti satisfaci curiozitatea, in cel mai rau caz vor di amare ca alea pe care le-am mincat eu la Roma sau ca virgula catalogna care pentru mine e amara tare.

#408 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,417
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 September 2016 - 01:53 PM

Am o nelamurire, adica mi-ati putea confirma daca e corect ceea ce am inteles eu?
Pretul pentru transport este de x lei pe Posta romana si y lei pe Curier. La livrarea pe Posta, va rugam, ca adresa destinatarului sa coincida cu cea din buletin, in caz contrar nu va putea ridica coletul.
Din ceea ce e scris mai sus eu inteleg ca daca livrarea se face pe Posta (da' mai nou se zice pe posta nu prin posta? :appl: ) inseamna ca persoana tre' sa se duca la posta sa ridice coletul.
Iar curierul duce pachetul acasa, e asa?
sau nu mai pricep io nimicuta?
mersi :thumleft:

#409 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 21 September 2016 - 02:34 PM

Vezi postareaAdriana, la 21 September 2016 - 01:53 PM, a spus:

Am o nelamurire, adica mi-ati putea confirma daca e corect ceea ce am inteles eu?
Pretul pentru transport este de x lei pe Posta romana si y lei pe Curier. La livrarea pe Posta, va rugam, ca adresa destinatarului sa coincida cu cea din buletin, in caz contrar nu va putea ridica coletul.
Din ceea ce e scris mai sus eu inteleg ca daca livrarea se face pe Posta (da' mai nou se zice pe posta nu prin posta? :-* ) inseamna ca persoana tre' sa se duca la posta sa ridice coletul.
Iar curierul duce pachetul acasa, e asa?
sau nu mai pricep io nimicuta?
mersi :appl:

La fel ca tine inteleg si eu.. Poate ca, mai nou, coletele s-or tine pe posta... ce stim noi?? Nu mai au loc in depozit si le pun pe-acoperis..????? :thumleft:

#410 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,417
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 September 2016 - 07:30 PM

Multumesc frumos pentru solidaritate, credeam ca am o problema :appl: pe linga altele pe care chiar le am :thumleft:

#411 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 22 September 2016 - 12:16 PM

Curieratul e mai rapid.

#412 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 23 September 2016 - 11:26 AM

Eu cred c-am mai vazut undeva pe forum o poza, da' nu stiu unde este: mi-am luat ast'vara - ohoooo! - o cana care nu are toarta pe-afara, ci are inauntru ceva care seamana c-o toarta doar ca e ca o coloana mica prinsa de peretii interiori.
Am folosit-o de-am si ciobit-o, dar as vrea totusi sa stiu la ce foloseste (pseudo)toarta-coloana din interior. Adica sunt pe punctul de-a o arunca si tot nu stiu la ce-ar fi fost buna.
Cana e made in Norway, daca ajuta.
Daca stiti, luminati-ma ,va rog, ca mor de curioasa.

#413 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 23 September 2016 - 02:54 PM

Vezi postareamoatza, la 23 September 2016 - 11:26 AM, a spus:

Eu cred c-am mai vazut undeva pe forum o poza, da' nu stiu unde este: mi-am luat ast'vara - ohoooo! - o cana care nu are toarta pe-afara, ci are inauntru ceva care seamana c-o toarta doar ca e ca o coloana mica prinsa de peretii interiori.
Am folosit-o de-am si ciobit-o, dar as vrea totusi sa stiu la ce foloseste (pseudo)toarta-coloana din interior. Adica sunt pe punctul de-a o arunca si tot nu stiu la ce-ar fi fost buna.
Cana e made in Norway, daca ajuta.
Daca stiti, luminati-ma ,va rog, ca mor de curioasa.



Nu are nicio utilitate, e făcută în glumă, ca să se distreze lumea pe seama ei, mai mult pentru a fi făcută cadou cuiva care bea cam mult, cred eu.

#414 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 September 2016 - 06:50 PM

Pai inainte sa o arunci, fa-ne o poza ca eu nu m-am lamurit! :sad3:

#415 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 24 September 2016 - 09:07 PM

Vezi postareaCarmella, la 23 September 2016 - 02:54 PM, a spus:

Nu are nicio utilitate, e făcută în glumă, ca să se distreze lumea pe seama ei, mai mult pentru a fi făcută cadou cuiva care bea cam mult, cred eu.


io tot i-am gasit o utilitate, ca mi-am baut ceaiul de seara din ea vreo doua luni.
cu bautul cam mult...nush ce sa zic, ca doar nu-i de vin sau alte-alcoale, da' o fi!

Vezi postareaEataly, la 23 September 2016 - 06:50 PM, a spus:

Pai inainte sa o arunci, fa-ne o poza ca eu nu m-am lamurit! :sad3:


io v-o arat si-i fac vant dupa, ca s-a trecut rau.

Fisier atasat  IMG_20160924_202710.jpg (82.6K)
Number of downloads: 0

Fisier atasat  IMG_20160924_202633.jpg (74.42K)
Number of downloads: 0

Fisier atasat  IMG_20160924_202754.jpg (89.59K)
Number of downloads: 0

cand am luat-o m-am gandit c-o sa-ncerc sa traduc ce scrie pe ea, da' n-am reusit. stie cineva?

si cred ca-i mai mult de bascalie, ca nu-i practica deloc, s-a patat cam tare, iar sub toarta-coloana nu se poate spala neam!
eh, o toana!

#416 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 26 September 2016 - 08:52 AM

Este in suedeza.Cred ca este o gluma...
Ceva de genul: producatorul norvegian il intreaba pe colegul sau suedez unde sa puna toarta la cana ,pe stanga sau pe dreapta. Suedezul iritat ii raspunde sa o puna in interior si acesta asa face.

#417 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 26 September 2016 - 08:57 AM

:hug:
Umor nordic!

#418 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 26 September 2016 - 09:49 AM

Vezi postareaPhoenix, la 26 September 2016 - 08:52 AM, a spus:

Este in suedeza.Cred ca este o gluma...


aha, merci! ce bine ca m-ai lamurit :hug:

#419 Useril este offline   Titirimundi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationWalking on sunshine

Postat 30 September 2016 - 09:10 PM

Buna seara!

Nu stiu daca este o discutie specifica "cum curat", eu nu am gasit.

Deci, am primit un tuci, din acela cumparat din targ de la rromi. Este foarte greu, deci cred ca e din material bun. Numai ca e "vopsit" cu un strat ce pare aluminiu...ceva argintiu. Intrebarea este...trebuie curatat in vreun fel mai special inainte de folosire? Eu l-am fiert vreo ora la foc mic cu detergent de vase apoi l-am frecat cu un burete de sarma, dar a ramas tot asa...nu stiu daca ar trebui sa mai fac ceva.
Poate spun vreo prostie, dar mi-e teama oarecum sa nu imi intre cine stie ce metale prin mamaliga :thumleft:.

Multumesc frumos!
Nu-ţi dai seama cât de puternic eşti până în momentul în care singura ta opţiune e să fii puternic .

#420 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 30 September 2016 - 10:02 PM

Vezi postareaTitirimundi, la 30 September 2016 - 09:10 PM, a spus:

Buna seara!

Nu stiu daca este o discutie specifica "cum curat", eu nu am gasit.

Deci, am primit un tuci, din acela cumparat din targ de la rromi. Este foarte greu, deci cred ca e din material bun. Numai ca e "vopsit" cu un strat ce pare aluminiu...ceva argintiu. Intrebarea este...trebuie curatat in vreun fel mai special inainte de folosire? Eu l-am fiert vreo ora la foc mic cu detergent de vase apoi l-am frecat cu un burete de sarma, dar a ramas tot asa...nu stiu daca ar trebui sa mai fac ceva.
Poate spun vreo prostie, dar mi-e teama oarecum sa nu imi intre cine stie ce metale prin mamaliga :thumleft:.

Multumesc frumos!


Si eu am asa ceva! Tot pentru mamaliga! E din aluminiu si e dat cu bronz de-ala pentru usile de sobe.Prima oara, am facut o mamaliga si bronzul ala s-a luat pe mamaliga, asa ca am aruncat-o! Apoi l-am folosit fara probleme!
Mai am doua, in care prajesc cartofi. In alea am prajit din prima, fara probleme. Nu s-a luat!
Ai deja doua metode! A treia: sa-l pui, gol, uscat, pe foc, sa-l arzi. Bronzul ala se exfoliaza. Il scuturi si...gata!
Eu le am de vreo 20 de ani si nu mai am probleme!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

Arata acest topic


  • 22 Pagini +
  • « Prima
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi