Wowerful, la 20 October 2016 - 10:24 PM, a spus:
Intrebare: Exista pe forum vreun topic despre copii mofturosi la mancare?
Nu stiu cum sa mai procedez si as fi vrut un schimb de experienta, retete, metode dar nu vreau sa deschid un topic nou daca este deja unul.
Oricum, banuiesc ca nimeni nu are sau a avut copii nazurosi. Pana si maica-mea zice ca nu a avut asa problema cu noi si ca probabil fac eu ceva rau si il alint prea tare

Anyway- multumesc anticipat!
Vreme indelungata, chifteaua a avut "perioade". Perioada de ciulama, perioada de mamaliga, perioada de orez, perioada de paste, perioada de mai stiu eu ce. Apoi ba mozzarela, ba nemozzarella. Ba cu busuioc, ba fara busuioc. Ba cremwursti, ba necremwursti. Si tot asa. La un momentdat nu mai stiam ce sa-i dam sa manance. Dar cum toate vin si toate trec, mai ales la copii, nu ne-am facut probleme (ok, eu ma cam ofticam ca manca doar cacaturi si ce faceam eu bun nici nu se atingea sau gusta si spunea ca e bun dar ca nu mai vrea).
Odata am "fortat-o" sa manance ceva spunandu-i ca, astazi, trocul are doar asta. Si a zis bine, merci, atunci nu mananc. Am intrebat-o daca vrtea altceva, a spus "nu, merci". Si asa a ramas. Si s-a dus la joaca. Si mai tarziu, crapa de foame si i-a cerut orez lu' ma-sa si aia i-a facut si a mancat orez. Gol. Fiert. Fara nimic altceva.
Eu cred ca nu trebuie sa-ti faci probleme cu nazurile la masa ale copilului. Nu uita ca nu copilul face nazuri ci parintele face nazuri la ce ar vrea copilul si-l forteaza sa manance ce crede parintele ca e bun pentru copil. Gresit! Sa manance ce vrea si cat vrea, avand insa grija sa il "pacalesti" si cu chestii. Sa nu-i dai ceva in mod intentionat, spunand ca "nu-ti dau ca nu-ti place" si sa mananci tu. Si in timp ce mananci sa ii arati ca-ti place si sa mai trantesti si un "bun!" (dar fara sa exagerezi). Si sa ai grija ca sa fie chestia aia, pe masa, la indemana lui, pentru cazul in care are curiozitate si, totusi, vrea.
Nu mai uita o treaba. Nu stiu cat de mare e copilul tau insa, la scoala, copiii povestesc desprfe toate alea, se vad unii pe altii ce mananca (daca au ceva la ei). Si se influenteaza foarte mult. Mai demult i-am facut chiftelei ceva ce manca la scoala cu placere. Numai ca io am facut-o buna rau. A gustat, a zis ca nu vrea. Si ca nu mananca ca aia de la scoala e mai buna.
Uneori faceam de mancare impreuna, daca avea si ea chef. Si apoi mancam ce a facut "ea".
Cai sunt multe ca sa-i dezveti de nazuri. Problema e ca dezvatul e mai greu decat invatul si cu asta trebuie sa ai grija.