Forum Culinar: Odiseea fundamentalismului - Forum Culinar

Salt la continut

• 14 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Odiseea fundamentalismului

#241 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 31 May 2012 - 12:39 PM

Vezi postareazerda, la 30 May 2012 - 07:47 PM, a spus:

eu te intreb, poate ai ceva de marturisit???

Nu, pärinte, nimic :love7:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#242 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 31 May 2012 - 12:41 PM

Azi am fost la ferma, care are si magazin bio si nu am gasit yacon. Nici nu au auzit cucoanele d-acolo. M-am intors in schimb cu:
Imagine atasata: monthly_05_2012/post-12-13384608127075.jpg

Am luat si siropul de orez pe care scrie ca este superior celorlalte siropuri indulcitoare prin continutul mare de minerale si prin faptul ca are zaharuri cu nush ce formula chimica lunga, care procesate foarte lent de catre corpul uman, motiv pentru care nu provoaca scaderea insulinei.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#243 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 31 May 2012 - 12:43 PM

Astazi am papacit:

-pepene dimineata
- acum:

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-12-13384609864492.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#244 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 31 May 2012 - 01:08 PM

Vezi postareaUma, la 30 May 2012 - 09:19 PM, a spus:

Vezi postareaDexter, la 30 May 2012 - 09:17 PM, a spus:

Vezi postareaUma, la 30 May 2012 - 08:49 PM, a spus:

ştiu ca e mai putin rea e prosciutto ca stiu ca nu e amestecata cu tot felul

nici măcar toate felurile de prosciutto, eu am citit toate etichetele la toate mezelurile din magazinele "normale" (nu alea tip healthfood) de la mine din sat şi singurul mezelic care nu are zahăr(!) şi alte chimicale este prosciutto tip parma importat din italia ...

Asa e Dexter! De aia numai din ala iau (importat in pachete deja ca sa nu fie pacaleala)

Imi pare rau ca va dezamagesc, dar e doar cu scopul sa fiti atenti! Si ala are, chiar luat de la fata locului! daca nu vine una dintre fetele din Italia sa confirme (Sorina stie cel mai bine ca a cautat mult pana sa gaseasca mezelicuri curate), caut eu o eticheta de la mama ei.
Cititi musai etichetele originale de pe produse, dar sa contina toate ingredientele, nu sa fie reambalat in pachetele mici si sa dea un rezumat.
Nu am exact de la un prosciuto di parma poza la eticheta, dar cand mai merg acolo o sa incerc s fac poza, sa nu uit! Pun de la un prosciuto cotto si de la un salam, cumparate de la cazeificcio de la mama lor. Posibil la prosciuto crudo sa stam ceva mai bine.
prosciutto di Parma e si cotto si crudo. Voi la care va referiti?

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_05_2012/post-685-13384624705912.jpg
  • Imagine atasata: monthly_05_2012/post-685-1338462477437.jpg

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#245 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 31 May 2012 - 01:10 PM

Sparanghel, valori nutritionale pentru 100 g:

Calorii 20
Carbohidrati 4 g
Fibre 2 g
Proteine 2 g.
Vitamine A si C
Minerale Calciu si fier.

Profitati la maxim si mancati pana pocniti.
O singura remarca: cand mergeti la baie sa faceti pipi, sa nu va speriati daca remarcati ceva neobisnuit. Asta e un efect secundar al sparanghelului :love7:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#246 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 31 May 2012 - 01:12 PM

Vezi postareaDaniella, la 31 May 2012 - 01:08 PM, a spus:

. Voi la care va referiti?

Crudo :love7:
A cat is a friend fur-ever !

#247 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • LocationGermany

Postat 31 May 2012 - 01:36 PM

Vezi postareaUma, la 30 May 2012 - 08:49 PM, a spus:

Mama ce ma nervozeaza cuscra mea :beer2: - si stie doar ca vreau sa ma mut la ea de tot cand vad ce minunatii gateste! Pai tu pe tine te dai de exemplu -matale nu ai dinti dulci in primul rand (nu ca cuscra-ta care are toata dantura dulce) deci ca mananci ceva cu zahar o data pe saptamana..si ala facut in casa.. hai sa fim seriosi!
Eu zic de mezeluri pentru ca efectiv au multa sare si tot felul de prostii aici-zic ca mi se face pofta din cand in cand, dar stiu clar ca nu ma simt bine dupa ce mananc salam sau sunca - ce cumpar si stiu ca e mai putin rea e prosciutto ca stiu ca nu e amestecata cu tot felul.

Tu Maya draga gatesti in casa cu produse bune si sanatoase, deci... nu discutam :D Ca iau grasa si ma mut la tine sa te inveti minte!

De ce sa te nervozez? :D Asta e adevarul, doar discutam. Cum spuneam, de pacatuit pacatuim toti. Eu recunosc cu mîna pe inima ca de 1-2 poate chiar 3 ori pe an mai halesc si cîte un burger de la McD, si tot cu mîna pe inima va recunosc ca jumatate de ora dupa, fac în pantaloni! Nu-mi prieste, stiu, si totusi îmi încerc norocul cîteodata :D
Cu mezelurile nu ma omor, dar gasesc prosciutto crudo cît si cotto, fara chestii nasoale. Chiar si salamuri. dar nici asa nu ma dau în vînt dupa ele! Totusi, mai halim si de astea.

Daniella e kakegal de unde vine prosciutto. Po' sa vina si din Palestina si sa fie si calitativ dar si prost! În functie de pret si calitate se vinde si la mama lui acasa, în Italia. Prosciutto, la fel ca alte mezeluri vine produs în toate calitatile pentru toate buzunarele... si asta egal în care colt al lumii.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#248 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 31 May 2012 - 01:42 PM

Vezi postareaMaya, la 31 May 2012 - 01:36 PM, a spus:

De ce sa te nervozez? :D Asta e adevarul, doar discutam. Cum spuneam, de pacatuit pacatuim toti. Eu recunosc cu mîna pe inima ca de 1-2 poate chiar 3 ori pe an mai halesc si cîte un burger de la McD, si tot cu mîna pe inima va recunosc ca jumatate de ora dupa, fac în pantaloni! Nu-mi prieste, stiu, si totusi îmi încerc norocul cîteodata :D
Cu mezelurile nu ma omor, dar gasesc prosciutto crudo cît si cotto, fara chestii nasoale. Chiar si salamuri. dar nici asa nu ma dau în vînt dupa ele! Totusi, mai halim si de astea.

Idem aici! Eu ti-am mai zis eu mai demult, ca avem niste chestii foarte similare. La mine nu e MC'Do, e KFC. Si aceeasi reactie. Asta pentru ca produsele de acolo sunt cele mai ieftine, manipulate genetic si injectate cu tot ce vrei. E si normal ca organismul sa se revolte. Dar sa recunoastem ca potentiatorii astia de gust is reusiti :beer2:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#249 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 May 2012 - 03:19 PM

Vezi postareaUma, la 31 May 2012 - 01:12 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 31 May 2012 - 01:08 PM, a spus:

. Voi la care va referiti?
Crudo :)

:love3: ! verde inca ... :)
din cate retin nici la prosciuto crudo nu e situatia "curata", dar nu am foto eticheta. Cand ajung in zona (nu cred ca in urmatoarele zile/saptamani) o sa o pozez si pe aceea. Intre timp am nadejde ca ajutorul vine chiar de la "sursa"...
Sorina :floare: help! somebody ... pls help!

#250 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 May 2012 - 03:22 PM

Daniella e kakegal de unde vine prosciutto. Po' sa vina si din Palestina si sa fie si calitativ dar si prost! În functie de pret si calitate se vinde si la mama lui acasa, în Italia. Prosciutto, la fel ca alte mezeluri vine produs în toate calitatile pentru toate buzunarele... si asta egal în care colt al lumii.

Ai dreptate, stiu. Nu am luat tot supermarketul la rand la etichete, dar pe cate m-am uitat nu am vazut lucruri incurajatoare si am inchis ochii ... :floare: ,c a oricum ajung prea rar sa iau de la sursa! Sorina, spunea ca a cautat mult pana in nu stiu ce oras vecin sa gaseasca mezeluri "curate" (Fara adaosuri). Tot vorbind, vorbind, vorbind ... ne elucidam noi ...dea domnul sa ma insele memoria si crudo sa fie "curat" ...
Cele din poza sunt de la caseificio, care eu inteleg ca sunt cele mai curate, direct de la producator, dar nu sunt sigura pe informatia asta, tot fetele pot sa confirme/infirme daca ma insel sau nu.

#251 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 31 May 2012 - 03:23 PM

Stai ca ma duc sa o iau pe Giulia si revin...
Sorina

#252 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • LocationMica's world

Postat 31 May 2012 - 03:44 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 31 May 2012 - 01:42 PM, a spus:

De ce sa te nervozez? :P Asta e adevarul, doar discutam. Cum spuneam, de pacatuit pacatuim toti. Eu recunosc cu mîna pe inima ca de 1-2 poate chiar 3 ori pe an mai halesc si cîte un burger de la McD, si tot cu mîna pe inima va recunosc ca jumatate de ora dupa, fac în pantaloni! Nu-mi prieste, stiu, si totusi îmi încerc norocul cîteodata :love3:

Idem aici! Eu ti-am mai zis eu mai demult, ca avem niste chestii foarte similare. La mine nu e MC'Do, e KFC. Si aceeasi reactie. Asta pentru ca produsele de acolo sunt cele mai ieftine, manipulate genetic si injectate cu tot ce vrei. E si normal ca organismul sa se revolte. Dar sa recunoastem ca potentiatorii astia de gust is reusiti :floare:

Mie McDonalds-ul chiar nu-mi place. Daca vreau un burger adevarat, avem cateva locuri in Toronto unde il fac pe bune (din carne de vita organica sau miel -mmm o minunatie) ... deci tot ce e Mc sau altele eu nu pot sa mananc. KFC (sau Kepsi cum ii zice nepota-miu) alta mancare de peste. Lui ii place f mult (nu are voie decat rar..) si avem rutina noastra de dus la film si dupa la Kepsi...dar asta rar (ca-l mai pacalesc si mergem la restaurant unde eu TREBUIE sa-mi comand tochitura ca sa imi manance el carnaciorii mici :) )

Daniella, prosciutto crudo pe care il iau eu are doar sare.

Eu nu o sa fiu niciodata capabila sa nu dau iama in anumite chestii -dar am observat ca nu mai functionez la parametrii de acum niste ani..si cum stiu clar ce greseli fac (adica dintii aia dulci) incerc sa re-obisnuiesc corpul cu chestii mai sanatoase.

De exemplu ieri la cina am mancat doua felii de pepene verde :) Si mi-a trecut si foame si pofta de dulce :)
A cat is a friend fur-ever !

#253 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 May 2012 - 03:53 PM

Si eu dau iama in anumite chestii, pentru ca imi propun sa nu ma abtin in anumite situatii.
Dar pe multe altele (majoritatea dulciurilor si snacksuri din comert , McD si multe care stiu sigur ca sunt incarcate de porcarii si nu au nimic nutritiv) nu le mai poftesc. Rar de tot ma apuca o pofta irezistibila. Spre ex acu 2 saptamani am avut pofta de Pringles. Si am mancat 1 cutie si ...
Luni si marti de wisky-cola. :floare: si am baut cate doua sonde.
dar acu' gata, sunt back in business ... :love3: si de altfel, cand imi pierd autocontrolul, a doua zi am remuscari ...

#254 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 May 2012 - 03:55 PM

Am gasit la pret corespunzator piperat si mezeluri curate. Ce am gasit eu pana acum:
- crudo
- speck
- culmea, mortadella.
Dar, nu toate sunt curate. Eu de fiecare data cand cumpar, de fapt cand vreau sa cumpar, ca nu ajung mereu sa-mi indeplinesc dorinta, incep sa pun intrebari sau citesc, pana se enerveaza ori soata ori vanzatorul.
Asta-i viata. Nu mananc in fiecare zi, asa ca atunci cand am pofta vreau sa fie cum vreau eu.
Am mai gasit salamuri facute de tarani, dar ma duc in varful muntelui dupa ele. Sunt la preturi rezonabile si superbune. Doar ca ma duc de cateva ori pe an acolo.
Nu va mai spun ca si in cartea tocata am gasit zahar... e ceva ce ma depaseste aici. Eu sunt moarta dupa mici si soata ne-ar face in fiecare duminica, doar ca in ultimul timp ma lovesc de carnea tocata cu zahar. Imi vine sa bat pe cineva, da' pe cine?
Cu puiul la rotisor, aceeasi chestie. Mai am si eu o pofta cate o data si nu am chef sa-l fac, asa ca e normal sa-l cumpar. O intreaga epopee pana sa-l gasesc de domnul pui fara zahar. Da' cu fooooooaaaarrrttteeee multa rabdare l-am gasit.
Si multe altele.
A, branza topita, tot la fel de-o pofta. Dupa doi ani am reusit sa gasesc o branza topita adevarata si nu facuta cu ser din lapte.
Exemplele sunt multe... concluzia e simpla: multa rabdare si ochii cat cepele. Exista posibilitatea sa gasim si ceva curat.
Sorina

#255 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 May 2012 - 04:18 PM

Sorina, scuza-mi insistenta, nu am inteles exact:
- crudo
- speck
- culmea, mortadella.
le gasesti la hipermarket la galantarul de Gastronomie, sau la un caseificio, sau unde? La gastronomie e coada de 10-15 persoane, vanzatorii habar nu au, cum procedezi? ii pui pe ei sa citeasca etichete? sau ai gasit cele mentionate la raft la raionulk de mezeluri?
si inca o intrebare, daca tot te-am prins: Crudo este de regula "curat"? Asta mi se pare mai aproape de natural, dar retin ca am vazut si pe el ceva in neregula, insa posibil sa imi amintesc o eticheta de la filetto staggionatto.

multumesc :floare: mult de tot ca ai raspuns apelului meu :love3:

#256 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,412
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 31 May 2012 - 04:49 PM

Nu-mi imaginez cum prosciutto crudo ar putea avea zahar in el.
Aici e legea care zice cum trebuie facut cel de Parma, e drept ca aici e numit dulce dar asta pentru ca e mai putin sarat decit altele, ca cel din Toscana sau San Daniele, de exemplu
http://www.prosciutt...nare-produttivo
apoi normal ca peste tot sunt falsuri si mi se ridica parul in cap cind ma gindesc la ce se vinde in afara Italiei ca fiind original italian

#257 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 May 2012 - 04:51 PM

se fac "injectii" :floare: , dar nu stiu sigur daca si la prosciuto crudo, voi sigur aveti raspunsul bun! merci :love3:

#258 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,039
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 31 May 2012 - 05:05 PM

Vezi postareaDaniella, la 31 May 2012 - 04:18 PM, a spus:

vanzatorii habar nu au, cum procedezi? ii pui pe ei sa citeasca etichete?

yes baby, dacă nu au etichete, au un catastif cu ingredientele, să vezi cum vin vinzătorii cu dosaru' la galantar, să citească ce conţin mezelurile. eu nu am nici o reţinere să intreb. la "tărani" tot aşa şi ei au catastife, aşa am aflat că majoritatea fructelor uscate au zahăr şi chimicale adăugate. foarte rar sunt uscate natural in uscător

#259 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 May 2012 - 05:07 PM

Vezi postareaDaniella, la 31 May 2012 - 04:18 PM, a spus:

Sorina, scuza-mi insistenta, nu am inteles exact:
- crudo
- speck
- culmea, mortadella.
le gasesti la hipermarket la galantarul de Gastronomie, sau la un caseificio, sau unde? La gastronomie e coada de 10-15 persoane, vanzatorii habar nu au, cum procedezi? ii pui pe ei sa citeasca etichete? sau ai gasit cele mentionate la raft la raionulk de mezeluri?
si inca o intrebare, daca tot te-am prins: Crudo este de regula "curat"? Asta mi se pare mai aproape de natural, dar retin ca am vazut si pe el ceva in neregula, insa posibil sa imi amintesc o eticheta de la filetto staggionatto.

multumesc :floare: mult de tot ca ai raspuns apelului meu :love3:

Da, le gasesc la raionul de mezeluri de la orice supermercat. Nu-ti inchipui ca gasesc de toate peste tot de fiecare data. Sau azi gasesc, maine schimba marca si nu mai gasesc.

La raion e randul meu, asa ca nu ma intereseaza, am devenit nesimtita. Imi citeste eticheta, sau ma lasa pe mine sa o citesc. In ultimul timp au aparut si cartile cu toate produsele din magazin cu ingredientele de rigoare. Doar ca unele sunt mai bine facute decat altele. Spre ex, la Despar-ul de langa mine imediat gasesti orice te intereseaza, pe cand la Auchan plangi cu vorbe. Nu stiu cine la facut, da' prost la mai intocmit.
Asa ca de fiecare data intreb si de fiecare data mi se raspunde.

Daca nu ramane varianta frigidere, dar acolo e o exceptie sa gasesc ceva. Plec din start cu ideea ca acolo nu e nimic bun pt mine.

Si 'da' crudo adevarat e intodeauna curat.
Sorina

#260 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • LocationGermany

Postat 31 May 2012 - 05:08 PM

Crudo nu se injecteaza, Daniella. Ca atunci ar fi supa :floare:
Cotto, sigur se injecteaza cu ceva apa+sare si eventual condimente... poate.
Nici eu nu am vazut sunca cruda cu zahar. Doar fum si sare, sau sare si fara fum.

Sorina, cum carne macinata cu zahar? Asta chiar nu am mai auzit!
Pai vinde macelarul carne macinata cu zahar?
Macina-ti singura si mînca mici la fiecare we! Poti sa te iei de mîna cu Dan. Nu-l mai satura nimeni de mici! :love3:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

Arata acest topic

• 14 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Nu puteti crea un topic nou