Forum Culinar: Odiseea fundamentalismului - Forum Culinar

Salt la continut

• 14 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Odiseea fundamentalismului

#261 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 31 May 2012 - 05:10 PM

Vezi postareaDexter, la 31 May 2012 - 05:05 PM, a spus:

aşa am aflat că majoritatea fructelor uscate au zahăr şi chimicale adăugate. foarte rar sunt uscate natural in uscător

ciiih! :)

Adriana :floare: , merci de link, am gasit:
Gli unici ingredienti sono la carne di suino italiano e un pizzico di sale. Da sempre, non si utilizzano né conservanti, né additivi e il risultato è un prodotto gustoso e completamente naturale. A questi due soli ingredienti sono da aggiungere l’abilità dei maestri salatori e l’aria asciutta e delicata delle profumate colline parmensi della zona tipica di produzione.

Deci, asta cu DOC Parma nu are voie sa contina decat putina sare. Avem o certitudine! aveati dreptate, prosciutto crudo di Parma e fara porcarii.

Mie imi mai trebuie o certitudine pt uleiul de masline extravirgin :love3:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#262 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 May 2012 - 05:13 PM

Maya, la cotto am pus poza la eticheta si are zaharuri. Probabil depinde de producator... . Trebuie citita eticheta.

#263 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 31 May 2012 - 05:17 PM

Bravo, Dexter! :floare:

A, ca am uitat... mai sunt magazine care atunci cand iti tiparesc hartiuta cu pretul au si ingredientele scrise pe respectivul biletel. Asa ca daca ii e lene sa se duca sa citeasca imi printeaza hartiuta si citim impreuna ingredeientele.

Sa stii ca pana acum toata lumea mi-a raspuns. Nu a fost unul care sa se dea lovit. Si daca nu a stiut sa se descurce a chemat pe altcineva sau l-am instruit eu, ca de, am experienta. Stiu ce vreau si stiu cum sa obtin ceea ce vreau. Mai ramane si sa aiba... asta-i partea a doua a problemei.
Sorina

#264 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 May 2012 - 05:22 PM

Da, Maya, carne tocata cu zahar... pt ca zaharul este un bun conservant. Si nu e vorba de macelar, ca acolo mi-o macina in fata. Doar ca nu reusesc sa ajung mereu la macelar, asa ca imi mai iau si de la supermercat.
A, si am gasit intr-un supermercat si carne tocata monti, adica cu fructoza... imi venea sa intru in spate (ca astia au si macelaria lor) si sa-i strang de gat. Acelasi motiv... dureaza mai mult.

Acum m-am suparat si mi-am luat congelator. Am zis ca ma duc si-mi iau 10kg de carne tocata si o pun in pungute la congelator. Cand am nevoie imi scot una si gata, problema rezolvata.
Sorina

#265 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 May 2012 - 05:24 PM

eu ma gandesc cand merg in hipermarket la voi (la HiperCoop) la raionul de gastronomie si e un galantar urias cu mezeluri, zeci de feluri de crudo, nu stiu cate de cotto, de speck, de coppa, mortadella, salamuri, pancetta etc ... Eu mor de drag si mirosul ma ameteste... :floare: Raionul ala imi place cel mai mult din tot hipermarketul... Poftesc numai cand ma gandesc ... Deci ce ii zic de acum lui nenea/tanti?
cu prosciutto am inteles, oricum ceream de Parma. Am observat ca si aia e pe luni. Mie imi place mai tender, de care trebuie sa cer?

la caseificio, nu ar trebui sa fie produse traditionale/naturale?

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_05_2012/post-685-13384780485823.jpg
  • Imagine atasata: monthly_05_2012/post-685-13384780740707.jpg

#266 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 May 2012 - 05:32 PM

In primul rand ii spui ca vrei, sa zicem, speck, apoi ii zici fara zahar, glucoza, zaharoza, amidon. Ea probabil se va duce spre cele mai scumpe si va incepe sa citeasca ingredientele.
Sau daca are cartea de care ziceam inainte sa-ti vina randul te pui frumusel pe citit, vezi ce ti se potriveste si apoi cand e randul tau ii spui exact ce vrei.
Astea sunt variantele.
Sorina

#267 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 May 2012 - 05:33 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 31 May 2012 - 05:32 PM, a spus:

Astea sunt variantele.

Iti multumesc mult :rolleyes: ! Esti prea draguta! :tongue3:

#268 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 May 2012 - 05:40 PM

Pentru atat? Vezi de treaba!
Mi-e rau de nu mai pot si acum trebuie sa plec la munca. Nici nu reusesc sa ma misc.
Va pupacesc! Fug la munca.
Sorina

#269 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 31 May 2012 - 05:45 PM

Asa stiu si eu ca Prosciutto crudo adevarat e doar uscat, cu sare. Si asta scrie si pe eticheta (il cumpar de la un magazin mare italian, de unde cumpar si parmezanul) Scumpe, dar bune..si mai bine putin si bun decat mult si prost.

Asta cu carnea tocata - pe mine m-au mirat preturile in USA la carne tocata (adica ieftine) -se vindeau la niste "tuburi" facute din plastic colorat, nici nu vedeai ce si cum.
Eu am "masina" de tocat carne la KA si o fac eu in trei miscari. Toaca super bine.

Cu micii, si eu as manca mereu (chiar cand facem la BBQ aduc si o portie acasa ca-mi plac si reci) -dar are cuscra o reteta super, si asa ii fac ca ce gasesc la magazinul romanesc e o chestie dubioasa cu multa sare.

EDIT: Sanatate Sorina!
A cat is a friend fur-ever !

#270 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,412
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 31 May 2012 - 07:13 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 31 May 2012 - 05:22 PM, a spus:

Am zis ca ma duc si-mi iau 10kg de carne tocata si o pun in pungute la congelator.

de la macelar ca sa fie fara zahar, da?
chiar m-ai facut curioasa, o sa ma uit si eu pe cutiute sa vad
sau investesti mai putin de 100 de euro si-ti iei masina de tocat, cind ai timp macini si pui la congelator
sper ca ti-ai revenit :rolleyes:

#271 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 May 2012 - 08:02 PM

Multumesc fetelor! O sa-mi treaca, asta e, m-am invatat, nu-i ca am prea multe solutii.

Carnea tocata am sa o iau de la macelar, si ideea ta cu masina de tocat nu e rea deloc, dar nu acum. Mai astept un piculet.

Si eu visez la KA. Am inceput sa-mi pun bani de-o parte. Sper pana la sfarsitul anului sa reusesc sa intru si eu in posesia unei astfel de frumuseti.
Sorina

Arata acest topic

• 14 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi