Forum Culinar: Odiseea fundamentalismului - Forum Culinar

Salt la continut

• 14 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Odiseea fundamentalismului

#61 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 08 December 2009 - 07:27 PM

Of, Edi, imi pare rau sa aud asa vesti rele. Vino aici cu noi, nu sta singura! Nu dispera, esti foarte tanara, corpul tau va hotara singur cand stie el ca e cel mai bine. Sportul si un trai sanatos sunt acum importante.

Pytic nu, neagra nu a afost, a fost efectiv orice dulce. Insa azi, dupa cum am spus, am revenit iar la normal. Am constat ca, atunci cand nu ovulez -sa perioada de ovulatia este deplasata (eu am un aparat micut Persona cu care tin sub observatie ritmul meu biologic) patesc asta, imi scade groaznic nivelul zaharului in sange. Nimeni, nici un doctor nu a putut sa imi explice vreodata de ce. Am inceput sa ma obisnuiesc si sa ma cunosc. In ultimul timp am invatat sa tin asta sub control, insa in perioadele de stres mare se intampla sa dau iama.

Azi am avut:

MD: piept pui
G+P: wasa, apa si capuccino
C: teci de fasole cu pulpa de iepure si ceva arahide.

Asta-i tot ma duc la treaba. V-am pupat!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#62 Useril este offline   hoya 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 14
  • Inregistrat: 28-November 09

Postat 08 December 2009 - 08:07 PM

[quote name="puskin"][quote name="hoya]

Ma bucur ca iti place pateul de casa. Si mie imi place mult. Meniul arata bine, doar pranzul mi se pare cam subtire si as muta gutuia in cursul diminetii si nucile dupa-amiaza ( as mai pune inca 4-5 nuci :laughing7: ).[/quote][/quote][/quote]

Mersi de sfat... ;)<" title="arms" />

Adevarul e ca am mancat suficient... un castronel de ciorba ( care ziceai ca-i 2 in 1 si ciorba si tocana ;) , dar chiar mi-a placut mult cum a iesit, am pus si legume date pe razatoarea mica, si tocate cubulete) dar a fost o portie suficient de mare...
Nucile...am aproximat eu ca au fost 3...am spart pentru ca a trebuit sa fac ceva cu gutuile care mi se stricau in camara...ca acum nu mai bag cu kg. in mine... :laughing7: ci mananc un fruct pe zi...asa ca ... a trebuit sa fac o placinta de gutui( nu pentru mine, normal)... ca-mi parea rau sa le las sa se strice...si na...nu mai fac gem, nu mai fac compot...ceva , ceva trebuia sa fac... :roll: , ei ...si in timp ce le-am spart mi-am luat si gustarea... :lol:

Ce sa zic...cu gustarile mele,fructul si semintele...am tot citit si am vazut ca toate fetele au zis sa mananc fructul dimineata... si probabil ca pana la urma asa va trebui s-o fac...dar ma simt mult mai bine asa, sincer... fructul il percep ca pe un desert pe care il iau dupa masa de pranz, care e mai copioasa...si chiar daca il manac dupa 2-3 ore...parca imi da senzatia respectiva...ca dupa masa iau si un desert... asta e...greu cu apucaturile astea...
Dar daca tu imi zici ca asa e mai bine ...am sa schimb [size=50]( [/size][size=50]asta pentru ca stiu...ca stii ce zici cand zici ceva... ;) )[/size]

Cu miscarea stau mai rau...n-am inceput sa fac ceva intensiv...si cred ca nici nu e cazul sa incep de-acum ceva...inca am prea mult kg. sa am pretentia ca pot face un efort sustinut mai mult timp...dar ma mai urc pe bicicleta in timp ce ma mai uit la un film...si mai fac ceva masaj cu un aparat din ala cu benzi, care se zice ca nu face mare lucru...dar macar mai zdruncina putin depozitele alea de grasime... :laughing7: si il percep mai mult ca pe un masaj de relaxare...imi face bine...
Poate dupa anul nou am sa incep si ceva miscare intr-un ritm sustinut... adica...un program pe care sa-l respect... :santa:
Imagine postata

Inceput schimbarea modului de alimentatie in 06.10.2009
06.11.2009 - 6,5 kg.
06.12.2009 - 4,9 kg

#63 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 09 December 2009 - 07:35 AM

Hoya, cred ca mai poti pune linistita niste nuci. Sau fistic, alte oleaginoase.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#64 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 09 December 2009 - 07:37 AM

Am uitat, poate poti face un jelei de fructe cu indulcitor natural, gen sirop de agave, cu praf de stevia ma indoiesc ca ai iesi.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#65 Useril este offline   edi 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 48
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 09 December 2009 - 07:52 AM

Am si o veste buna azi cintarul imi arata 65.400 , deci continua lupta.
Revin si ma apuc iar de exercitii cu greutati, sa-mi reanimez muschii , au avut o pauza , in curind vor avea de munca.
Am niste fluturi in stomac, dar va fi ok.

Mi-am luat alunele cu mine, voi rontai acolo.

p.s. sa-mi tineti pumnii strinsi, va scriu cind ma trezesc .
V-am :-* pe toate .

#66 Useril este offline   hoya 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip

Postat 09 December 2009 - 10:17 AM

Lapona Enigel a spus:

Hoya, cred ca mai poti pune linistita niste nuci. Sau fistic, alte oleaginoase.

Mersi Lapona... {SMILIES_PATH}/6.gif:D<" title="arms" />
In general mananc mai multe seminte ,e adevarat, mi-am facut un mix cu seminte de dovleac, migdale, caju,arahide ( pe care am sa le elimin data viitoare ca am inteles ca nu sunt chiar recomandate) nuci braziliene, cam astea le am acum...si mananc cam o mana din ele... ieri a fost ceva neprevazut...si daca tot am spart nucile alea...am zis sa mai diversific gustarea... :roll:
Ideea e ca mi-e frica sa reincep sa mananc dulce...fie el si cu indulcitori...stiu ca mi-ar starni pofte pe care nu le-as putea stapani...asa ca am sa ma limitez la fructe si am si doua ciocolate cu 80 % cacao in frigider...dar le tin asa...in caz de necesitate... :D
Adevarul e ca inainte sa elimin dulciurile din alimentatia mea...mi se faceau niste pofte de dulce de visam si noaptea... o anumita rulada cu multaaaa ciocolata ...
Pe mine astea m-au adus aici... dulciurile, mezelurile si sucurile acidulate...asa ca va trebui sa-mi iau gandul de la ele daca vreau sa devin un om normal...

Meniul meu de azi...

D: doua felii wasa cu 100 gr. branza fagaras, 150 gr. iaurt grecesc (iaurtul asta imi place tare mult...dar are 10 % grasime 8-) , cred ca nu e ce-mi trebuie mie, dar l-am luat de pofta..., vad ca are 134 cal/100 gr., n-ar fi chiar de speriat, probabil am sa mai iau cate unul din cand in cand, ar fi cam 200 cal. un iaurt din asta de 150 gr.) cu o lingurita seminte de in
G: o portocala
P: ciorba de legume cu periosare din carne de curcan
G: mix seminte
C: peste fript cu salata (salata verde,castravete, ulei masline,zeama de lamaie, sare)

Azi am sa schimb gustarile...sper sa ma obisnuiesc cu fructul dimineata...

Edi...suntem alaturi de tine...hai ca va fi bine... {SMILIES_PATH}/6.gif:D<" title="arms" /> :D
Imagine postata

06.11.2009 - 6,5 kg.
06.12.2009 - 4,9 kg

#67 Useril este offline   puskin 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: visiniu
  • Postari: 47
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationPrague

Postat 09 December 2009 - 10:47 AM

Edi :pupic: .

Hoya, e bine sa mai schimbi gustarile din cand in cand. Nu-ti face prea multe griji cu iaurtul grecesc, si eu mananc. Alea cateva procente de grasime in plus nu-ti impiedica slabirea.
Legat de dulciuri iti recomand calduros ca macar 3-4 luni sa le lasi deoparte, chiar daca-s facute cu indulcitor. Treaba asta te va ajuta tare mult in viitor.
Daca ai bicicleta acasa incearca sa o folosesti de 2-3 ori/saptamana cate 20-25 minute pentru inceput. Dupa 1-2 luni poti creste la 3-4 sedinte de cate 30 minute.

#68 Useril este offline   hoya 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip

Postat 09 December 2009 - 11:03 AM

puskin a spus:

Hoya, e bine sa mai schimbi gustarile din cand in cand. Nu-ti face prea multe griji cu iaurtul grecesc, si eu mananc. Alea cateva procente de grasime in plus nu-ti impiedica slabirea.
Legat de dulciuri iti recomand calduros ca macar 3-4 luni sa le lasi deoparte, chiar daca-s facute cu indulcitor. Treaba asta te va ajuta tare mult in viitor.
Daca ai bicicleta acasa incearca sa o folosesti de 2-3 ori/saptamana cate 20-25 minute pentru inceput. Dupa 1-2 luni poti creste la 3-4 sedinte de cate 30 minute.

Deci am liber la iaurtul ala grecesc... sarumana... :pupic: chiar imi place...fata de acriturile care se gasesc in general pe la noi...

Am bicicleta... nu e eliptica... e clasica...si am sa incep cred ca pentru inceput o zi da, una nu... cate 20 , 25 de minute... asta pentru ca deja simt ca nu mai slabesc ca la inceput...si stiu ca trebuie sa fac si miscare...

Dulciuri nu mananc... sunt suficiente fructele pentru mine...chiar imi plac... cred ca fara fructe n-as putea sa rezist...de aia am zis sa mananc o zi pe saptamana fructe, oare ma afecteaza negativ asta? Am mancat saptamana trecuta fructe intr-o zi si m-am simtit chiar foarte bine... Eventual in ziua cu fructe sa am si o gustare cu seminte...oare merge?
Imagine postata

06.11.2009 - 6,5 kg.
06.12.2009 - 4,9 kg

#69 Useril este offline   puskin 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • LocationPrague

Postat 09 December 2009 - 11:43 AM

N-as combina grasimi cu fructe. Si as zice ca ziua de fructe sa o faci mai rar, nu saptamanal. E bine totusi sa nu slabesti prea repede, chiar daca tentatia e mare.

#70 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 09 December 2009 - 11:56 AM

Ruxi, pui si tu o poza cu iaurtul ala, sa vad daca il gasesc aici?

Nici eu nu ma omor dupa iaurturile din magazin, toate ma rod la stomac, insa ma impac foarte bine cu chefirul, grasime normala.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#71 Useril este offline   hoya 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip

Postat 09 December 2009 - 11:57 AM

puskin a spus:

N-as combina grasimi cu fructe. Si as zice ca ziua de fructe sa o faci mai rar, nu saptamanal. E bine totusi sa nu slabesti prea repede, chiar daca tentatia e mare.

Am inteles... :pupic:

Da...e mobilizator sa slabesti in fiecare saptamana...mai ales cand ai de dat atat de mult jos... dar asta e...am s-o iau incetisor...
Imagine postata

06.11.2009 - 6,5 kg.
06.12.2009 - 4,9 kg

#72 Useril este offline   hoya 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip

Postat 09 December 2009 - 12:07 PM

Lapona Enigel a spus:

Ruxi, pui si tu o poza cu iaurtul ala, sa vad daca il gasesc aici?

Nici eu nu ma omor dupa iaurturile din magazin, toate ma rod la stomac, insa ma impac foarte bine cu chefirul, grasime normala.

Lapona...imi permit eu sa-ti arat ce se gaseste la noi...nu stiu la voi , poate exista altceva, produs de alte firme...

Imagine atasata: 259_603a5e630f145dc9caf015763a4e4ba9.jpgImagine atasata: 259_c8aa90a91e4962bb34e54ebde7b96e91.jpg

Asta ca aveam inca cutia la indemana...
Imagine postata

06.11.2009 - 6,5 kg.
06.12.2009 - 4,9 kg

#73 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 09 December 2009 - 05:29 PM

Hoya, mersi mult o sa ma uit prin magazine cred ca mai mult prin alea turcesti ca aici cu profil grecesc nu am vazut. Eu il stiu pe ala turcesc foarte satios. Chiar o sa imi iau unul.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#74 Useril este offline   Hexe 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Postari: 11
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 09 December 2009 - 09:42 PM

hola, sexoaselor :-)
mai primiti cu slabitul/mentinutul/mancatul sanatos?
so, pe scurt: in urma cu vreo 4 ani, la 170 cm aveam 54 de kile si era OK, faceam sport regulat inca din liceu (taebo, aerobic, dancing, fitness, etc); apoi a venit Bia (scuza eterna, copilul :D ), am ajuns la 75 de kile in luna a9a si de atunci ma tot lupt
am incercat de toate--Puskin stie, de pe DC cred :D -- diete, superslim, heritage, din fericire pe perioade scurte (max 1 saptamana:)) ) si am tot oscilat cu greutatea aiurea...

inainte cu 1 luna de ziua mea, adica prin octombrie, ajunsesem la 69 de kile; groaznic....; si am zis:STOP IT :? am inceput sa imi (re)amintesc sfaturile cele bune cu mancatul, am hotarat ca nu vreau o dieta de cateva saptamani ci vreau sa imi schimb modul de a manca (mult si aiurea) for ever...Mi-am comandat si P90X, un program de home fitness foarte solicitant pt cineva care a lenevit aproape 4 ani si acum, dupa 2 luni ..sunt pe la 63 de kile, going down.

Sper sa reusesc sa fac P90X-ul asta mai des si sa cobor usurel sub 60 de kile in urmatoarele 2 luni.

So, succes maxim si va urmaresc cu interes.

Noe

#75 Useril este offline   puskin 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • LocationPrague

Postat 09 December 2009 - 10:18 PM

M-am adunat si eu pe acasa si v-am citit mancand o conserva de sardine :laughing7: rontaind un morcov si asteptand sa se fiarba niste pastai congelate pe care le fac salata.

Laponescu, eu iau iaurtul de la un magazin grecesc, Total este marca de iaurt, n-am poza si nici iaurt in frigi.
Noe, primim cum nu?! daca promiti ca esti cuminte si papi tot :D .

Sa va povestesc ce-am mancat eu azi:
M1: 1 iaurt cu 3 lingurite de seminte de in macinate
M2: 150g perle de branza
M3: 3 pulpe superioare de pui cu salata de varza
M4: o conserva de sardine in ulei ( 80g), 1 morcov si urmeaza niste pastai de fasole cu usturoi :D .

Am fost si la sala azi.

#76 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 10 December 2009 - 12:02 AM

Noemi, esti mai mult decat binevenita! Cu bratele deschise {SMILIES_PATH}/6.gif:tongue3:<" title="arms" />

Eu de cateva zile bune numai la calc stau, am senzatia ca tot ce scriu e un mare crap, nu mai vad bine, ochii mi s.au micit si inrosit si mie imi vine sa imi iau calcaiele la spinare si sa ma tot duuuuuuc.

Azi am mancat foarte curat si disciplinat dar alandala, ce mi-a picat la mana, respectiv grepfruit seara, apoi tarziu piept de pui cu ardei gras etc. Si cam multe arahide, dar le-am terminat asa ca raman la nuci si fistic, eventual migdale, ca vad ca reactionez la ele in functie de temperatura de afara.

In schimb fete, m-am reechilibrat cu dulcele. Deocamdata totul sub control si sper sa ramana asa.

Si acum meniul, daca il mai tin minte:

MD: 2 iaurtele mici Activia, natural, asta la job, ca erau in frigi de vreo saptamana.
G: arahide
P: piept de pui cu fasole verde de la conserva.
G: arahide
C: 1 grepf
C2: piept de pui cu un ardei gras.

Va :angryfire:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#77 Useril este offline   puskin 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • LocationPrague

Postat 10 December 2009 - 08:52 AM

Bravo Laponescu :blackeye: . Sa stii ca si eu mananc aiurea ( adica dezorganizat) cand sunt pe acasa :hungry: , dar niciodata prostii.

#78 Useril este offline   edi 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 48
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 10 December 2009 - 10:20 AM

puskin a spus:

M-am adunat si eu pe acasa si v-am citit mancand o conserva de sardine :laughing7: rontaind un morcov si asteptand sa se fiarba niste pastai congelate pe care le fac salata.

Laponescu, eu iau iaurtul de la un magazin grecesc, Total este marca de iaurt, n-am poza si nici iaurt in frigi.
Noe, primim cum nu?! daca promiti ca esti cuminte si papi tot =)) .

M4: o conserva de sardine in ulei ( 80g), 1 morcov si urmeaza niste pastai de fasole cu usturoi :violent1: .
Am fost si la sala azi.

3 pulpe superioare ? nu o fi prea mult ,sau la voi pulpele sunt mai mici , caci eu nu sunt in stare sa maninc 1 .

Deci ieri am dovedit sa mai si maninc:
16.45 1 cartof cu morcov - ceia ce era la frigider , trebuia ceva sa maninc ca sa-mi pot lua antibioticul.
19.20 15 gr brinza de oi , 70-90 gr legume innabusite, 1/2 ceasca ceai.
22.10 o hurma mica - (iar din cauza antibioticului nu-mi era foame)
- mi-am pus singurra injectia, al meu o zis ca leasina daca mi-o face.

Azi :
06.40 25 gr brinza de oi , 90 gr legume innabusite, 1 ceasca lapte.
09.45 1 portocala
in plan pentru azi mai e o supa de peste ,o salata cu mazare, si racituri din limba de porc(daca dovedesc sa o fac).

#79 Useril este offline   puskin 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • LocationPrague

Postat 10 December 2009 - 10:55 AM

edi a spus:

puskin a spus:

Noe, primim cum nu?! daca promiti ca esti cuminte si papi tot =)) .

M4: o conserva de sardine in ulei ( 80g), 1 morcov si urmeaza niste pastai de fasole cu usturoi :violent1: .
Am fost si la sala azi.

3 pulpe superioare ? nu o fi prea mult ,sau la voi pulpele sunt mai mici , caci eu nu sunt in stare sa maninc 1 .

Deci ieri am dovedit sa mai si maninc:
16.45 1 cartof cu morcov - ceia ce era la frigider , trebuia ceva sa maninc ca sa-mi pot lua antibioticul.
19.20 15 gr brinza de oi , 70-90 gr legume innabusite, 1/2 ceasca ceai.
22.10 o hurma mica - (iar din cauza antibioticului nu-mi era foame)
- mi-am pus singurra injectia, al meu o zis ca leasina daca mi-o face.

Azi :
06.40 25 gr brinza de oi , 90 gr legume innabusite, 1 ceasca lapte.
09.45 1 portocala
in plan pentru azi mai e o supa de peste ,o salata cu mazare, si racituri din limba de porc(daca dovedesc sa o fac).

Bine ca m-ai tras de maneca...au fost doar 2 si nu sunt copanele intregi ci doar partea care este langa corp ( nu stiu cum ii zice..) deci nu 2 copane intregi ci 2 jumatati de copan =)) .

Ce e aia hurma? Vai cat singe rece ai sa iti faci singura injectia =)) .

#80 Useril este offline   hoya 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip

Postat 10 December 2009 - 11:31 AM

Salutari si de la mine...

Meniul meu de azi , arata cam asa...

D: 3 felii wasa cu pate de ficat de casa, o jumatate castravete
G: 3 felii pomelo ( azi am ce am cu 3... :love7: )
P:ultima portie din ciorba mea cu legume si perisoare de curcan
G: mix seminte
C: mazare cu piept de pui si probabil si o salata cu salata verde si castravete

Hexe, bun venit ...cu cat mai multe cu atat mai bine... :love7:
Imagine postata

06.11.2009 - 6,5 kg.
06.12.2009 - 4,9 kg

Arata acest topic

• 14 Pagini +
  • « Prima
  • 2