Forum Culinar: Odiseea fundamentalismului - Forum Culinar

Salt la continut

• 14 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Odiseea fundamentalismului

#101 Useril este offline   Otilia 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 13
  • Inregistrat: 15-December 09

Postat 15 December 2009 - 12:55 PM

Bine rau, da :D

Sunt la 75 si sunt bine, arat bine si ma simt bine.
Ca sa ajung ca pe vremea tineretii :D ar trebui sa mai dau jos vreo 6, dar nu ma stresez. Cred ca daca este intr-adevar nevoie sa ajung la acea greutate, voi ajunge fara sa ma torturez. Acum sunt la faza de modelare. Am niste grasime ramasa in zona abdomenului si mi-ar place mult sa scap de ea. Probabil ca prin ea se vor duce parte din cele 6kg care mi-au ramas.

Acu' ca am aranjat partea cu corpul am trecut la partea cu capul .... hihi. Mai concret, inca rumeg pe cartea aceea despre "Cum sa-ti pastrezi sanatatea creierului" de Jean Carper de unde scot idei si le bag la regimul fundamentalist. Ca sa fac un rezumat extrem de rapid, elementele cheie in dezvoltarea dar si regenerarea creierului sunt acizii grasi omega 3 si antioxidantii. Cu totii stim care sunt sursele principale de omega 3. Pentru antioxidanti se recomanda legumele si fructele - in special cele cu pigmenti puternici - ; ceaiul; vinul rosu. Cel mai mare continut de antioxidanti il au prunele uscate iar intre fructe si legume, campionii sunt spanacul, capsunele si coacazele negre.

Referitor la ce-a scris Lapi mai sus. Este adevarat! Dupa o oarecare perioada de mincat sanatos, corpul nu mai accepta orice. Si mie mi se intimpla sa ma simt rau ori de cite ori maninc ceva care nu ar trebui sa maninc. Am fost surprinsa de treaba asta mai ales ca, am suferit reactii kiar si in cazul alimentelor pe care le consideram "nevinovate". Spre exemplu, eu mincam mult orez. Acum nu mai pot. Se pare ca organismul meu nu suporta atita amidon si de fiecare data cind maninc orez, ma resimt.

Va pup!

#102 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 15 December 2009 - 02:34 PM

Otiliaaaaaaa!!!Te pup,si bun venit! :beer2: :pupic:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#103 Useril este offline   criss 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 48
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationCluj

Postat 15 December 2009 - 04:44 PM

ruxi... :oops:
pe bune , nu mananc in weekenduri.. numai cateodata, ( nu ma mai lasa stomacul) si nu am manact mult ci putin dulce :?
Insa in conditia in care nu prea vreau carne nici sa o vad.. zi-mi tu cu ce gresesc asa rau? la serv nu pot duce caserola pt ca nu mai am frigider.. eventual dimineata mai pot strecura ceva... dar...
Azi am papat:
7.00 lapte cu ness
11.00 iaurt cu musli.. dupa care un acid la stomac de si acu il simt
13.00 1 felie paine prajita... pt acid...
16.30 un cartof copt cu un pahar de moare :shock:
pe la 18.30 tocanita de ciuperci sau omleta cu cascaval si salata de varza.. negociem...

E mai pe seara de se ace foame ceva seminte crude..

De maine sunt in concediu 3 zile :blob8:
jumatate in cer, putin pe pamant, restul pierdut in vant...

#104 Useril este offline   pyt 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 39
  • LocationBRASOV

Postat 15 December 2009 - 05:09 PM

Otilici!!!! you're back! mi-a fost dor de tine! felicitari pt rezultate! ceva poze nu pui?

eu am petrecut in w/e ca-n vremurile bune. am fost la un team-building cu colegii de munca si am dansat 2 nopti la rand pana la 6 dimineata. am facut o febra musculara de nici acum nu pot merge normal : febra la buculite, la coapse si la gambe. am mancat "curat" si am beut vin rosu.
revin mai tarziu ca a inceput sedinta.
pa!

#105 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 15 December 2009 - 07:35 PM

YUHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!! :tongue3: :love7: =))
Incet incet se reface trupa frumoasele mele? Inca putin si scap si eu de corvoada (de una din ele adik!) si ma apuc sa imi fac temele pentru forum.

Oti :D si mai multe nu spui, treshi sî ti pup! :D

Leidiz (ca gentz nu avem p'an zona) eu azi am plecat la 6 si am revenit la 18 cu doua cafele la bord. Stiu, nu e bine, dar am avut iar o zi power si urmeaza o noapte si mai power si maine de la capat. Bag o supica lejera si ma duc la treaba. Revin fete, sper pe saptamana viitoare sa fiu la raport constant.
Ia hai, adunarea, fruntea sus, tzatzele inainte si kooroo bombat, we've got some jobs to do!

Ia povestiti voi de targeturile voastre.

MULTUMESC LA TOATE DE INCURAJARE!

Crissu, da de data asta pana la tinta nu ma mai opresc, that is the new law :love7:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#106 Useril este offline   Cassia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 268
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationla nord de 49

Postat 16 December 2009 - 12:16 AM

puskin a spus:

Cassia a spus:

Ciao fetele!!

Am citit undeva ca un mod bun de a slabi este asa: o zi maninci normal (dpdv calorii) si a doua zi reduci la jumatate nr. de calorii.
Si am inceput chestia asta. Fiind doar la 1.60 inaltime, cele 55 kg cu care (nu) ma laud, sunt prea multe. Ar trebui sa dau jos 5 kg. Nu pare mult, dar tocmai aici este beleaua. Se duc tare greu jos.

Mediul unei zile normale- la mine- trebuie sa insumeze maxim 1200 calorii, asta ca sa ramin la cite kg am. In ziua de calorii reduse, incerc sa nu depasesc 500, dar este tare greu. Bag ceai cit cuprinde si cam astea:
- 1 bucata de Ryvita cu seminte de dovleac si oats (ce ar fi in romaneste.. ovaz? orz? sau nici care?)- calorii 55
- 1 pahar lapte batut cu 3% grasimi- calorii 180
In mod normal nu as combina carbohidrati cu grasimi, dar avind in vedere cit de putine calorii sunt pe zi, asta nu cred ca mai conteaza

Bine ai venit Cassia!

Nu stiu pe unde ai citit, dar metoda cu redusul caloriile la jumatate nu mi se pare ok. Iar 500 de calorii/zi sunt....NO COMMENT.
Chiar daca ai 1.60m nu cred ca necesarul tau zilnic caloric este de 1200 de calorii. Poate numai daca ai tinut-o toata copilaria si tinerea pe 800-1000 de calorii, caz in care trebuie sa dai un impuls metabolismului nicidecum sa tai asa drastic caloriile.
Spor la slabit!

Deci socotind virsta mea si faptul ca sunt relativ sedentara (sper sa imi reviziu atitudinea in viitorul foarte apropiat) ar trebui ca consum pe la 1600 calorii. Deci da, 1200 par cam putine, dar cam la atit am fost toata viata mea. In ultimii ani m-am prostit si am inceput sa maninc in disperare si am pus kg prea multe.

Am citit pe mai multe site-uri despre ceea ce se numeste 'alternate day diet', nu stiu daca pot pune links aici, mi-e teama ca o sa contravina regulamentului, daca da, rog administratorii sa le stearga.
Unul este aici: http://www.futurepun...ves/001201.html
Alt link este aici: http://women.timesonline.co.uk/tol/life ... 948809.ece

Stiu ca cel mai bine este sa fii in stare sa pastrezi balanta, dar citeodata pur si simplu nu pot. Si am nevoie de un impuls moral-emotional; daca stiu ca in unele zile am voie ciocolata, nu mai este atit de greu sa nu maninc o zi din doua; dar daca TREBUIE sa o scot complet din alimentatie, vai de mine ce tristete este.

Ma cheama asta mic sa avem 'gym' ... astazi a stat cu mine acasa si ii lipseste tzopaiala de la kindergarten.
Prieteni sunt acele persoane, care te iubesc cu toate ca te cunosc bine.

#107 Useril este offline   edi 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 16 December 2009 - 12:20 PM

Buna ziua.
Meniu de ieri nu va scriu caci a fost aiurea , cu muult stres (din cauza masinii si a zapezii) , dar a fost bazat pe varza murata , o supa de pui cu fulgi de mazare(mazarea uscata zdrobita in bucatele mici), chefir .

Azi:
dejun : ceai, o gura de panetone de casa , 2 sarmale mici :oops: rusine si bataie merit dar nu mai am nimic la frigider , azi fac plinul .
gustare : 1 ceasca ceai cu cafea , brinza de vaci-20gr
prinz: salata de varza cu castraveti si rosii , o pirjoala de pui
gustare: 8 buc. arahide, seminte de dovleac
cina: supa de pui .

Supa de pui cu fulgi de mazare.
ingrediente:
2 cepe medii
2 morcovi
1 ardei gras
1/2 pahar fulgi de mazare (am gasit la piata mazare zdrobita, bobul farimat in bucati mai mici), paharul de 200ml
carnita de pui(1aripa , 1 sold, pieptul, tot am taiat in portii 5 buc)

Am innabusit un pic ceapa intr-un strop de ulei, apoi am adaugat morcovul taiat rondele (morcovii erau subtirei si mai lunguti), am pus carnea si am inabusito si pe ea un pic , ardeiul taiat cubulete , si fulgii de mazare spalati.
Am turnat apa , si la fiert o ora la foc mic-mic . Sare si piper dupa dorinta.
A fost buun, si mai e si pe deseara.

#108 Useril este offline   puskin 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: visiniu
  • Postari: 47
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationPrague

Postat 17 December 2009 - 12:05 PM

Cam slaba miscarea pe aici, deja ati renuntat la mancatul fundamentalist? :((
Eu nu prea am timp de scris. Cu mancarea si sportul stau inca bine, desi mananc un pic haotic ( adica nu respect orele de masa).
Incerc sa imi definitivez meniul de sarbatori dar e destul de dificil ca o sa mananc mai mult in deplasare :thumleft: , motiv pentru care o sa imi fac cate ceva si o sa duc cate ceva pe unde ma duc.
M-am gandit sa fac o salata de cruditati ( morcov si telina) cu maioneza de casa, pateu de ficat de pui, crackers sarati cu susan, racitura de curcan.
La dulciuri am o lista lunga din care nu stiu ce o sa apuc sa fac intr-un final: tiramisu, cheesecake, bomboane din migdale si tahina, crackersi dulci, rafaello, tort pufos si cremos cu crema de lamaie.
Toate dulciurile vor fi cu faina de migdale si indulcite cu stevia.

Voi ce planuri aveti de sarbatori?

#109 Useril este offline   pyt 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • LocationBRASOV

Postat 17 December 2009 - 09:32 PM

eu nu am renuntat si sper ca nu voi renunta niciodata! problema e ca nu prea am timp de scris pe forumuri. in plus de asta aseara am fost la cheful de "Craciun" organizat de firma si am petrecut pana la 4 dimineata. am ajuns la birou pe la 13 :pupic: asa ca am avut de recuperat timpul pierdut pe ziua de azi. azi am papat gratar de pui+salata de varza la pranz si seara la fel, plus 2 pumni de alune. si cam atat ca a fost zi scurta.
ma duc sa culc fetele si ma bag si eu la nani ca sunt rupta.

#110 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 17 December 2009 - 10:42 PM

Si eu pe baricade! Deocamdata carnuri, nu carbos, salate de varza. Nu am timp sa merg la cumparaturi, sper ca saptamana viitoare sa o fac. Nuci si fructe dimineata. Asta e baza. Multa apa, cafea. Deocamdata no joggin'. Vine si ala vine.
Ruxi, cu ce Stevia faci tiramisu? Eu de Craciun o sa fiu singura, o sa fie primul meu Craciun cu me and myself. O sa imi fie de folos pentru a face un bilant, inainte de a intra intr-un nou an de viata. Deocamdata nush ce sa fac, ce meniu, ca nu ma trage inima la nimic asa singura. :roll:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#111 Useril este offline   criss 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Green
  • LocationCluj

Postat 18 December 2009 - 08:34 AM

hello gagice...
Eu am strabatut tara in lung si-n lat ieri, Cluj-Iasi.. si azi o iau de la capat... tara e toata toata alba, inclusiv pe carosabil, insa de cand nu am mai vazut asa zapada? de cand eram copil...

Pyt.. me bucur ca te vaz pe acilea :D

Laponica... te astept la mine de Craciun.. sa nu mai fii singura.. zi-i repede ce papa vrei? =))

Ruxi.. ceva dulciuri ... nu sunt obisnuita sa aud din gura ta aceste cuvinbte magice.. :mrgreen: ..

Eu chiar azi ma gandeam ce mancare sa fac de sarbatori , pt ca o sa fim mai mult plecati..
Dulciurile le stiu, da nu va zic sa nu fac pofta... la noi luna decembrie nu e nici o saptamana fara chefuri , de craciun suntem deja satuli :roll: ... dar ne chinuim si incercam sa facem rost de chef..

Va pup fetele me duc .. sa deszapezim masina...
jumatate in cer, putin pe pamant, restul pierdut in vant...

#112 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 18 December 2009 - 09:46 AM

{SMILIES_PATH}/6.gif;)<" title="arms" /> Danke scumpa, insa de deplasat de aici, cu toata bunavointa, nu o pot face, pentru ca probabil voi dormi 3 zile si 3 nopti cand intru in vacanta, ceea ce inseamna ca ratez Craciunu' :pupic: Dar tu esti o mare draguta si iti multumesc mult! Daca ai de gand sa go west, eu meniuri fundamentaliste am si usa mea iti este larg deschisa!

So beibiz, ma car, va zic o zi buna!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#113 Useril este offline   puskin 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • LocationPrague

Postat 18 December 2009 - 10:23 AM

Neata dragelor,

Laponico, e nevoie din cand in cand si de momente din astea ;) .
Tiramisu il fac cu un blat pandispan pe care il fac cu faina de migdale si pun stevia asta http://suplimente.ro...ali/stevia.html.

Pyt, numai din petrecere in petrecere ;) . Foarte bine, de-abia astept si eu...

Criss, eu am strabatut weekendul trecut ( vineri noapte ) 1100km cu masina, singurica. Chiar ma gandeam ce ma faceam daca prindeam asa vreme, da' no, am fost norocoasa :pupic: .
Dulciuri mananc si eu, dar numai facute de mine pentru ca-s fara faina si fara zahar.

In alta ordine de idei, azi merg iar la sala, a treia oara pe saptamana asta ceea ce nu-i chiar rau.

Pup fetele.

#114 Useril este offline   edi 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 18 December 2009 - 10:50 AM

Salut si :pupic: .

Ieri mi-am facut programul de pilates , fara partea cu abdomenele (sunt eu mai trasnita dar cind e vorba de sanatate ma linistesc), pentru brate am facut cu greutati de 2gk *2, tot ce s-a simtit a fost fundul , ii era dor probabil de exercitii ;) .
Am sa-mi fac un program acasa pina trec de sarbatori si de omatul de afara , sper sa ma tin de el , caci sincer deja simteam lipsa sportului (am facut eu o luna de cardio (banda +eliptica)dar nu se compara cu ceia ce faci cu greutatile ).

Cris ai strabatut tara e bine , la noi e greu orasul sa-l strabati , nerusinatii din administratie doar se lauda , dar de curatat strazile au uitat, nu mai vorbesc de trotuare sau ce se intimpla la statii.

Ruxi de citi ani conduci masina? mai mult de o mie km pe noapte si singura aici trebuie experienta si curaj.

#115 Useril este offline   puskin 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • LocationPrague

Postat 18 December 2009 - 11:31 AM

Edi, asa-i ca e fain sa lucrezi cu greutati? :appl: Eu deja sunt dependenta, daca fac pauza prea lunga nu ma simt bine in pielea mea.
Eu conduc de 10 ani. Este deja al doilea drum pe care il fac singura din Praga la Sibiu. Frica mi-a fost numai prima oara pana am invatat drumul, acum deja sunt relaxata pe drum si-mi place sa petrec cele 11 ore ( cam atat imi ia) numai cu mine :laughing7: .

#116 Useril este offline   Otilia 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip

Postat 18 December 2009 - 01:22 PM

Salutari frumoaselor! ;) Multumesc pentru primire :appl: Si eu ma bucur sa fiu iar printre voi.
Acum sunt in Romanica pentru citeva zile. Nu mi-am adus echipament pentru alergat insa voi iesi la facut plimbari prin nametzi.... cred ca e destul de solicitant.... hihi.

#117 Useril este offline   puskin 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • LocationPrague

Postat 18 December 2009 - 02:39 PM

Unde esti in Romania? Tu esti in poza de la avatar :shock: ?

#118 Useril este offline   pyt 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • LocationBRASOV

Postat 18 December 2009 - 04:32 PM

Mi-ai luat vorba din gura, Ruxi ! subscriu la ambele intrebari pt Otilia. :)

#119 Useril este offline   Otilia 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip

Postat 18 December 2009 - 06:38 PM

Sunt in Bucale. Am ajuns ieri de cind tot duc o lupta incrincenata cu... cirnatii (rog providenta sa-mi dea putere) :)
Eu sunt cea din poza, indeed :) Poza e din august anul asta. Mai recente nu prea am. De-atunci si pina acum am mai pierdut din ... coama :mrgreen:

#120 Useril este offline   edi 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 18 December 2009 - 07:07 PM

Ruxi chiar e super sa lucrezi cu greutati , initial e greu pina prinzi firul mai apoi le duci dorul in caz ca nu ai dovedit sa faci in acea zi.
In plus modelarea e muult mai rapida , 3 luni de cardio+ exrcitii la sala le pot compara cu o luna de antrenamente cu greutati, ideal e sa le combini , deci tot la sfaturile tale se ajunge :) .
10 ani esti bravo , eu am 2 dar fara masina , si acum sunt nevoita sa iau tot de la capat, inclusiv si frica de a urca la volan.

Otilia arati bine in poza , din ceia ce se vede :) .

Azi imi simt muschii mai tare ca ieri , e un pic de febra dar e o placere sa o simt , asi face si azi o serie de exercitii dar am miine un drum mai lung si mi-e ca nu ma scol din pat.

Noapte buna .

Arata acest topic

• 14 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic