Forum Culinar: Odiseea fundamentalismului - Forum Culinar

Salt la continut

• 14 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Odiseea fundamentalismului

#181 Useril este offline   pyt 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 39
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationBRASOV

Postat 25 February 2010 - 09:59 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 24 February 2010 - 08:21 PM, a spus:

Vezi postareapyt, la 24 February 2010 - 05:17 PM, a spus:

moama ce bate vantu pe aici! credeam ca numai eu n-am mai postat de o tona de timp si cand colo....
raportul meu:
de o saptamana m-am apucat sa tin iara low-carb la sange. si fac "zumba" si pillates cand apuc. mai am 3 saptamani si tre sa ma arat pe plaja! acum ma duc sa-mi cumpar costum de baie :rolleyes: sper sa nu ma deprime luminile de neon din cabinele de proba.
in rest same old, munca si iar munca.

Ia pune si niste meniuri aici ca eu nu mai am neam de inspiratie. Zici ca m-am tampit. Sunt mereu pe drumuri si as manca numai aiurea.

Laponico, meniurile mele sunt cam seci:
dimineata: sana/iaurt+seminte de in+ 1 cafeluta neagra
pranz: carnita+salata
gustare:nuci/caju/migdale
cina:carnita+salata
si multa apa.

lipsa de timp si inspiratie. asta e. macar m-am cumintit ca o cam luasem pe aratura. adica saream peste mese, ajungeam seara la mama sa iau fetele si cand imi oferea o placinta(cu mere sau cu branza de vaci si stafide) nu puteam spune nu, mai ales ca le face absolut dementiale pentru ca nu-s foarte dulci. bine macar ca m-am oprit la timp. acum mananc unu-doi pumni de graunte inainte sa merg dupa copii ca sa nu mai cad prada tentatiei.

mi-am gasit si costum de baie pt ca acum am marimi cat de cat normale. uitasem ca nu mai am cupa DD. :headbang: asta e! fuse si se duse! noroc ca se duse si posteriorul xxl! :toothy9;

va pup!

#182 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 27 February 2010 - 08:26 PM

Dar ia zi-mi, mananci carne in fiecare zi?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#183 Useril este offline   pyt 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • LocationBRASOV

Postat 01 March 2010 - 09:28 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 27 February 2010 - 08:26 PM, a spus:

Dar ia zi-mi, mananci carne in fiecare zi?

da. in fiecare zi. de ce?

#184 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 01 March 2010 - 09:48 AM

Pentru ca pe aici mai toti nutritionistii sfatuiesc sa reducem pe cat posibil carnea, desi aportul de proteina animala trebuie adus regulat. Ei propun sa consumam de 3 ori pe saptamana carne, de evitat pe cat posibil cea rosie si evident cea grasa. Si spun ca la mesele cu carne, carnea sa nu depaseasca 150 g. Mie imi e in ultimul timp mereu foame. Cred ca e si schimbarea de anotimp dar mai ales stresul. Am sesizat ca de la o perioada metabolismul meu e pe dos. Acum ceva ani slabeam la stres, acum nu dau un gram jos :( :(
In fine, cert e ca sunt total aiurea cu mancatul. Nu cred ca e secunda in care sa nu imi simt corpul incordat, nu cred ca ai avea un sa bagi un ac. Plus ca ma doare tot coprul, doarm foarte rau, agitat, ma trezesc de nu stiu cate ori pe noapte si imi fac mii de griji si ganduri...
Parca de al naibii, cu cat imi propun sa imi revin, cu atat mai aiurea mananc, sau am fumat in ultimul timp, deh placebo-ul. Nu reusesc sa ma detasez de problemele private.

In orice caz, nush ce sa fac in zilele fara carne: una o rezolv cu peste si una... nu mai jtiu. :(
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#185 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 01 March 2010 - 01:39 PM

Intru si aici repede ca sa iti spun -poate nu ai vazut dincolo- ca te 'ubesc si iti urez multa multa multa fericire si impliniri!! La multi ani prosperi, luminosi, plini de pace si iubire Pytulici! :(
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#186 Useril este offline   pyt 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • LocationBRASOV

Postat 01 March 2010 - 04:19 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 01 March 2010 - 01:39 PM, a spus:

Intru si aici repede ca sa iti spun -poate nu ai vazut dincolo- ca te 'ubesc si iti urez multa multa multa fericire si impliniri!! La multi ani prosperi, luminosi, plini de pace si iubire Pytulici! :-*

multumesc frumos pentru urari. :-*
p.s. dincolo unde?

#187 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 01 March 2010 - 04:28 PM

Vezi postareapyt, la 01 March 2010 - 04:19 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 01 March 2010 - 01:39 PM, a spus:

Intru si aici repede ca sa iti spun -poate nu ai vazut dincolo- ca te 'ubesc si iti urez multa multa multa fericire si impliniri!! La multi ani prosperi, luminosi, plini de pace si iubire Pytulici! :-*

multumesc frumos pentru urari. :-*
p.s. dincolo unde?

Aici :-*

#188 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 01 March 2010 - 07:34 PM

Asadar Mauritius zisei dap? Eh, ca io m-oi duce in Maldive! La noapte! SI da, numai in vis :tongue3: Si o sa arat ca o sirena care sunt...da, tot in vis!

Ia zi ce sport faci pana sa ajungi sa faci un mega jogging pe plajele alea fantastice!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#189 Useril este offline   pyt 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • LocationBRASOV

Postat 01 March 2010 - 09:58 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 01 March 2010 - 07:34 PM, a spus:

Asadar Mauritius zisei dap? Eh, ca io m-oi duce in Maldive! La noapte! SI da, numai in vis :) Si o sa arat ca o sirena care sunt...da, tot in vis!

Ia zi ce sport faci pana sa ajungi sa faci un mega jogging pe plajele alea fantastice!

pillates si zumba ca la sala nu mai ajung.
acum inteleg de ce au schimbat astia locatia excursiei. initial trebuia sa mergem in maldive si acum vreo 2 luni s-au sucit si au hotareat ca mergem in mauritius. deci din cauza ta, clar. dar ma multumesc si cu mauritius, ce sa fac?

si prin carne eu inteleg si peste, fructe de mare, ficat, pipote :) asa mi-s eu mai generalista in termeni(ca sa nu zic generica, ca poate cine stie ce se intelege :D )

#190 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 02 March 2010 - 01:22 PM

Zdai seama. Cred ca or evacuat aia insulele ...ca daca intru io in apa pericol de tsunami :tongue3: Te pup si ai grija ce faci! Lupta Lola, luptaaa!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#191 Useril este offline   yandira 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Scarlett
  • Postari: 211

Postat 03 March 2010 - 10:38 PM

Laponica, m-am impiedicat din intamplare de topic ca nu stiam la care fundamentalisti va referiti.
Am vazut ca te gandeai cu ce sa inlocuiesti carnea. Eu impart proteinele animale asa: 2 oua fierte, alteori branza alba nesarata si fara grasime, alteori imi fac de cu seara o rulada de ou in tigaie teflon si o umplu cu cate verdeturi pot. Si asa o zi cu carne de pui, alta cu peste, alta cu oua, alta cu branza, alta zi doar cu proteine vegetale si alta cu tofu pe care il amestec cu ceapa si carne tocata ca sa ia putin gust.
Nu stiu daca dieta voastra va permite sunca; eu mananc o zi pe saptamana 250 grame de sunca de curcan
Poate ti-am dat o idee, sau poate am gresit ca am intrat fara sa ma invite nimeni. Dar vroiam sa ajut ca si eu sufar de aceeasi boala...dar a mea e cronica. :occasion14:
Imagine postata

#192 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 22 March 2010 - 12:45 AM

Ma primiti si pe mine in grup?
Abia am ajuns cu cititul la pg 5 ,dar promit ca ma pun la pc.

Ruxi, sa ma tragi de maneca, te rog.
Am zis ca-mi fac lista cu carbohidratii si proteinele si mi-o pun pe frigider.E cazul sa luam atitudine ca de prea mult timp sunt intr-un cerc vicios, cand ma tin de treaba cand nu.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#193 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 29 March 2010 - 11:04 AM

Ia sa trag eu topicul asta la suprafata, poate aude Ruxa strigatul Ruxaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, mai da si pe aici, te astept!

Ioana, usa la noi e mereu deschisa si primim cu mare drag pe toata lumea! Pana la urma, ai mai trecut de pagina 5? :pupic:

In ceea ce ma priveste, vine o perioada urata la mine si am nevoie mai mult ca oricand de disciplina, minte limpede si functionabila, program cu cap si sport, mult sport pentru ca stiu ca fara el sunt nula.

Cea mai mare problema a mea la ora actuala este dependenta de dulce. Daca nu mananc am senzatia ca intru in sevraj. Da, am picat iar in -cum spun nemtii - Teufels Kreis adica cercul vicios: cu cat mai mutl carbo si dulce cu atat mai mare pofta. Azi ma duc sa ma aprovizionez cu fructe si sa imi tin ghearele departe de rahaturi. :floare:

Puskinel am nevoie de ajutor!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#194 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 25 May 2012 - 03:30 PM

Maiculita, ce de-a präfäläu pe topicul asta...

Ca sa nu contrariez fetele de la topicul lui Dexter, am hotarat sa pun aici meniurile mele, in ideea ca poate inspira si pe altii. Ii multumesc lui Dexter si celorlalte fete pentru retetele super de la topicul lor.
Pentru ca nu ma pot limita doar la lista de alimente de acolo voi posta aici ce si cum mananc eu. E cazul sa revin la vechile mele obiceiuri :rolleyes: Cine doreste sa participe, e binevenit!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#195 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 25 May 2012 - 03:35 PM

Astazi in meniu:

Salata de piept de curcan cu sfecla rosie si papaya:

• 250 g sfecla rosie fiarta, fara alte adaosuri

• 1 fruct papaya
  • 100 g piept pui facut intr-o lingurita de ulei de ce vreti voi
  • 1 lingurita ulei de care vrei voi
  • 1 ou fiert
  • o lingurita de maioneza dietetica

Este foarte satioasa si nemaipomenita la gust. Sfecla aia e mortala!
Imagine atasata: monthly_05_2012/post-12-13379530219512.jpg

Voilà de pohtiti!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#196 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 25 May 2012 - 04:06 PM

Arata foarte bine, mi-ai facut pofta rau, poate gasesc papaya in zona!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#197 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 25 May 2012 - 04:16 PM

Ok, drajii babii, in spiritul revenirii la identitatea mea launtrica si loiala, ahem, fac rapidus o lista cu ce tre' sa avem noi la casa fundamentalistului. Asadar:

În camarä
:
  • otet
  • uleiuri de plante: floarea soarelui, rapita, masline, susan, nuci, miez de seminte de bostan, avocado, samburi de strugure etc
  • condimente de orice fel: romanesti, frantuzesti, arabesti, turcesti etc.
  • cuburi de legume uscate/vegeta/facute in casa ori cumparate
  • sosuri facute in casa ori cumparate fara adaosuri, zaharuri etc., de ex. sos de rosii
  • legume
  • fructe
  • cartofi
  • müsli natural din fulgi de ovaz, tarate de grau, orz, porumb, secara etc. fara zaharuri, ciocolate mai stiu eu ce ci cu fructe in ele, stafide eventual nuci crude, seminte. Amestecaturile astea eu mi le fac singura.
  • paste, de preferinta integrale- se gasesc la orice plafar la fel ca si müsli-ul natural. Luati atat spaghette cat si penne ori fundite caci se preteaza minunat la salate reci.
  • legume si fructe proaspete
  • nuci si seminte crude si fara adaosuri de sare ori alte minuni
  • orez - de preferat salbatic, bun si ala normal cat timp e consumat in cantitati mai mici si nu des
  • miere si, daca gasiti, sirop de orez, un indulcitor care cica ar fi cel mai benefic pentru ca este prelucrat foarte lent in organism. Atentie ca asta trebuie tinut la frigider deoarece fermenteaza.
  • paine uscata gen Wasa din cereale integrale, pumpernickel sau vollkornbrot.

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#198 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 25 May 2012 - 04:27 PM

Conserve:
- conserve de legume, fara adaosuri de zahar etc.: mazare si morcovi, pastai, fasole, muguri de soia, porumb etc.
- conserve de fructe fara zahar gen ananas, mandarine, piersica etc.
- muraturi: catraveti la otet, murati, gogsari etc. Atentie ca astea au toate adaos de zahar asadar la consum cate putin.
- conserve de rosii cuburi ori pasate.
- conserve de ton in suc propriu

În congelator:
- Orice din neamul capsunesc si al rosaceelor: capsuni, mure, fragi, zmeura, afine, merisoare etc.
- file de peste natur
- file din piept de pui
-file din piept de curcan
- legume fara nici un fel de adaos de grasimi cum ar fi: spanac, amestec mexican etc.
- verdeturi

În frigider:
- ouä
-iaurt - eu iau mereu natural, cu tot continutul de grasime
-chefir
-lapte bätut
-ranza de vaci :lol: :lol: Edit: daca luatz o ranza de vaci, apäi mestecati la ea o luna! Era vorba de branza, ovcors
- branza saraca in grasimi
-lapte- eu iau natural, de acum incolo doar bio, cu continut integral de grasime ori grasime 1,5%
-Quark - un fel de branza de vaci nemteasca, personal nu il sufar, prefer de mii de ori branza noastra de vaci- eu le amestec de multe ori (quark si branza de vaci cu un borcaneld e activia ori smantana)
-parmezan
-smantana
-telemea slaba
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#199 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 25 May 2012 - 04:30 PM

Vezi postareazerda, la 25 May 2012 - 04:06 PM, a spus:

Arata foarte bine, mi-ai facut pofta rau, poate gasesc papaya in zona!

Sa stii ca e mortala combinatia asta. Iti tin pumnii sa gasesti papaya.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#200 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 25 May 2012 - 04:37 PM

Pentru cei care nu stiu, pumpernickel-ul este o compozitie din srot/resturi ramase de la prelucrarea secarei si boabe intregi de cereale, in principal secara, care se pun in apa sa se umfle si apoi sunt "coapte" mai mult facute la abur de fapt, timp de cel putin 16 ore. Prin acest proces se elibereaza zaharurile din cereale si are lo o reactie care confera un gust de caramel. Este foarte foarte gustoasa si tine foarte mult timp daca e tinuta in doze ermetice. Un pachet neinceput tine pana la doua luni, poate si mai mult. De stricat nu se strica de fapt, se usuca doar. E mortala cu lapte, cu piept de pui si rosii, castraveti etc, felii de somon, branza proapspata etc.
Imagine atasata: monthly_05_2012/post-12-13379566606746.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic

• 14 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »