Forum Culinar: Decoratii de torturi. Simple si complicate, deopotriva. - Forum Culinar

Salt la continut

• 81 Pagini +
  • « Prima
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Decoratii de torturi. Simple si complicate, deopotriva.

#1501 Useril este offline   Mica83 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 240
  • Inregistrat: 30-June 11
  • LocationBaia Mare

Postat 02 February 2012 - 03:06 PM

Am mai mesterit cate ceva pentru tortul de botez, cred ca finutii mei o sa fie incantati, fiul meu m-a ajutat cred ca o sa ii placa si lui sa modeleze pasta poate o sa ajung sa imi faca el figurineleImagine atasata: monthly_02_2012/post-1225-13281879874938.jpg.

#1502 Useril este offline   Cora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 118
  • Inregistrat: 29-January 12
  • LocationIasi

Postat 05 February 2012 - 07:29 PM

Buna!!! De doua saptamani stau si citest acest forum, in special topicul de Torturi si ma minunez de ceea ce reusiti sa faceti!! Felicitari, sunteti foarte indemanatice..artiste de fapt. Astazi mi-am facut curaj sa scriu si eu... :)
De ceva timp am si eu aceasta pasiune si mai fac cate un tort pentru familie si prieteni.
Sambata viitoare este ziua de nastere a unei prietene si vreau sa-i fac un tort si sa-i pun ca ornament un pantof :blush: Astazi am facut unul de proba dar zic ca ceva nu este bine...parca e cam lung...

Marina pantofii tau sunt superbi.. :) De-as putea sa fac si eu macar unu :love7:
Intrebarea mea este: cam cat de mare trebuie sa fie pantoful? Am gasit niste schite pe site dar nu stiu la ce scara sunt...Oare sunt facute pe o pagina A4?
V-as fi profund recunoscatoare daca m-ati ajuta sa-mi rezolv aceasta dilema. :)
Am sa incerc sa pun o poza cu ceea ce am "mesterit". Sper sa reusesc..este prima data cand postez pe un site ( nu prea stiu cum se face ...dar am sa reusesc eu pana la urma. Toate au un inceput)
Cu respect!!

#1503 Useril este offline   Cora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationIasi

Postat 05 February 2012 - 08:55 PM

Acesta este si pantoful...stare bruta! Ma gandeam sa-i pun si o fundita dar m-am oprit. Mi se pare cam lung ( am folosit ca sablon un pantof marimea 37 =)) ) si un pic pe spate - cred ca din cauza tocului. Suportul de uscare mi-a creat probleme =)).
Orice sugestie de-a voastra imi va fi de ajutor.
Multumesc anticipat!! =))

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1438-13284674691462.jpg

#1504 Useril este offline   monatibi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 153
  • Inregistrat: 15-February 11
  • Locationconstanta

Postat 05 February 2012 - 09:30 PM

buna seara!
cora,bine ai venit!cit despre pantof intradevar se vede cam lung.nu stiu cu ce pot eu sa te ajut ca nici eu nu sint experta in torturi mai ales ornamente,dar sigur te vor ajuta fetele care sint experte in aceasta arta.

#1505 Useril este offline   FLORI DE MACI 

• Bucataras
  • Pip
  • Postari: 7
  • Inregistrat: 04-February 12

Postat 05 February 2012 - 11:16 PM

buna seara, sunteti minunate !!!! am citit aproape toate topicurile....mi-am notat o gramada de chesti si am rams placut surprinsa. maine o sa imi achizitionez niste intrumente si coloranti si ma apuc de treaba.
felicitari pentru ceea ce faceti. as avea niste rugaminti : 1. sa imi dati un link cu reteta de balt de negresa.... nu o mai gasesc
2. un link cu reteta pt blat de cereale

3. daca aveti carti cu decoratiuni pentru tort sau ceva de genul acesta in format electronic va rog sa imi trimiteti si mie pe adresa ofelia84anca@yahoo.com

multumesc =))

#1506 Useril este offline   yoyo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 06 February 2012 - 12:28 AM

Uite link-ul de la Blaturi: http://artaculinara....BLATURI__st__40 postul #60 e link-ul cu blatul din fulgi de orez si la postul #80 e reteta blatului de negresa.

Carti pt decorat gasesti pe picassa...la greu, vreme sa ai sa le dai jos.

#1507 Useril este offline   bpaula 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Postari: 29
  • Inregistrat: 20-January 12

Postat 06 February 2012 - 01:54 PM

Am facut si eu cateva locomotive pentru tortuletul baietelului meu. Sunt primele figurine din pasta facute de mine asa ca mai am mult de invatat.
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1420-132852900267.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1420-13285291412222.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1420-13285291556997.jpg

#1508 Useril este offline   Cora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationIasi

Postat 06 February 2012 - 06:19 PM

Vezi postareamonatibi, la 05 February 2012 - 09:30 PM, a spus:

buna seara!
cora,bine ai venit!cit despre pantof intradevar se vede cam lung.nu stiu cu ce pot eu sa te ajut ca nici eu nu sint experta in torturi mai ales ornamente,dar sigur te vor ajuta fetele care sint experte in aceasta arta.

Multumesc!!!Nici eu nu sunt experta in ornamente dar imi place si sper sa reusesc, cu exercitiu si cu sugestii, sa le fac cat mai frumoase. Am gasit pe acest forum atat de multe fete dibace!!! :blush:

#1509 Useril este offline   Cora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationIasi

Postat 06 February 2012 - 06:45 PM

Vezi postareabpaula, la 06 February 2012 - 01:54 PM, a spus:

Am facut si eu cateva locomotive pentru tortuletul baietelului meu. Sunt primele figurine din pasta facute de mine asa ca mai am mult de invatat.
Atasament IMG_5781.jpg

Atasament IMG_5856.jpg

Atasament IMG_5837.jpg

Felicitari Paula!! Imi plac locomotivele facute de tine :blush: Sunt mult mai reusite decat ce am prestat eu. :blush: Succes in continuare.
Am facut si eu pentru prima data locomotiva Thomas pentru finutul meu...si prima mea masina Mcqeen( care mi-au dat multe emotii).

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1438-13285463980585.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1438-13285470117862.jpg

#1510 Useril este offline   FLORI DE MACI 

• Bucataras
  • Pip

Postat 06 February 2012 - 07:08 PM

fetor , lamuriti-ma si pe mine despre coloranti.. am vazut ca sunt de mai multe feluri gel, pulbere, pasta pe care ii recomandati ??
care sunteti din cluj , din ce magazine va procurati coloranti ? am fost in iulius si kaufland au doar lichizi (rosu, galben, albastru)si sincer nu stiu daca sunt foarte buni .am vazut ca sunt firme pe net care aduc cloranti... care o recomandati sa fie si ok ca si calitate pret...??

#1511 Useril este offline   monatibi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationconstanta

Postat 06 February 2012 - 07:30 PM

sint f frumoase si trenuletul si masina :blush:
eu mi-am comandat de pe net de la lumea basmelor,colorant gel si praf,sint multumita de amindoua.preturile le ai pe site,ca nu mai retin,am luat mai multe odata.

#1512 Useril este offline   FLORI DE MACI 

• Bucataras
  • Pip

Postat 06 February 2012 - 08:50 PM

Vezi postareamonatibi, la 06 February 2012 - 07:30 PM, a spus:

sint f frumoase si trenuletul si masina :)
eu mi-am comandat de pe net de la lumea basmelor,colorant gel si praf,sint multumita de amindoua.preturile le ai pe site,ca nu mai retin,am luat mai multe odata.

exact acolo ma uitam si am vazut ca au coloranti pasta, gel, pulbere...
colorantii gel si pasta se folosesc asa cum sunt? cel pulbere il faci cu esenta de migdale...? (sau ma rog am vazut in paginile anterioare ca unele fete dilueaza in esenta care au si alcool in compozitie)

pasta de zahar mi-a iesti din a doua incercare ... :) maine modelez ceva asa sa vad cum ma descurc

multumesc de raspunsuri

#1513 Useril este offline   monatibi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationconstanta

Postat 06 February 2012 - 10:36 PM

Vezi postareaFLORI DE MACI, la 06 February 2012 - 08:50 PM, a spus:

sint f frumoase si trenuletul si masina =))

exact acolo ma uitam si am vazut ca au coloranti pasta, gel, pulbere...
colorantii gel si pasta se folosesc asa cum sunt? cel pulbere il faci cu esenta de migdale...? (sau ma rog am vazut in paginile anterioare ca unele fete dilueaza in esenta care au si alcool in compozitie)

pasta de zahar mi-a iesti din a doua incercare ... :) maine modelez ceva asa sa vad cum ma descurc

multumesc de raspunsuri

eu nu am reusit sa citesc chiar tot dar din ce am inteles alcolol se foloseste la pictat pe pasta ,tort ma rog.,esenta daca vrei sa dai aroma pastei de zahar,eu nu pun nimic.colorantul praf il pui in miere,energizant ,eu il pun in gelatina topita.cu cel praf colorezi toata pasta de aceiasi culoare,cu colorantul gel poti sa faci pasta alba si apoi o inparti si o colorezi cum vrei.

#1514 Useril este offline   FLORI DE MACI 

• Bucataras
  • Pip

Postat 06 February 2012 - 11:19 PM

ok am inteles. multumesc mona

#1515 Useril este offline   Cora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationIasi

Postat 07 February 2012 - 07:43 PM

sint f frumoase si trenuletul si masina :angryfire:

Multumesc Mona. =)) :tongue3:

#1516 Useril este offline   bpaula 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Postari: 29
  • Inregistrat: 20-January 12

Postat 12 February 2012 - 08:52 PM

Asta seara am vrut sa fac cateva inimioare simple din niste pasta de zahar ramasa de ceva vreme. Evident ca am vrut sa fac unele rosii si cum am tot pus colorant a devenit faramicioasa pasta. Si ca sa o salvez am amestecat-o cu un cub mic de rahat si apoi am putut lucra cu ea.

Poate ajuta pe cineva hint-ul asta cand i se sfarama pasta. Nu garantez ca merge si la cantitate mai mare sau ca se pot face modelaje din ea (desi mami a facut ceva trandafirasi din pasta numai din rahat si zahar pudra) dar macar salvati ce nu mai poate fi salvat si faceti ceva floricele sau ornamente 2D.

#1517 Useril este offline   lucikutza 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 87
  • Inregistrat: 30-October 11
  • LocationGalati

Postat 16 February 2012 - 11:20 AM

Buna Cora ,imi place masinuta ta ,si daca te rog sa postezi pas cu pas cum ai facut-o,vrei?ca as vrea sa fac si eu una si am tot cautat un tutorial ceva dar nu am gasit,sau oricare din voi ,daca ma puteti ajuta ,va multumesc anticipat.pupici

#1518 Useril este offline   Cora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationIasi

Postat 16 February 2012 - 05:47 PM

Vezi postarealucikutza, la 16 February 2012 - 11:20 AM, a spus:

Buna Cora ,imi place masinuta ta ,si daca te rog sa postezi pas cu pas cum ai facut-o,vrei?ca as vrea sa fac si eu una si am tot cautat un tutorial ceva dar nu am gasit,sau oricare din voi ,daca ma puteti ajuta ,va multumesc anticipat.pupici

Cu drag as posta, dar nu am facut poze pe parcursul lucrului. Am stat cu o masinutza in fata cumparata special pentru a o folosi ca model. Daca imi aduc bine aminte parca am vazut pe un blog o masinutza sculptata...am sa caut prin ce am salvat!!!

#1519 Useril este offline   Cora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationIasi

Postat 16 February 2012 - 06:20 PM

Vezi postareaCora, la 16 February 2012 - 05:47 PM, a spus:

Vezi postarealucikutza, la 16 February 2012 - 11:20 AM, a spus:

Cu drag as posta, dar nu am facut poze pe parcursul lucrului. Am stat cu o masinutza in fata cumparata special pentru a o folosi ca model. Daca imi aduc bine aminte parca am vazut pe un blog o masinutza sculptata...am sa caut prin ce am salvat!!!

http://www.youtube.c...&feature=fvwrel
http://www.kuharka.r...a/6595.html?p=6 ( poate gasesti si aici )
deocamdata asta am gasit...sper sa-ti fie de ajutor..

#1520 Useril este offline   FLORI DE MACI 

• Bucataras
  • Pip

Postat 16 February 2012 - 11:43 PM

vreau sa va intreb frisca se poate colora?? cu ce fel de coloranti ?
pt culoare pieli ce fel de nuanta folositi ?

merci seara faina

Arata acest topic

• 81 Pagini +
  • « Prima
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic