Decoratii de torturi. Simple si complicate, deopotriva.
#301
Postat 08 March 2010 - 09:12 AM
[/quote]
As avea nevoie sa imi cumpar chestia aia ca un stilou care tine o lama de bisturiu.Lama o am dar e atat de miiica. Nu stii de unde pot sa imi iau? Serios, am cautat in farmacii, se uitau la mine ca la masini straine...
[/quote]
Eu am cumparat asa ceva de la Praktiker, un "stilou" si 6 lame de forme diferite, vreo 10 lei am dat pe ele.
#302
Postat 08 March 2010 - 09:31 AM
Gloxinia , daca ai pe cineva in spital , la chirurgie , acolo ar trebui sa fie portbisturiu , asa ii zice la chestia pe care se pune lama de bisturiu (sunt in domeniu ) , in farmacii nu cred sa gasesti ... Sau iei setul ala de zice Luminis .
#303
Postat 08 March 2010 - 11:40 AM
#304
Postat 08 March 2010 - 12:17 PM
#305
Postat 08 March 2010 - 01:36 PM
#306
Postat 08 March 2010 - 01:54 PM
Acu tre sa ma orientez spre cineva care are drumuri de Cluj la Practiker
edit: Gabrenia, zau ca nu ma descurcam cu un cutter aici. Bisturiul asta are lama infinit mai subtire .
si
#307
Postat 08 March 2010 - 02:15 PM
gloxinia, la 08 March 2010 - 01:54 PM, a spus:
Acu tre sa ma orientez spre cineva care are drumuri de Cluj la Practiker
edit: Gabrenia, zau ca nu ma descurcam cu un cutter aici. Bisturiul asta are lama infinit mai subtire .
O sa mai trec si eu pe la Praktiker sa vad daca mai gasesc (eu l-am luat acu' vreo cateva luni) si-ti trimit prin posta, daca vrei, bineinteles.
Edit: am fost si mai erau vreo 3 seturi.
#308
Postat 09 March 2010 - 01:48 AM
Doamne Natasha cat sunt de frumosi,iti vine sa-i mirosi ...pe cel visiniu ti l-as lua eu e minunat,parca-i de catifea.
[/quote]
Lissa alege -l pe care vrei
multumesc
[quote name='Foxyy' date='02 March 2010 - 01:42 PM' timestamp='1267530166' post='23950']
[ [/quote]
Superb!!!!!
[/quote]
[quote name='gabrenia' date='02 March 2010 - 04:02 PM' timestamp='1267538520' post='24006']
Natasha trandafirii sunt absolut superbi!De fapt, de ce ma mai mir oare?Felicitari!P.s. am observat pe petalele trandafirilor mici nervuri si nu am mai vazut la nimeni asa ceva.Este o noua metoda sau asa ti-a placut tie pur si simplu?si inca ceva:foarte buna ideea de a darui asemenea flori ca si martisor!
[/quote]
multumesc mult
daca te uiti la un trandafir,petalele au niste nervuri asa abia vizibile
eu nu am forma aceea de nervuri dar am incercat cu asta
este pt cale
[quote name='cec' date='02 March 2010 - 08:12 PM' timestamp='1267553551' post='24061']
Pt ca a venit primavara si asteptam ziua de 8 martie am pregatit si eu niste flori primavaratice(parte din ele)si le-am asezat si eu un pic sa vad cum ar sta in buchet
ghiocei
si in buchet (l-am pozat din mai multe unghiuri ca mi-a placut tare mult )
(ce ziceti: ar fi prea incarcat asa?)
[/quote]
narcisele i-mi plac tare mult
asa cum a spus si Otti si eu votez doar pt florile de primavara
[quote name='Lissa' date='03 March 2010 - 02:48 PM' timestamp='1267620499' post='24215']
Am facut un cosulet cu ghiocei,o sa-i pun la socrela pe tort duminica
tortita era parca prea alba la inceput si am colorat-o apoi cu culoare maro ,pe urma mi-a parut rau ,dar in realitate arata bine totusi...sucita mai sunt
[/quote]
superb Lissa si tortita arata mult mai frumos asa maro,este mai naturala
#309
Postat 09 March 2010 - 01:59 AM
Vin si eu cu al meu Winnie Pooh, la care m-am chinuit destul de mult si tot nu stiu ce sa zic de el... mi se pare un pic cam turmentat... Urmeaza sa-i fac si restul prietenilor, o provocare cam prea mare pentru mine, dar fiul meu vrea neaparat tort cu Winnie&Comp pentru ziua lui.
[/quote]
Lumi super,foarte reusit si Winni si prietenii,felicitari
[quote name='Anca_B' date='04 March 2010 - 12:51 PM' timestamp='1267699882' post='24396']
[/quote]
Natasha.io nu-s colega de clasa cu baietelul tau,dar ...SI IO VREAU UN TRANDAFIR!apropos,cum ai facut textura la petale?!FFF frumoooosi!Felicitari!
[/quote]
Anca cu mare placere unde-l trimit?
multumesc
nervurile sint facute cu forma de mai sus
[quote name='Luminis' date='04 March 2010 - 04:08 PM' timestamp='1267711681' post='24466']
[center]Fetelor, eu ma lovesc de o problema de cate ori modelez cate ceva: oricat de mult m-as spala pe maini si oricat de curat ar fi locul unde lucrez, daca modelelz mai mult timp la o figurina (mai fac, mai desfac...) imi apar in pasta niste scame mici, mici de tot si simt ca innebunesc. Cred eu ca de pe maini mi se iau scamele astea sau de pe planseta sau buretii pe care lucrez (ca altveca nu ating de pasta), dar nu inteleg de unde apar... oare de la haine, din aer... de unde? Voua vi se inatampla asa ceva?
[/quote]
inafara de cirpa si alte alea cu care vii in contact trebuie sa ai grija si cu ce esti imbracata
sa ai ceva care nu lasa scame
[quote name='gloxinia' date='04 March 2010 - 10:04 PM' timestamp='1267733044' post='24526']
[/quote]
Natasa trandafirii sunt minunati! Parca le simt si mirosul! Cum ai imprimat petalele?
multumesc Otti
am pus forma mai sus
#310
Postat 09 March 2010 - 02:09 AM
Ramo, la 04 March 2010 - 11:07 PM, a spus:
Felicitari dragele mele si abia astept sa le vad pe torturi
MIMI, la 05 March 2010 - 01:57 PM, a spus:
Natasha,sigur nu au miros??!!
nu Mimi sigur
felicitari pt frezii si zambile
dani_ela, la 06 March 2010 - 06:03 PM, a spus:
foarte reusit
taylor, la 06 March 2010 - 10:29 PM, a spus:
sa va arat si micile mele incercari!
ai lucrat ceva nu gluma
gloxinia, la 07 March 2010 - 09:02 PM, a spus:
Otti sint atit de misto decoratiile
superbeee
tu pe ce tai? ca eu am taiat citeva musamale pina acum
am incercat si pe un fel de tocator dar... mai incercam si alceva
#311
Postat 09 March 2010 - 02:14 AM
gloxinia, la 07 March 2010 - 10:28 PM, a spus:
As avea nevoie sa imi cumpar chestia aia ca un stilou care tine o lama de bisturiu.Lama o am dar e atat de miiica. Nu stii de unde pot sa imi iau? Serios, am cautat in farmacii, se uitau la mine ca la masini straine...
Otii vezi in piata pe la tarabe sau marfa de la rusi
erau cite vrei deastea
#312
Postat 09 March 2010 - 11:35 AM
natasha, la 09 March 2010 - 02:09 AM, a spus:
superbeee
tu pe ce tai? ca eu am taiat citeva musamale pina acum
am incercat si pe un fel de tocator dar... mai incercam si alceva
Am taiat direct pe masa Nu m-am gandit ca puteam sa o tai ) Am avut noroc de data asta
natasha, la 09 March 2010 - 02:14 AM, a spus:
Oti vezi in piata pe la tarabe sau marfa de la rusi
erau cite vrei deastea
Interesant. O sa casc ochii si pe acolo. Acum insa astept colet de departe
si
#313
Postat 09 March 2010 - 08:21 PM
#314
Postat 09 March 2010 - 09:18 PM
Ramo, la 09 March 2010 - 08:21 PM, a spus:
Adica la mai putin de juma de pret decat la noi, nu-i asa? Apropos, un pic off topic o sa fiu (scuze!): am vazut la Selgros gelatina foi de la dr Oetker, costa 62 lei Asa stiti si voi ca e de scumpa gelatina aia? Nu mi-a venit sa cred; intr-adevar era o cutie destul de mare, dar, totusi, 62 de lei? Are ceva special ca eu n-am folosit niciodata gellatina foi, ma gandesc eu ca trebuie sa fie vreo smecherie cu ea...
#315
Postat 09 March 2010 - 10:04 PM
Doriana, la 08 March 2010 - 01:36 PM, a spus:
Eu la hematologie.
Gloxinia
Nu stiam initial pentru ce iti trebuia.Mi-am dat seama mai tarziu .
Natasha
Interesant,nu stiam de treaba asta.Mersi mult de pont.
Luminis
Zau daca am mai vazut in ultimul timp foi de gelatina.Oriunde intrebam imi ziceau ca nu se mai fabrica si imi recomandau granule de gelatina.Ia sa trec si eu pe acolo.Si cum adica asa de scumpe!?Dar ce au aur?Dar cate sunt la pachet?
#316
Postat 09 March 2010 - 10:20 PM
Luminis, la 09 March 2010 - 09:18 PM, a spus:
Nu stiu ce gramaj are gelatina are respectiva adica cutia insa iti dau exemplu la noi in Oradea daca le iei de la persoane care aduc marfa din Ungaria costa 5 ron cred ca 10 foi iar daca le iau din Ungaria vine poate mai ieftin cu 1 ron. Avantajul la gelatina foi e ca faci pasta in momentul in care o asezi pe tort spun asta pentru ca am inteles ca multe fete care folosesc gelatina granule de la dr. otker fac pasta inainte cu o zi, o lasa la frigider si apoi a doua zi o aseaza pe tort. Eu nu am vreme de atata migaleala oricum de as face inca intr-o zi dezastru in bucatarie as da chix cu nervii ca la mine dupa ce termin un tort tre sa te apuci de curatenie totala........poate nu am io spatiu dar, sincer am zahar praf cred ca si in urechi .
62 ron mi se pare exorbitant pretul!
#317
Postat 10 March 2010 - 12:45 AM
yoyo, la 09 March 2010 - 10:20 PM, a spus:
Nu stiu ce gramaj are gelatina are respectiva adica cutia insa iti dau exemplu la noi in Oradea daca le iei de la persoane care aduc marfa din Ungaria costa 5 ron cred ca 10 foi iar daca le iau din Ungaria vine poate mai ieftin cu 1 ron. Avantajul la gelatina foi e ca faci pasta in momentul in care o asezi pe tort spun asta pentru ca am inteles ca multe fete care folosesc gelatina granule de la dr. otker fac pasta inainte cu o zi, o lasa la frigider si apoi a doua zi o aseaza pe tort. Eu nu am vreme de atata migaleala oricum de as face inca intr-o zi dezastru in bucatarie as da chix cu nervii ca la mine dupa ce termin un tort tre sa te apuci de curatenie totala........poate nu am io spatiu dar, sincer am zahar praf cred ca si in urechi .
62 ron mi se pare exorbitant pretul!
Ioana, nu de migaleala e vorba aici ci de comoditate Eu prefer sa am pasta facuta dinainte si nu pentru ca nu as putea sa o fac atunci si sa o si asez pe tort. Crezi ca daca o faci cu granule nu se poate? Se poate si inca foarte bine. Singura chestie e ca imi place sa o am gata pregatita deoarece nu ma obosesc facand-o si imi pastrez energia pentru decor
si
#318
Postat 10 March 2010 - 08:00 AM
eu am folosit gelatina si foi si granule,sincer,nu mi s-a parut ca ar fi vreo diferenta intre ele in ceea ce priveste rezultatul.gelatina foi mi se pare ca trebuie hidratata mai mult timp decat cea granule.aici o foaie dreptunghiulara costa cam 1 leu(10 000 vechi,sper ca n-am gresit conversia:-).si ca tot vorbeati de comoditate,eu fac asa:fac blatul cu aprox. 3 zile inainte,il tai,pun hartie pergament intre straturi,il pun intr-o punga noua, il leg bine,si-l tin la frigider.a 2a zi-prepar crema,sirop,pasta de zahar,asamblez tortul si-l imbrac in pasta(pasta pastreaza bine toate aromele si nu usuca).a 3a zi-cand trebuie dat-ii pun decoratiile(unele facute cu 4-5 zile inainte) si-l dichisesc.mie imi ia mult timp dichisitul,poate-s mai moshcaita eu-si prefer sa lucrez doar la asta toata ziua.unde mai pui ca de multe ori mi s-a intamplat sa am surprize si sa vina clientii mai devreme decat ora stabilita,asa ca imi iau masuri de precautie.
#319
Postat 10 March 2010 - 09:44 AM
Musai sa gesesc alt mod de tortalit si d eprogramat.
Imi spui te rog Ortansa ce fel de pasta folosesti tu si cand ai folosit gelatina granule in ce cantitate de lichid ai hidratat-o. As incerca odata sa vad si eu diferenta.
Tot asa prietena spunea ca ea hidrateaza gelatina in 50 ml si anume 5 gr gelatina asta pentru ca a doua zi sa o poata intinde mai bine si hidratand-o in 30 ml era mai tare, insa eu as vrea sa o fac pe asta cu granule in momentul in care o intind si nu stiu in cat sa o hidratez. Eu o hidratez cea foi in 30 ml apa o hidratez si nu am avut niciodata probleme. Apar probleme doar in cazul amidonului daca e pus in cantitate mare dedesubt si tot intind foaia si iar o framant si o intind ...asta in cazul in care se rupe pe ici colo. Oricum pasta ramasa in cantitati mari o readuc la o consistenta buna de utilizat incalzind cateva secunde in micro si apoi pus ulei pe masa si framantata.
#320
Postat 10 March 2010 - 12:25 PM
Mie cel mai stresant lucru mi se pare imbracatul cu pasta de zahar,tocmai de aia il fac cu o zi inainte,sa scap de stres in ziua predarii:-D.La unul din torturile de Valentine am intins foaia de 5 ori-pt. ca de ba mi se rupea ,ba nu acoperea tot tortul,grrrr...groaznic.