Forum Culinar: Decoratii de torturi. Simple si complicate, deopotriva. - Forum Culinar

Salt la continut

  • 81 Pagini +
  • « Prima
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Decoratii de torturi. Simple si complicate, deopotriva.

#301 Useril este offline   Luminis 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 08 March 2010 - 09:12 AM

[quote name='gloxinia' date='07 March 2010 - 10:28 PM' timestamp='1267993702' post='25075']
[/quote]
As avea nevoie sa imi cumpar chestia aia ca un stilou care tine o lama de bisturiu.Lama o am dar e atat de miiica. Nu stii de unde pot sa imi iau? Serios, am cautat in farmacii, se uitau la mine ca la masini straine... :headbang:
[/quote]

Eu am cumparat asa ceva de la Praktiker, un "stilou" si 6 lame de forme diferite, vreo 10 lei am dat pe ele.

#302 Useril este offline   Doriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 08 March 2010 - 09:31 AM

Waw , fetelor , raman fara cuvinte , cat puteti fi de inventive , iscusite si ce maini de aur aveti . Ce frumuseti de decoratiuni stiti face . :headbang: Si multi pupici pentru voi , ca impartasiti ceea ce faceti .

Gloxinia , daca ai pe cineva in spital , la chirurgie , acolo ar trebui sa fie portbisturiu , asa ii zice la chestia pe care se pune lama de bisturiu (sunt in domeniu :) ) , in farmacii nu cred sa gasesti ... Sau iei setul ala de zice Luminis . ;)
mama de fete cucuiete Imagine postata

#303 Useril este offline   gabrenia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 08 March 2010 - 11:40 AM

Gloxi Sa traiti, am inteles!Asa o sa fac dar acum ma framant ca nu stiu ce mulaj sa iau. Dar nu-mi fac probleme,vine ea si inspiratia!La cealalta intrebare nu stiu sa-ti raspund;daca am nevoie da taiat ceva eu tai cu cutter-ul,sincer,nu am avut niciodata nevoie de bisturiu .Vezi ce te sfatuiesc Luminis si Doriana ;Chiar Luminis ,despre ce set vorbesti luat de la Practiker?Doriana ,si tu,tot in domeniu!?Pupici tuturor si LA MULTI ANI!
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#304 Useril este offline   Luminis 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 08 March 2010 - 12:17 PM

Vezi postareagabrenia, la 08 March 2010 - 11:40 AM, a spus:

Chiar Luminis ,despre ce set vorbesti luat de la Practiker?


Despre asta. Foarte util, cand modelezi.

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-598-126804330833.jpg


La multi ani, fetelor! Sa fim sanatoase si iubite. Si sa avem spor la tortalit.


#305 Useril este offline   Doriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 08 March 2010 - 01:36 PM

Vezi postareagabrenia, la 08 March 2010 - 11:40 AM, a spus:

Doriana ,si tu,tot in domeniu!?


Da :hungry: , la sectia de chirurgie , spitalul de copii ...
mama de fete cucuiete Imagine postata

#306 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 08 March 2010 - 01:54 PM

Oau Luminis ce fain e setul. Dar eu nu am practiker in zona :hungry: Cat despre sugestia Dorianei, usor de zis greu de procurat. In plus eu vreau un stilou nou, streil sa nu fi fost la vreo operatie :hug:
Acu tre sa ma orientez spre cineva care are drumuri de Cluj la Practiker :)
edit: Gabrenia, zau ca nu ma descurcam cu un cutter aici. Bisturiul asta are lama infinit mai subtire .
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#307 Useril este offline   Luminis 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 08 March 2010 - 02:15 PM

Vezi postareagloxinia, la 08 March 2010 - 01:54 PM, a spus:

Oau Luminis ce fain e setul. Dar eu nu am practiker in zona :hungry: Cat despre sugestia Dorianei, usor de zis greu de procurat. In plus eu vreau un stilou nou, streil sa nu fi fost la vreo operatie :hug:
Acu tre sa ma orientez spre cineva care are drumuri de Cluj la Practiker :)
edit: Gabrenia, zau ca nu ma descurcam cu un cutter aici. Bisturiul asta are lama infinit mai subtire .


O sa mai trec si eu pe la Praktiker sa vad daca mai gasesc (eu l-am luat acu' vreo cateva luni) si-ti trimit prin posta, daca vrei, bineinteles.

Edit: am fost si mai erau vreo 3 seturi.

#308 Useril este offline   natasha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 201
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 09 March 2010 - 01:48 AM

[quote name='Lissa' date='02 March 2010 - 09:52 AM' timestamp='1267516363' post='23895']
Doamne Natasha cat sunt de frumosi,iti vine sa-i mirosi ...pe cel visiniu ti l-as lua eu ;) e minunat,parca-i de catifea.
:-*
[/quote]
Lissa :pupic: alege -l pe care vrei
multumesc


[quote name='Foxyy' date='02 March 2010 - 01:42 PM' timestamp='1267530166' post='23950']
[ [/quote]


Superb!!!!! :occasion14: :pupic:
[/quote]
:pupic:

[quote name='gabrenia' date='02 March 2010 - 04:02 PM' timestamp='1267538520' post='24006']
Natasha trandafirii sunt absolut superbi!De fapt, de ce ma mai mir oare?Felicitari!P.s. am observat pe petalele trandafirilor mici nervuri si nu am mai vazut la nimeni asa ceva.Este o noua metoda sau asa ti-a placut tie pur si simplu?si inca ceva:foarte buna ideea de a darui asemenea flori ca si martisor! :pupic:
[/quote]
multumesc mult
daca te uiti la un trandafir,petalele au niste nervuri asa abia vizibile
eu nu am forma aceea de nervuri dar am incercat cu asta
este pt cale
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-230-126809191813.jpg

[quote name='cec' date='02 March 2010 - 08:12 PM' timestamp='1267553551' post='24061']
Pt ca a venit primavara si asteptam ziua de 8 martie am pregatit si eu niste flori primavaratice(parte din ele)si le-am asezat si eu un pic sa vad cum ar sta in buchet
ghiocei

si in buchet (l-am pozat din mai multe unghiuri ca mi-a placut tare mult )
(ce ziceti: ar fi prea incarcat asa?)
[/quote]
narcisele i-mi plac tare mult
asa cum a spus si Otti si eu votez doar pt florile de primavara :pupic:








[quote name='Lissa' date='03 March 2010 - 02:48 PM' timestamp='1267620499' post='24215']
Am facut un cosulet cu ghiocei,o sa-i pun la socrela pe tort duminica :D
tortita era parca prea alba la inceput si am colorat-o apoi cu culoare maro ,pe urma mi-a parut rau ,dar in realitate arata bine totusi...sucita mai sunt :blink:
[/quote]
superb Lissa si tortita arata mult mai frumos asa maro,este mai naturala

#309 Useril este offline   natasha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 201
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 09 March 2010 - 01:59 AM

[quote name='Luminis' date='04 March 2010 - 10:38 AM' timestamp='1267691882' post='24382']
Vin si eu cu al meu Winnie Pooh, la care m-am chinuit destul de mult si tot nu stiu ce sa zic de el... mi se pare un pic cam turmentat... :occasion14: Urmeaza sa-i fac si restul prietenilor, o provocare cam prea mare pentru mine, dar fiul meu vrea neaparat tort cu Winnie&Comp pentru ziua lui. :pupic:

[/quote]
Lumi super,foarte reusit si Winni si prietenii,felicitari :pupic:


[quote name='Anca_B' date='04 March 2010 - 12:51 PM' timestamp='1267699882' post='24396']

[/quote]
Natasha.io nu-s colega de clasa cu baietelul tau,dar ...SI IO VREAU UN TRANDAFIR!apropos,cum ai facut textura la petale?!FFF frumoooosi!Felicitari!
[/quote]
Anca cu mare placere unde-l trimit? :pupic:
multumesc
nervurile sint facute cu forma de mai sus





[quote name='Luminis' date='04 March 2010 - 04:08 PM' timestamp='1267711681' post='24466']
[center]Fetelor, eu ma lovesc de o problema de cate ori modelez cate ceva: oricat de mult m-as spala pe maini si oricat de curat ar fi locul unde lucrez, daca modelelz mai mult timp la o figurina (mai fac, mai desfac...) imi apar in pasta niste scame mici, mici de tot si simt ca innebunesc. Cred eu ca de pe maini mi se iau scamele astea sau de pe planseta sau buretii pe care lucrez (ca altveca nu ating de pasta), dar nu inteleg de unde apar... oare de la haine, din aer... de unde? Voua vi se inatampla asa ceva?

[/quote]
inafara de cirpa si alte alea cu care vii in contact trebuie sa ai grija si cu ce esti imbracata
sa ai ceva care nu lasa scame :pupic:

[quote name='gloxinia' date='04 March 2010 - 10:04 PM' timestamp='1267733044' post='24526']
[/quote]
Natasa trandafirii sunt minunati! Parca le simt si mirosul! Cum ai imprimat petalele?
multumesc Otti
am pus forma mai sus :pupic:

#310 Useril este offline   natasha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 201
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 09 March 2010 - 02:09 AM

Vezi postareaRamo, la 04 March 2010 - 11:07 PM, a spus:

Wow ce de decoruri, trandafiri, ghiocei, flori de primavara, animalute, toate sunt superbe.
Felicitari dragele mele si abia astept sa le vad pe torturi :pupic: :pupic: :pupic:


:pupic:

Vezi postareaMIMI, la 05 March 2010 - 01:57 PM, a spus:

[


Natasha,sigur nu au miros??!!
nu Mimi sigur :pupic:
felicitari pt frezii si zambile


Vezi postareadani_ela, la 06 March 2010 - 06:03 PM, a spus:

deci cu freziile m-am linistit. acum trebuie sa fac un thomas,si nu prea iese-daca fumam cred ca terminam un pachet de tigari de nervi.dar pe langa tren trebuie sa mai pun un personaj... ghiciti cine este?(io sper ca da-macar asta sa semene :occasion14: )



foarte reusit :blink:


Vezi postareataylor, la 06 March 2010 - 10:29 PM, a spus:

MIMI,sunt superbe zambilele!
sa va arat si micile mele incercari!


ai lucrat ceva nu gluma :-*

Vezi postareagloxinia, la 07 March 2010 - 09:02 PM, a spus:

Si sa va arat si eu ultimele decoratii care deja probabil sunt mancate la ora asta ;)


Otti sint atit de misto decoratiile
superbeee :D
tu pe ce tai? ca eu am taiat citeva musamale pina acum
am incercat si pe un fel de tocator dar... mai incercam si alceva

#311 Useril este offline   natasha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 201
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 09 March 2010 - 02:14 AM

Vezi postareagloxinia, la 07 March 2010 - 10:28 PM, a spus:


As avea nevoie sa imi cumpar chestia aia ca un stilou care tine o lama de bisturiu.Lama o am dar e atat de miiica. Nu stii de unde pot sa imi iau? Serios, am cautat in farmacii, se uitau la mine ca la masini straine... :occasion14:

Otii vezi in piata pe la tarabe sau marfa de la rusi
erau cite vrei deastea
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-230-126809365241.jpg

#312 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 09 March 2010 - 11:35 AM

Vezi postareanatasha, la 09 March 2010 - 02:09 AM, a spus:

Oti sint atit de misto decoratiile
superbeee :occasion14:
tu pe ce tai? ca eu am taiat citeva musamale pina acum
am incercat si pe un fel de tocator dar... mai incercam si alceva

Am taiat direct pe masa :pupic: Nu m-am gandit ca puteam sa o tai :pupic:) Am avut noroc de data asta :pupic:

Vezi postareanatasha, la 09 March 2010 - 02:14 AM, a spus:


Oti vezi in piata pe la tarabe sau marfa de la rusi
erau cite vrei deastea


Interesant. O sa casc ochii si pe acolo. Acum insa astept colet de departe :pupic:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#313 Useril este offline   Ramo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 09 March 2010 - 08:21 PM

Vezi postareaLuminis, la 08 March 2010 - 12:17 PM, a spus:

Vezi postareagabrenia, la 08 March 2010 - 11:40 AM, a spus:

Chiar Luminis ,despre ce set vorbesti luat de la Practiker?


Despre asta. Foarte util, cand modelezi.
[center]
La multi ani, fetelor! Sa fim sanatoase si iubite. Si sa avem spor la tortalit.


setul asta mi l-am luat si eu din Ungaria cu 250ft :pupic: Oti o sa ma uit saptamana asta la praktiker la noi sa vad daca este :pupic:
Imagine postata Imagine postata Imagine postata


Imagine postata


incepand din 23.03.2011

#314 Useril este offline   Luminis 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 09 March 2010 - 09:18 PM

Vezi postareaRamo, la 09 March 2010 - 08:21 PM, a spus:

Vezi postareaLuminis, la 08 March 2010 - 12:17 PM, a spus:

Vezi postareagabrenia, la 08 March 2010 - 11:40 AM, a spus:

Chiar Luminis ,despre ce set vorbesti luat de la Practiker?


Despre asta. Foarte util, cand modelezi.
[center]
La multi ani, fetelor! Sa fim sanatoase si iubite. Si sa avem spor la tortalit.


setul asta mi l-am luat si eu din Ungaria cu 250ft :pupic: Oti o sa ma uit saptamana asta la praktiker la noi sa vad daca este :mad:



Adica la mai putin de juma de pret decat la noi, nu-i asa? Apropos, un pic off topic o sa fiu (scuze!): am vazut la Selgros gelatina foi de la dr Oetker, costa 62 lei :pupic: Asa stiti si voi ca e de scumpa gelatina aia? Nu mi-a venit sa cred; intr-adevar era o cutie destul de mare, dar, totusi, 62 de lei? Are ceva special ca eu n-am folosit niciodata gellatina foi, ma gandesc eu ca trebuie sa fie vreo smecherie cu ea...

#315 Useril este offline   gabrenia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 09 March 2010 - 10:04 PM

LuminisInteresant set.poate am drum pe acolo sa vad.te pup!

Vezi postareaDoriana, la 08 March 2010 - 01:36 PM, a spus:

Vezi postareagabrenia, la 08 March 2010 - 11:40 AM, a spus:

Doriana ,si tu,tot in domeniu!?


Da :pupic: , la sectia de chirurgie , spitalul de copii ...

Eu la hematologie.

Gloxinia
Nu stiam initial pentru ce iti trebuia.Mi-am dat seama mai tarziu .




Natasha
Interesant,nu stiam de treaba asta.Mersi mult de pont.








Luminis

Zau daca am mai vazut in ultimul timp foi de gelatina.Oriunde intrebam imi ziceau ca nu se mai fabrica si imi recomandau granule de gelatina.Ia sa trec si eu pe acolo.Si cum adica asa de scumpe!?Dar ce au aur?Dar cate sunt la pachet?
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#316 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 09 March 2010 - 10:20 PM

Vezi postareaLuminis, la 09 March 2010 - 09:18 PM, a spus:

Apropos, un pic off topic o sa fiu (scuze!): am vazut la Selgros gelatina foi de la dr Oetker, costa 62 lei :pupic: Asa stiti si voi ca e de scumpa gelatina aia? Nu mi-a venit sa cred; intr-adevar era o cutie destul de mare, dar, totusi, 62 de lei? Are ceva special ca eu n-am folosit niciodata gellatina foi, ma gandesc eu ca trebuie sa fie vreo smecherie cu ea...


Nu stiu ce gramaj are gelatina are respectiva adica cutia insa iti dau exemplu la noi in Oradea daca le iei de la persoane care aduc marfa din Ungaria costa 5 ron cred ca 10 foi iar daca le iau din Ungaria vine poate mai ieftin cu 1 ron. Avantajul la gelatina foi e ca faci pasta in momentul in care o asezi pe tort spun asta pentru ca am inteles ca multe fete care folosesc gelatina granule de la dr. otker fac pasta inainte cu o zi, o lasa la frigider si apoi a doua zi o aseaza pe tort. Eu nu am vreme de atata migaleala oricum de as face inca intr-o zi dezastru in bucatarie as da chix cu nervii ca la mine dupa ce termin un tort tre sa te apuci de curatenie totala........poate nu am io spatiu dar, sincer am zahar praf cred ca si in urechi :pupic:.
62 ron mi se pare exorbitant pretul!

#317 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 10 March 2010 - 12:45 AM

Vezi postareayoyo, la 09 March 2010 - 10:20 PM, a spus:


Nu stiu ce gramaj are gelatina are respectiva adica cutia insa iti dau exemplu la noi in Oradea daca le iei de la persoane care aduc marfa din Ungaria costa 5 ron cred ca 10 foi iar daca le iau din Ungaria vine poate mai ieftin cu 1 ron. Avantajul la gelatina foi e ca faci pasta in momentul in care o asezi pe tort spun asta pentru ca am inteles ca multe fete care folosesc gelatina granule de la dr. otker fac pasta inainte cu o zi, o lasa la frigider si apoi a doua zi o aseaza pe tort. Eu nu am vreme de atata migaleala oricum de as face inca intr-o zi dezastru in bucatarie as da chix cu nervii ca la mine dupa ce termin un tort tre sa te apuci de curatenie totala........poate nu am io spatiu dar, sincer am zahar praf cred ca si in urechi :floare:.
62 ron mi se pare exorbitant pretul!


Ioana, nu de migaleala e vorba aici ci de comoditate :appl: Eu prefer sa am pasta facuta dinainte si nu pentru ca nu as putea sa o fac atunci si sa o si asez pe tort. Crezi ca daca o faci cu granule nu se poate? Se poate si inca foarte bine. Singura chestie e ca imi place sa o am gata pregatita deoarece nu ma obosesc facand-o si imi pastrez energia pentru decor :D
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#318 Useril este offline   ortansa 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationBeirut,Lebanon

Postat 10 March 2010 - 08:00 AM

salut,
eu am folosit gelatina si foi si granule,sincer,nu mi s-a parut ca ar fi vreo diferenta intre ele in ceea ce priveste rezultatul.gelatina foi mi se pare ca trebuie hidratata mai mult timp decat cea granule.aici o foaie dreptunghiulara costa cam 1 leu(10 000 vechi,sper ca n-am gresit conversia:-).si ca tot vorbeati de comoditate,eu fac asa:fac blatul cu aprox. 3 zile inainte,il tai,pun hartie pergament intre straturi,il pun intr-o punga noua, il leg bine,si-l tin la frigider.a 2a zi-prepar crema,sirop,pasta de zahar,asamblez tortul si-l imbrac in pasta(pasta pastreaza bine toate aromele si nu usuca).a 3a zi-cand trebuie dat-ii pun decoratiile(unele facute cu 4-5 zile inainte) si-l dichisesc.mie imi ia mult timp dichisitul,poate-s mai moshcaita eu-si prefer sa lucrez doar la asta toata ziua.unde mai pui ca de multe ori mi s-a intamplat sa am surprize si sa vina clientii mai devreme decat ora stabilita,asa ca imi iau masuri de precautie.

#319 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 10 March 2010 - 09:44 AM

La faza asta aveti respectul meu toate. Eu sunt ceva mai lejera adica sunt cam intarziata de felul meu si sunt foarte constienta c atrebuie sa remediez acest defect pentru ca nu pot merge pe principiul ca toti ma vor intelege. Cu clientii nu am treaba adica pentru ei il fac pe ora stabilita insa la familie, prieteni cand fac zici ca il gatesc waw :floare:). Si eu fac blatul cu 2 zile inainte las la racit (daca il fac dupa munca atunci poate am timp sa-l si umplu cu crema altfel las pe a doua zi), il umplu il las pana a doua zi cand il fac cu unt si mai las la frigi o noapte sa se faca bocna untul si apoi in ziua predarii fac pasta si decorul il atasez. La mine problema e ca las decorul pe ultima suta de metri si aici pierd timp berechet. Zicea o prietena draga de aici ca nu intelege cum pot sa-mi las decorul de ex. pe noaptea dinaintea predarii.

Musai sa gesesc alt mod de tortalit si d eprogramat.

Imi spui te rog Ortansa ce fel de pasta folosesti tu si cand ai folosit gelatina granule in ce cantitate de lichid ai hidratat-o. As incerca odata sa vad si eu diferenta.
Tot asa prietena spunea ca ea hidrateaza gelatina in 50 ml si anume 5 gr gelatina asta pentru ca a doua zi sa o poata intinde mai bine si hidratand-o in 30 ml era mai tare, insa eu as vrea sa o fac pe asta cu granule in momentul in care o intind si nu stiu in cat sa o hidratez. Eu o hidratez cea foi in 30 ml apa o hidratez si nu am avut niciodata probleme. Apar probleme doar in cazul amidonului daca e pus in cantitate mare dedesubt si tot intind foaia si iar o framant si o intind ...asta in cazul in care se rupe pe ici colo. Oricum pasta ramasa in cantitati mari o readuc la o consistenta buna de utilizat incalzind cateva secunde in micro si apoi pus ulei pe masa si framantata.

#320 Useril este offline   ortansa 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationBeirut,Lebanon

Postat 10 March 2010 - 12:25 PM

Ioana(yoyo),eu folosesc pasta de zahar a Adrianei,ofcourse:-).la inceput masuram exact cantitatile si puneam cum scrie la reteta(30 ml-si da,mi-a iesit cam tare),acum ca m-am obisnuit pun din ochi.aici gasesc pachetele de gelatina de 9 gr.asa ca pun un pachetel din acela si-l inmoi in 5-6 linguri bune de apa.de obicei pun putina apa si cand gelatina absoarbe toata apa,mai adaug o lingura 2 de apa si mai las la inmuiat-astfel incat atunci cand o pun pe foc,gelatina este ca un sirop gros,nu uscata.siropul de zahar il pun iar din ochi,in orice caz cam 60-70 ml.Pun zaharul pudra(300-400 gr) intr-un castron,adaug siropul cu gelatina caldute si amestec.mai adaugi zahar pudra pana obtii consistenta dorita.Eu ma cam feresc de amidon pt. ca asa cum spui si tu,usuca pasta si cand o intind pe tort are aspect de piele crapata:-).

Mie cel mai stresant lucru mi se pare imbracatul cu pasta de zahar,tocmai de aia il fac cu o zi inainte,sa scap de stres in ziua predarii:-D.La unul din torturile de Valentine am intins foaia de 5 ori-pt. ca de ba mi se rupea ,ba nu acoperea tot tortul,grrrr...groaznic.

Arata acest topic


  • 81 Pagini +
  • « Prima
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

10 useri citesc topicul
0 membri, 10 vizitatori, 0 utilizatori anonimi