Decoratii de torturi. Simple si complicate, deopotriva.
Postat 18 March 2010 - 03:08 PM
Acusica va arat ce mi-a iesit, numai sa descarc pozele.
Postat 18 March 2010 - 03:11 PM
Postat 18 March 2010 - 07:24 PM
Luminis, la 18 March 2010 - 03:11 PM, a spus:
Woooow Lumi, ce faine is! Toate ca toate dar ratusca e belea
si
Postat 20 March 2010 - 01:31 AM
e prima data cand pictez pe pasta si nu a iesit cine stie ce , dar pt inceput tot e ceva
pt inceput am facut mulaj din silicon+amidon, apoi in acest mulaj am pus pasta de zahar pe care am scos-o cand s-a intarit cat de cat (ca nu mai aveam rabdare )
am facut la majoritatea doar capul mai mult de proba (sa vad ce si cum iese)
si asta e ceea ce a iesit:
un pic mai de aproape
niste martisoare
capul unei papusi si a unul bebelus
o pasarica si un delfin
o fata luata de pe un pieptene de-al fetelor
goofy, poney, pinochio, lup, sora lu' lilo (nu mai stiu numele)
mickey
alt mickey si o printesuca
si o incercare de masinuta
Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.
Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău
http://detoatepentru...y.blogspot.com/
Postat 20 March 2010 - 01:56 PM
Cec ce de forme ai1 Te invidiez pentru pinochio eu pe asta nu il am Hai sa iti vand un pont: dupa ce ai facut figurinele din pasta, lasa-le o zi sau doua intr-un loc caldut la uscat, si abia apoi le pictezi. Stiu ca a fost mare curiozitatea de data asta dar crede-ma data viitoare culorile nu se vor mai intinde.Pentru prima incercare, ti-au iesit super! Iar prinsesa e superba si i-a iesit si fatza foare fain.
si
Postat 21 March 2010 - 09:00 AM
Acuma vreau sa va rog ceva pe cele care ati facut pina acum tort-laptop(Ramo, tu esti prima vizata,ca de tine imi amintesc precis ca ai facut un laptop,sper sa nu am creierul ruginit si sa-mi amintesc aiurea).O sa pun intrebarea asta si la decoratii de torturi- poate cineva sa-mi explice o metoda sigura si solida de a aplica monitorul laptopului astfel incit sa tina? cum se face,cum se procedeaza?se usuca o bucata mare de pasta de zahar,sau se inveleste o foaie subtire de blat in pasta de zahar?va rog ajutati-ma si pe mine cu explicatii,eu am pus la uscat o bucata de pdz cu niste frigarui infipte in ea,dar nu stiu sigur daca o sa tina,mai are la dispozitie citeva zile ca sa se usuce(cam pe joi trebuie sa predau tortul),dar oare o sa tina?o infig pur si simplu in tort,ii pun ceva pt sustinere?help,aiuto,au secours, Hilfe,agiutooooor
Postat 21 March 2010 - 11:43 AM
mamistef, la 21 March 2010 - 09:00 AM, a spus:
Acuma vreau sa va rog ceva pe cele care ati facut pina acum tort-laptop(Ramo, tu esti prima vizata,ca de tine imi amintesc precis ca ai facut un laptop,sper sa nu am creierul ruginit si sa-mi amintesc aiurea).O sa pun intrebarea asta si la decoratii de torturi- poate cineva sa-mi explice o metoda sigura si solida de a aplica monitorul laptopului astfel incit sa tina? cum se face,cum se procedeaza?se usuca o bucata mare de pasta de zahar,sau se inveleste o foaie subtire de blat in pasta de zahar?va rog ajutati-ma si pe mine cu explicatii,eu am pus la uscat o bucata de pdz cu niste frigarui infipte in ea,dar nu stiu sigur daca o sa tina,mai are la dispozitie citeva zile ca sa se usuce(cam pe joi trebuie sa predau tortul),dar oare o sa tina?o infig pur si simplu in tort,ii pun ceva pt sustinere?help,aiuto,au secours, Hilfe,agiutooooor
Ti-am scris dincolo
si
Postat 21 March 2010 - 05:43 PM
acum vin si eu cu niste ornamente pentru un tort de botez ,tortul nu il fac eu ,doar ornamentele sunt facute de mine,
vai ce poza naspa a putu face ,tocmai cand vroiam si eu sa ma laud cu un bebe
Postat 22 March 2010 - 10:10 PM
gloxinia, la 20 March 2010 - 01:56 PM, a spus:
Cec ce de forme ai1 Te invidiez pentru pinochio eu pe asta nu il am Hai sa iti vand un pont: dupa ce ai facut figurinele din pasta, lasa-le o zi sau doua intr-un loc caldut la uscat, si abia apoi le pictezi. Stiu ca a fost mare curiozitatea de data asta dar crede-ma data viitoare culorile nu se vor mai intinde.Pentru prima incercare, ti-au iesit super! Iar prinsesa e superba si i-a iesit si fatza foare fain.
nici eu nu-l aveam dar l-am imprumutat de la gradinita (si pe unde merg sunt cu ochii in 4 poate mai gasesc ceva sa fac mulaj)
multumesc pt pontsi pt incurajari
si apropo de pictat, trebuie diluat cu ceva colorantul?
nelly_th2001, la 21 March 2010 - 05:43 PM, a spus:
acum vin si eu cu niste ornamente pentru un tort de botez ,tortul nu il fac eu ,doar ornamentele sunt facute de mine,
DSC02099oooooooooooooooooooo.JPG
vai ce poza naspa a putu face ,tocmai cand vroiam si eu sa ma laud cu un bebe
multumesc
sa stii ca si mie mi-au placut astea mai mult
nu inteleg de ce ai dat gres ca nu pare mare lucru acest mulaj
am mai facut o serie dar nu le-am pictat inca (poate revin cu o poza mai tarziu)
imi plac ornamentele facute pt botez
felicitari
Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.
Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău
Postat 22 March 2010 - 10:27 PM
cec, la 22 March 2010 - 10:10 PM, a spus:
nici eu nu-l aveam dar l-am imprumutat de la gradinita (si pe unde merg sunt cu ochii in 4 poate mai gasesc ceva sa fac mulaj)
multumesc pt pontsi pt incurajari
si apropo de pictat, trebuie diluat cu ceva colorantul?
cu alcool
si
Postat 22 March 2010 - 10:54 PM
gloxinia, la 22 March 2010 - 10:27 PM, a spus:
citisem ceva de alcool pe forum, dar daca nu am alcool in casa ce fac? (merge vinul de casa rosu sau otetul care tot alcool cica e )?
am facut poze ornamentelor in alb
sper sa nu le stri si pe astea la pictat
din pacate cainele dalmatian a suferit un "accident" destul de urat
Postat 22 March 2010 - 11:12 PM
Deci fii atenta: otetul e naspa. O sa ramana un miros dupa de numa. Vinul nu e bun ca are prea multa apa. O esenta pe baza de alcool ar fi buna. Unde stai? Nu esti de prin vest? Aici bisnitarii aduc din ungaria esenta de migale de la dr Oetker pe baza de alcool. E undeva la 3 lei sticluta.
Daca nu, alta solutie decat sa cumperi alcool dublurafinat nu vad. Asta nu lasa miros macar si se evapora iute. O palinca sau o votca lasa in urma un miros urat.
si
Postat 22 March 2010 - 11:45 PM
gloxinia, la 22 March 2010 - 11:12 PM, a spus:
Deci fii atenta: otetul e naspa. O sa ramana un miros dupa de numa. Vinul nu e bun ca are prea multa apa. O esenta pe baza de alcool ar fi buna. Unde stai? Nu esti de prin vest? Aici bisnitarii aduc din ungaria esenta de migale de la dr Oetker pe baza de alcool. E undeva la 3 lei sticluta.
Daca nu, alta solutie decat sa cumperi alcool dublurafinat nu vad. Asta nu lasa miros macar si se evapora iute. O palinca sau o votca lasa in urma un miros urat.
multumesc
porumbeii i-am luat de la un magazin care vinde produse la 3,8 lei ca mi-au placut mult (nici nu visam atunci la mulaje sau decoratiuni pt torturi)
fetita am imprumutat-o iar celelalte sunt jucarii de ale copiilor
mai am ceva fain de facut dar am ramas fara silicon
eu stau in curtea de arges
alcoolul dublurafinat il gasesc in orice magazin? E doar in sticle mari sau cum e ?
sunt total paralela in ceea ce priveste alcoolul
si de ce trebuie neaparat diluat in alcool? (sper ca nu razi de mine ca-s asa pe langa)
multumesc de rasounsuri si imi cer scuze daca am fost prea stresanta
Postat 23 March 2010 - 09:23 AM
Cat despre treaba cu alcoolul faza e ca dilueaza colorantii si se evapora dupa aplicare pe pasta, ramannd doar culoarea acolo. Daca diluezi cu apa, nu faci decat sa inmoi pasta. Pana se evapora apa... tortu e mancat, insa va avea un aspect umed. Asta am invatat si eu de pe aici de la fete.
si
Postat 24 March 2010 - 12:12 PM
Pentru flori e super faina,inca nu-s eu indeminatica acum la inceput,insa dintr-o portie[(o lingura de gum tex,mmai putin de-un pachet de Margaritar-deci vreo 450g,o lingura de miere(mi-ar fi trebuit glucoza de la wilton,dar a iesit f faina si cu miere,data viitoare incerc cu energizant pt ca albul nu e perfect ca la pasta de zahar) si 4 linguri de apa calda] iese f multa gumpaste,eui am sigilat-o bine in folie alimentara si o pastrez la temperatura camerei ca sa mai fac si alte floricele.se comporta fff bine cind adaug colorantul,se lucreaza pe masa cu un strop de ulei...pentru flori e f faina.
M-am jucat cu un trandafir-e chinuit,stiu,insa e primul din gumpaste si l-am facut prea mare si greu si cu petalele prea groase.Apoi am incercat niste frunze de iedera,o floricica de mar(ceva de genul asta) si niste stinjenei(irisi)in miniatura.Sunt constienta ca la prima vedere seamana cu niste toporasi probabil,insa tortul pt care o sa fac eu multi stinjenei o sa fie ca un tablou-poveste,asa ca stinjeneii mei cei mici vor fi bine proportionati linga tort.
Pun poze,sa nu rideti
Postat 24 March 2010 - 01:26 PM
mamistef, la 24 March 2010 - 12:12 PM, a spus:
Pentru flori e super faina,inca nu-s eu indeminatica acum la inceput,insa dintr-o portie[(o lingura de gum tex,mmai putin de-un pachet de Margaritar-deci vreo 450g,o lingura de miere(mi-ar fi trebuit glucoza de la wilton,dar a iesit f faina si cu miere,data viitoare incerc cu energizant pt ca albul nu e perfect ca la pasta de zahar) si 4 linguri de apa calda] iese f multa gumpaste,eui am sigilat-o bine in folie alimentara si o pastrez la temperatura camerei ca sa mai fac si alte floricele.se comporta fff bine cind adaug colorantul,se lucreaza pe masa cu un strop de ulei...pentru flori e f faina.
Pun poze,sa nu rideti
Stefana sa stii ca ti-au iesit frumos irisii. Nu se poate intinde mai subtire pasta asta din gumtex? Chiar asa: ce este gumtex-ul asta? O pudra, ceva? si cat costa? Tu ti-ai comandat pe net din State sau ti-a adus cineva? Eu mi-am cumparat tylose powder si fac pasta cu ea si se intinde f f subtire, e foarte elastica, merge de minune pentru flori. Ma rog, cine are talent sa faca flori, eu nu prea am...
Postat 24 March 2010 - 01:50 PM
Gum tex-ul e asta: http://www.wilton.co...cfm?sku=707-117 mi-a fost trimis din USA,e o pudra,se amesteca seara cu zaharul pudra(cam350 g cu aproximatie),apoi se adauga un sirop facut din 4 linguri de apa si o lingura de glucoza(eu am pus miere),incalzit f bine la microunde pina devine clar siropul.Se framinta f bine si se sigileaza in folie alimentara,se lasa sa se odihneasca peste noapte(8 h) la temperatura camerei.A doua zi se ia din nou la framintat incorporind inca vreo 150g z.pudra.E f elastica si usor de manevrat. pentru folosit la figurine sau acoperit tortul nu-i vad rosul, are un usor miros specific si imi da senzatia de chimicale , asa ca prefer sa zic ca o sa folosesc la flori.Din cite am inteles eu de pe ce scrie pe cutie,asta e gumpaste-ul despre care se vb pe site-urile americane. Una e gumpaste,alta e sugarpaste,alta e fondant.Asa am eu senzatia.
Tylose powder nu am vazut, ca mi-as fi comandat si eu,stiu ca e f faina.Deci si tylose powder,si gum tex karaya sunt din cite am inteles eu niste aditivi care fac pasta f elastica si usor de manevrat.
Postat 24 March 2010 - 02:44 PM
Sa stapanesti sanatoasa noile achizitii...
eu nu prea am priceput reteta ta de gumpaste...adaugi o lingura de gum-tex la 350g zahar pudra?..si a doua zi mai adaugi 150g zahar pudra?...deci in total ar fi 500g?
Cat despre gum-urile astea ai dreptate..sunt aditivi care confera pastei elasticitate, nu se usuca atat de repede si o poti intinde pasta subtire-subtire pt a realiza flori cat mai reale...eu m-am aprovizionat cu gum tragacanth de pe un site italian..inca nu l-am pus la treaba...ma descurc destul de bine cu pdz si marshmallows fondant...dar odata si-odata tot trebuie sa-l incerc
Postat 24 March 2010 - 02:45 PM
La multi ani fiului tau!