Decoratii de torturi. Simple si complicate, deopotriva.
#381
Postat 24 March 2010 - 02:50 PM
#382
Postat 24 March 2010 - 02:57 PM
1 tablespoon Wilton Gum-tex
4 cups sifted confectioner's sugar(about 1 lb.)
1 heaping tablespoon Wilton Glucose
4 tablespoons warm water
In large bowl,combine Gum-Tex with 3 cups of confectioner's sugar.Make a well in the center and set aside.Combine water and glucose in a glass measuring cup.Heat in microwave on high for about 3o seconds until mixture is clear.Pour into well of sugar and mix until well blended.(Mixture will be very soft.)
Place mixture in a plastic bag aand seal tightly.Let rest at room temperature 8 hours or overnight.Knead remaining sugar into gum paste when you are ready to use it.As you work in the sugar,the gum paste will whiten and become softer.Keep it covered to prevent it from drying out,you can add a little vegetable shortening to keep it soft and pliable.
Nu cred ca mai e nevoie sa pun traducerea.Acusa se trezeste Maria si risc sa ramin cu traducerea la jumatate.
1 lb=0.45359237 kg,de acolo am aproximat eu totalul de 450 g de zahar,deci 3 cups ar fi cam 350g,iar a doua zi se mai adauga la framintat inca 100
#383
Postat 24 March 2010 - 05:55 PM
mamistef, la 24 March 2010 - 02:57 PM, a spus:
1 tablespoon Wilton Gum-tex
4 cups sifted confectioner's sugar(about 1 lb.)
1 heaping tablespoon Wilton Glucose
4 tablespoons warm water
In large bowl,combine Gum-Tex with 3 cups of confectioner's sugar.Make a well in the center and set aside.Combine water and glucose in a glass measuring cup.Heat in microwave on high for about 3o seconds until mixture is clear.Pour into well of sugar and mix until well blended.(Mixture will be very soft.)
Place mixture in a plastic bag aand seal tightly.Let rest at room temperature 8 hours or overnight.Knead remaining sugar into gum paste when you are ready to use it.As you work in the sugar,the gum paste will whiten and become softer.Keep it covered to prevent it from drying out,you can add a little vegetable shortening to keep it soft and pliable.
Nu cred ca mai e nevoie sa pun traducerea.Acusa se trezeste Maria si risc sa ramin cu traducerea la jumatate.
1 lb=0.45359237 kg,de acolo am aproximat eu totalul de 450 g de zahar,deci 3 cups ar fi cam 350g,iar a doua zi se mai adauga la framintat inca 100
Stefana multumesc pt reteta
Totusi din cate stiu eu 1cup=8oz=240g
pana la urma cum e?
Uffffffff grea aritmetica asta
#384
Postat 24 March 2010 - 06:25 PM
dora, la 24 March 2010 - 02:45 PM, a spus:
La multi ani fiului tau!
Saru'mana, Dora. Ma bucur enorm ca ti-au atras atentia figurinele mele. Inseamna ca e ceva-ceva de ele, daca ti-au placut tie, care esti o maestra. Multumesc de urari si inca o data ma bucur ca ti-a placut tortul lui Edi.
#385
Postat 24 March 2010 - 06:35 PM
dora, la 24 March 2010 - 05:55 PM, a spus:
Stefana multumesc pt reteta
Totusi din cate stiu eu 1cup=8oz=240g
pana la urma cum e?
Uffffffff grea aritmetica asta
Nu stiu ce sa zic.Or fi cup-urile diferite pentru ca acel 1 lb pe google mi-a dat rezultat ca fiind echivalentul a aproximativ 450 gr zahar,si gumpaste-ul a iesit fain de la prima incercare
#386
Postat 24 March 2010 - 10:13 PM
mamistef, la 24 March 2010 - 06:35 PM, a spus:
Nu stiu ce sa zic.Or fi cup-urile diferite pentru ca acel 1 lb pe google mi-a dat rezultat ca fiind echivalentul a aproximativ 450 gr zahar,si gumpaste-ul a iesit fain de la prima incercare
Eu cred ca reteta e gresita...de regula 1cup cantareste 240ml lichid...sau 200g zahar...
deci pulberea asta nu poate fi atat de usoara incat sa cantareasca doar 115g in asa fel incat sa fie adevarata afirmatia 4cups = 1lb
#387
Postat 25 March 2010 - 09:03 AM
dora, la 24 March 2010 - 10:13 PM, a spus:
mamistef, la 24 March 2010 - 06:35 PM, a spus:
Nu stiu ce sa zic.Or fi cup-urile diferite pentru ca acel 1 lb pe google mi-a dat rezultat ca fiind echivalentul a aproximativ 450 gr zahar,si gumpaste-ul a iesit fain de la prima incercare
Eu cred ca reteta e gresita...de regula 1cup cantareste 240ml lichid...sau 200g zahar...
deci pulberea asta nu poate fi atat de usoara incat sa cantareasca doar 115g in asa fel incat sa fie adevarata afirmatia 4cups = 1lb
Hai sa ma bag si io ca musca in lapte. Desi am o cutie de Gumtex de la Craciun, pana acum nu am folosit-o decat la lipit. Buuun, saptamana trecuta vreau sa ma apuc de niste trandafiri si zic ia sa folosesc io gumtexul. Dar noa, sa folosesc reteta de pe cutie? Nuuuuuuuuuuuu ca Oti e mai desteapta. Deci face Oti reteta de pasta de zahar cu gelatina si pune si o lingura de gumtex. A rezultat o pasta care la prima framantare e sfarmicioasa, dar care se repara iute. Am reusit sa modelez destul de bine trandafirii doar ca acum dupa uscare parca ar fi... crapati. Hmmm, deci reteta era fara gelatina
Dora, cum ti se pare ca e o lingura de drojdie uscata? E o lingura ca volum dar ca si greutate nu cred ca e 25 g ca zaharul sau cacao. Nu? Asa e si gumtexul asta. E dihai cutia dar e usoara ca fulgul, zau asa. Si sa va mai spun ceva: pasta nu iese alba ci un alb murdar (acum ma felicit ca mi-am luat colorant alb )si miroase parca a otet. Initial am zis ca o fi expirat gumtexul meu desi nu e, acum ca zise si Stefana ca miroase, m-am convins ca asa e. Decoratiile dupa uscare nu mai miros, insa la inceput mirosul e destul de deranjant, pentru cei cu nas de caine de vanatoare ca mine
si
#388
Postat 25 March 2010 - 10:20 AM
dora, la 24 March 2010 - 10:13 PM, a spus:
Eu cred ca reteta e gresita...de regula 1cup cantareste 240ml lichid...sau 200g zahar...
deci pulberea asta nu poate fi atat de usoara incat sa cantareasca doar 115g in asa fel incat sa fie adevarata afirmatia 4cups = 1lb
Dora, sa fie asa de prosti astia de la Wilton incit sa publice o reteta gresita care,culmea,urmata intocmai de mine, incepatoare in ale gumpaste-ului,sa-mi si iasa din prima?ma indoiesc.
La urma urmei fiecare face cum crede si cum stie, am vrut sa ajut dar probabil era mai bine sa tac si sa fac.
#389
Postat 25 March 2010 - 11:42 AM
mamistef, la 25 March 2010 - 10:20 AM, a spus:
Dora, sa fie asa de prosti astia de la Wilton incit sa publice o reteta gresita care,culmea,urmata intocmai de mine, incepatoare in ale gumpaste-ului,sa-mi si iasa din prima?ma indoiesc.
La urma urmei fiecare face cum crede si cum stie, am vrut sa ajut dar probabil era mai bine sa tac si sa fac.
Stefana draga n-am vrut sa te ofensez..departe de mine acest gand ...
Dar cum spiritul meu de dreptate si caracterul meu de tipicar primeaza de multe ori...stiind eu bine cantitatile echivalente ca masuratori(ca mi-am facut bine lectia ) m-au determinat a pune intrebari...e posibil ca pudra asta sa fie atat de grea incat sa incapa intr-un cup doar 115g in conditiile in care acelasi cup de faina cantareste 150g si tot acelasi cup de zahar sa cantareasca 200g?
Eu iti multumesc pt intentia ta de a ajuta ( o pt ca ti-ai rupt din timpul tau pt a o scrie) si-mi cer scuse daca te-am suparat
#390
Postat 25 March 2010 - 11:46 AM
gloxinia, la 25 March 2010 - 09:03 AM, a spus:
Hai sa ma bag si io ca musca in lapte. Desi am o cutie de Gumtex de la Craciun, pana acum nu am folosit-o decat la lipit. Buuun, saptamana trecuta vreau sa ma apuc de niste trandafiri si zic ia sa folosesc io gumtexul. Dar noa, sa folosesc reteta de pe cutie? Nuuuuuuuuuuuu ca Oti e mai desteapta. Deci face Oti reteta de pasta de zahar cu gelatina si pune si o lingura de gumtex. A rezultat o pasta care la prima framantare e sfarmicioasa, dar care se repara iute. Am reusit sa modelez destul de bine trandafirii doar ca acum dupa uscare parca ar fi... crapati. Hmmm, deci reteta era fara gelatina
Dora, cum ti se pare ca e o lingura de drojdie uscata? E o lingura ca volum dar ca si greutate nu cred ca e 25 g ca zaharul sau cacao. Nu? Asa e si gumtexul asta. E dihai cutia dar e usoara ca fulgul, zau asa. Si sa va mai spun ceva: pasta nu iese alba ci un alb murdar (acum ma felicit ca mi-am luat colorant alb )si miroase parca a otet. Initial am zis ca o fi expirat gumtexul meu desi nu e, acum ca zise si Stefana ca miroase, m-am convins ca asa e. Decoratiile dupa uscare nu mai miros, insa la inceput mirosul e destul de deranjant, pentru cei cu nas de caine de vanatoare ca mine
Oti nu stiu ce sa zic...chiar mi-a dat de gandit chestia asta...poate cunoaste vreo fata secretul si vine sa ne destupe mintile si noua
Putem sa desfacem firul in patru si sa gasim explicatia...sau sa luam chestia ca atare si sa facem gum-tex..important este ca iese si ca-ti poti face treaba cu el
#391
Postat 25 March 2010 - 12:11 PM
La mine in gradina au inflorit peste noapte...iaca dovada!!!
#393
Postat 25 March 2010 - 12:46 PM
Macii tai sunt superbi,Dora!
#395
Postat 26 March 2010 - 02:48 PM
#397
Postat 14 April 2010 - 06:36 PM
Hai sa va arat ce am mai facut in ultima vreme. Unele le-ati vazut deja pe torturi, altele inca nu
Si acuma mamele de baieti, o intrebare: chemati-va copii si intrebati daca recunosc mamonia:
Daca e recunoscut o sa il pot pune linistita pe tort
Mai am cateva, o sa le micsorez si o sa le postez.
si
#398
Postat 14 April 2010 - 07:54 PM
Ceva tutorial despre dumbo/elefantel , are cineva ?
#399
Postat 14 April 2010 - 07:54 PM
#400
Postat 15 April 2010 - 10:00 AM
Am Gasit ceva poze cu tutorial insa nu e dumbo special e cu elefant.