Forum Culinar: Decoratii de torturi. Simple si complicate, deopotriva. - Forum Culinar

Salt la continut

• 81 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Decoratii de torturi. Simple si complicate, deopotriva.

#61 Useril este offline   delioara 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 158
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 08 December 2009 - 09:25 AM

Aseara am avut treaba!!
Am facut o masinuta si un winnie, cam chinuite, ce-i drept, eu le vedeam mai frumoase in mintea mea.. in fine, cred ca merg.
Pozele sunt blitzuite, iar aparatul meu e cu un picior in groapa, i-am stricat si cardul de memorie.. cred ca se cere unul nou :angry:

Imagine atasata: 222_2a0a94396a5404e1f32bba8c0cb471e2.jpg
Imagine atasata: 222_a6efa8f7da498e67f8b20935f3bdcf49.jpg
www.cristal-furnicutza.blogspot.com

#62 Useril este offline   mona 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 417
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 08 December 2009 - 09:54 AM

Ce dragalase ti-au iesit,Delioara !
Uitandu-ma la capul lui Winnie,constat ca nici tu n-ai avut rabdare sa se intareasca suficient :angry: .Si tweety a mea tot asa aplatizata era la spate. Cred ca ar trebui lasate putin la uscat si apoi pictate etc

#63 Useril este offline   delioara 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 08 December 2009 - 11:20 AM

:angry: Da, corect.. nu statea deloc capul, asa ca l-am sprijinit sa stea asa pana dimineata, cand m-am trezit cu el aplatizat.. ma intrebam eu cu ce am gresit.. cred ca si pasta a fost cam moale..
De pictat nu l-am pictat, am colorat pasta; am incercat o singura data pictatul si nu mi-a placut deloc.

#64 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 507
  • LocationMontreal

Postat 08 December 2009 - 06:10 PM

pai in afara de faptul ca winnie are capul turtit,nu au nici un alt defect,sunt foarte frumoase! As vrea eu sa-mi iasa si mie un winnie asa frumos! :beer2:

#65 Useril este offline   Doriana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 08 December 2009 - 10:11 PM

Voi sunteti adevarate maestre ale decoratiilor , complicate , desigur . :drool: doar cuvinte de lauda la adresa voastra . Aveti talent , rabdare , imaginatie , si ne bucuram ca impartasiti cu noi creatiile voastre , ne putem si noi inspira .
Eu vin cu ceva decoratii simple de tot , inspirata tot de la voi , din pasta de zahar , pe care n-am colorat-o , ca n-am avut coloranti , abia azi am gasit ceva coloranti , sper sa fie buni , sa iasa ceva din ei , la tura viitoare de pasta de zahar voi vedea pe ce am dat banii ...
Imagine postata

Imagine postata
mama de fete cucuiete Imagine postata

#66 Useril este offline   delioara 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 09 December 2009 - 09:30 AM

mamistef a spus:

pai in afara de faptul ca winnie are capul turtit,nu au nici un alt defect,sunt foarte frumoase! As vrea eu sa-mi iasa si mie un winnie asa frumos! :D

Multumesc :D
Am gasit o carte cu personajele disney pas cu pas, va dau linkul, poate ajuta pe cineva..
http://www.filestube.com/73de3abf6414dc ... lay-p.html

Doriana a spus:

Voi sunteti adevarate maestre ale decoratiilor , complicate , desigur . :-* doar cuvinte de lauda la adresa voastra . Aveti talent , rabdare , imaginatie , si ne bucuram ca impartasiti cu noi creatiile voastre , ne putem si noi inspira .
Eu vin cu ceva decoratii simple de tot , inspirata tot de la voi , din pasta de zahar , pe care n-am colorat-o , ca n-am avut coloranti , abia azi am gasit ceva coloranti , sper sa fie buni , sa iasa ceva din ei , la tura viitoare de pasta de zahar voi vedea pe ce am dat banii ...

F. frumoase, Doriana, imi plac trandafirii stilizati, si eu ii fac asa, daca ii fac :D
Atentie la coloranti, neaparat sa-i incerci inainte de vreun tort 'serios', eu am avut surprize de la cei romanesti - s-a faramitat pasta de la ei.

#67 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 09 December 2009 - 01:44 PM

Doriana frumosi trandafirii tai. Musai sa mai incerc ca mie nu mi-au iesit =))
Delioara, multam de carte. Dragut winie al tau. Auzi, ce zahar folosesti? Am facut pasta cu zahar coronita, am mancat niste nerviiiiiiiiiiiiiiii. In timp ce o framantam cu colorant paeca iesea apa din ea! Colorant gel evident. Ceea ce cu zaharul din Hu nu am patit-o ever! Vreau sa merg la shoping la veciniiiiiiiiii! :pupic: da slabe sanse pana la anul.
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#68 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 December 2009 - 02:06 PM

Si pentru ca e saptamana winie, viu si io cu poze facute pas cu pas aseara.Lumina nu e prea buna, sper doar sa se observa ca nu asa de greu de facut cum pare. Al meu winie a iesit cam obez din cauza de pasta moale care mi s-a lasat. :tongue3:

Deci capul ca o para si corpul un bot de pasta subtiat catre varf:

Imagine atasata: 71_cb10356665486026fe945cfa215fed11.jpg

Ii apas cu degetele locul unde vor fi ochii apoi cu un dui ii conturez gura:

Imagine atasata: 71_520bc6e791023f99b49bd9cfed889f05.jpg

Cu un cutit fac loc urechilor si indes o bucatica de pasta:

Imagine atasata: 71_8a8e731905b3f14316ca9c9850aa6a8e.jpg

Pe care o modelez sa aiba forma de urechi :

Imagine atasata: 71_ba91fb0910faf916a69106505672f66f.jpg

Fac maini, picioare, vesta lui Winie, manecile vestei le atasez direct pe maini inainte sa le lipesc:

Imagine atasata: 71_f209601708e9363a65ad320f1d708211.jpg

Imagine atasata: 71_d1261b717847df14f7e00f83b463c05c.jpg
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#69 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 December 2009 - 02:12 PM

Deci bine ca trimisei postul de mai sus ca imi bagam unghia in glanda daca pateam ca acum cand mi s-a inchis. noroc ca nu pusei decat o poza :tongue3:

Deci ma repet: am pus ochii si nasul lui Winie, am infipt capul intr-o scobitoare si i-am pus fular:

Imagine atasata: 71_bb4c026af86b9b82f49a0afd23b95681.jpg

Imagine atasata: 71_d2a8b28e22048129649891f3b78a9267.jpg

Deoarece pasta mea a fost extra moale si lipicioasa, nu a trebuit sa folosesc la lipitul partilor mici decat apa :D Doar la brate am folosit un sirop de apa cu zahar :D

Soo, spor la facut Winie!!!
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#70 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 09 December 2009 - 02:17 PM

Waw, ce de frumuseti... ce maini dibace aveti... Spor la treaba, fetelor!

Am gasit o carte cu personajele disney pas cu pas, va dau linkul, poate ajuta pe cineva..
http://www.filestube.../73de3abf6414dc ... lay-p.html

Delioara, sa traiesti, ca tare bine imi mai prinde ac link! Incep si eu sa inteleg, cat de cat, cam cum se pot face ac minunatii... Acum ramane sa fac rost de ceva coloranti, banuiesc ca nu prea o sa iasa cine stie ce cu ce gasesc eu in comert...
Sorina

#71 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 09 December 2009 - 02:17 PM

Delioara,multumim pentru carte!Am downloadat-o si ma voi inspira de acolo,chiar daca nu-mi vor iesi la fel de frumoase personajele!

Doriana,si mie imi plac foarte mult trandafirii tai!!! am incercat odata sa fac trandafiri stilizati insa u fost atit de nereusiti,incit am renuntat. Sunt foarte reusiti ai tai!

Gloxinia, eu nu am incercat Coronita,lucrez numai cu Margaritar si-s multumita,Pina ajungi in Ungaria poate ar merge sa incerci si zaharul asta!(cutii bej)
Ooo,acum vad winnie al tau! e foarte reusit,si-ti multumesc pt explicatiile pas cu pas!

Cu ocazia asta vreau sa va intreb ceva.vad ca tu folosesti ustensile din acel set de modelare a martipanului.
Spune-ti-mi simie, merita sa-l cumpar?am vazut o varianta mai ieftina parca pe lumeabasmelor,cu 38 ron setul http://www.lumeabasm...cat_id=5&id=112
Cer prea mult daca va intreb cam la ce foloseste fiecare ustensila?Cred sincer ca sunt de mare ajutor la modelarea figurilor,a animalutelor,dar as fi foarte bucuroasa daca as sti cit de cit cam la ce m-ar ajuta fiecare.
:oops:

#72 Useril este offline   delioara 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 09 December 2009 - 03:01 PM

gloxinia a spus:

Doriana frumosi trandafirii tai. Musai sa mai incerc ca mie nu mi-au iesit :o
Delioara, multam de carte. Dragut winie al tau. Auzi, ce zahar folosesti? Am facut pasta cu zahar coronita, am mancat niste nerviiiiiiiiiiiiiiii. In timp ce o framantam cu colorant paeca iesea apa din ea! Colorant gel evident. Ceea ce cu zaharul din Hu nu am patit-o ever! Vreau sa merg la shoping la veciniiiiiiiiii! :tongue3: da slabe sanse pana la anul.

Foarte frumos Winnie, si al meu e obez, tot din cauze de pasta prea moale :D Ma mai gandesc daca il folosesc asa cum e, sau incerc sa fac altul.. :D
Numai zahar Margaritar folosesc, am mai luat niste no name-uri, dar le tin pentru frecat cu unt, sau pentru pus in frisca.
Nu stiu unde as putea gasi zahar pudra industrial, am inteles ca e mult mai fin.
Din Hu n-am nicio sansa, am gasit eu pe net un distribuitor de zahar pudra Ecos, din ungaria, la un pret super, problema e ca in primul rand nu stiu cat de fin e, si in al doilea rand ca m-ar costa mai mult curieratul (pentru minim un bax de 10 pungi la 500 gr) decat face.
Astept si eu raspunsul la intrebarea cu ustensilele de modelat, daca merita achizitionate.

sorinadaniela a spus:

Delioara, sa traiesti, ca tare bine imi mai prinde ac link! Incep si eu sa inteleg, cat de cat, cam cum se pot face ac minunatii... Acum ramane sa fac rost de ceva coloranti, banuiesc ca nu prea o sa iasa cine stie ce cu ce gasesc eu in comert...

mamistef a spus:

Delioara,multumim pentru carte!Am downloadat-o si ma voi inspira de acolo,chiar daca nu-mi vor iesi la fel de frumoase personajele!

Cu multa placere, fetelor :o

#73 Useril este offline   anasia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 197
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 09 December 2009 - 03:13 PM

delioara, mamistef...set din acela mi-am luat de la cast decor si stiu ca a fost putin mai scump...mie mi se pare folositor, asta cand lucrezi efectiv; daca faci rar ornamente (asa ca mine :mrgreen: )...... in cartea de la wilton (setul asa l-am luat, cu ghid de intrebuintare) arata cam ce la ce foloseste fiecare;

#74 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 09 December 2009 - 03:40 PM

Multumesc pentru raspuns,anasia!
O sa mai astept un pic,sa vad exact cum merg lucrurile,si o sa am in vedere achizitionarea unui set. :tongue3:

#75 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 December 2009 - 04:14 PM

Deci sa va iau pe rand:

Delioara zaharul pudra Ecos e naspa, naspa! Sa nu te puna pacatele sa il iei. Firma care il importa vrac si il ambaleaza e din Baia Mare, are si un magazin la noi in oras deci pe aici juma de kil il iau cu 2,6 lei. Da e mai rau ca si Coronita.
Margaritar, am incercat si eu poate am nimerit un lot mai rau ca tot naspa mi se paru. Singurul lucru la Coronita e ca nu e destul de fin ca cel din Hu si cred adica sunt mai mult ca sigura ca NU are amidon, dupa cum s-a comportat. O sa incerc sa ii pun eu data viitoare sa vad ce si cum.

Mamistef, ustensilele de modelat te ajuta f mult la flori in special. Uite din poza pusa de tine, iti zic asa:
Primul il folosesc mai rar, atunci cand de ex vreau sa fac niste intepaturi in mijlocul galben al margaretelor. La fel de bine poti folosi o scobitoare, insa avandu-l in fata, il iau mai iute :tongue3:
Al doilea, il folosesc cu partea rotunda la flori, la subtiat petale si la dat forma petalelor ridicata, la fel ca toate varfurile rotunde si de la celelalte insa depinzand de marimea florii. Varful ca o gheara il folosesc in special la nervurile frunzelor sau sa iau de pe buretel flori delicate.
Al treilea pt flori, mijloc de floare.
Al partulea tot la flori de dimensiune mai mica il folosesc. Sau de ex la conturarea locului ochilor lui Winie, sai la Tom si Jerry tot la locul in care am pus ochii.
Al cincilea, la flori mici, mici, unde nu pot subtia petale cu vf rotund, sau la margarete. Pt a da o forma alungita petalelor, sau la unele figurine pentru a da forma buzelor.

Acu eu ti-am scris la ce le folosesc eu... Dupa imaginatie, fiecare poate extinde aria de folosire. Dupa ce le vei avea te vei gandi cum ai reusit sa modelezi fara ele? :D
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#76 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 09 December 2009 - 04:19 PM

ei,de data asta nu zic multumesc,ci iti zic saru'mina pentru explicatii!!!! :tongue3: :D :D

#77 Useril este offline   delioara 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 09 December 2009 - 04:23 PM

gloxinia a spus:

Deci sa va iau pe rand:

Delioara zaharul pudra Ecos e naspa, naspa! Sa nu te puna pacatele sa il iei. Firma care il importa vrac si il ambaleaza e din Baia Mare, are si un magazin la noi in oras deci pe aici juma de kil il iau cu 2,6 lei. Da e mai rau ca si Coronita.
Margaritar, am incercat si eu poate am nimerit un lot mai rau ca tot naspa mi se paru. Singurul lucru la Coronita e ca nu e destul de fin ca cel din Hu si cred adica sunt mai mult ca sigura ca NU are amidon, dupa cum s-a comportat. O sa incerc sa ii pun eu data viitoare sa vad ce si cum.

Mamistef, ustensilele de modelat te ajuta f mult la flori in special.

Multumesc si eu pentru explicatii :violent1:

#78 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 December 2009 - 05:14 PM

Cu multa placere. :violent1:

#79 Useril este offline   mona 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 417

Postat 09 December 2009 - 09:55 PM

Doriana a spus:

Eu vin cu ceva decoratii simple de tot , inspirata tot de la voi ,

Doriana,foarte frumos bradutul si trandafirii !
Eu n-am incercat pana acum modelul stilizat,dar tie ti-au iesit frumosi . :D

GLOXIIII ,eu caut de nebuna :D zahar Coronita !!!
Nu stiu de ce te-a dezamagit asa ,ca mie imi iesea o pasta super !Acum,de cand nu mai gasesc nici la Metro,nici in en gros...folosesc Margaritar.
Dar tot Coronita imi placea mai mult.

sigur nu ai folosit" :D colonial "

Edit
am citit cu atentie si am inteles...pai tu faceai comparatie cu cel unguresc? Eu n-am folosit dar am auzit ca-i foarte bun.
Si inca ceva,zaharul romanesc nu contine amidon. ma rog,mai putin cel la plic de la dr O.

oricum,fain winnie :(

#80 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 December 2009 - 01:07 PM

mona a spus:

GLOXIIII ,eu caut de nebuna :love7: zahar Coronita !!!

Doar in Kaufland il gasesc si eu. E 3,1 lei juma de kil.
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

Arata acest topic

• 81 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6