Confit de canard pulpe de raţă la cuptor
#1
Postat 20 February 2010 - 10:57 PM
prin urmare am pus un pachet à 2 pulpe la dezghetat. iar aseara dupa ce le-am mingiiat frumos cu penseta fiindca mai prezentau ceva urme de tuleie, le-am imbracat in sare grunjoasa (de mare)
intre timp am aflat ca n-aveam untura de ratza suficienta pt. gatitul pulpelor si am scos rapidescu de la congi un pachet de piepturi. dimineata - la prima ora, le-am tuflit peste pulpe strecurind intre ele si un catel de usturoi + 2 crengute de rozmarin, iar apoi le-am acoperit cu o folie de plastic si le-am dat la frigi pt. 6h
dupa marinarea la rece am facut un dus rece (nu eu ! ) carnurilor
si am jupuit piepturile de piele cu o meticulozitate de chirurg plastic aflat in deruta
dupa ce-am tocat-o destul de marunt, am pus pielea la jumarit
si iata sa va faceti o idee cam cita untura lasa 2 piepturi mari de ratza (Dragos, ca. 3 dl fara adaos de alte grasimi in tigaie ! )
din jumari am gustat fo' 3 bucati, iar restul le-am servit motanului (cit le-am prajit, batea saracu' tropotita pe linga usa bucatariei fiindca nu stia ce mirosea asa de biiiiine )
in continuare, desi imi mai lipsea ceva untura ratza pt. a respecta intocmai reteta gasconilor, am pus pulpele in cratita in pozitia 69 privita in oglinda si le-am dat la cuptorul preincalzit 120°C, timp de 2h 45'
confitul de canard l-am servit linga o garnitura de fasole acompaniata de murlaturi si gemete de foame oarecum potolite cu un "mmm, ce bunataaaaaate !"
o sexiune pt. pofticiosi si pt. D'Artagnandru, caruia ii multumesc de reteta
#2
Postat 20 February 2010 - 11:09 PM
Multam de explicatii!
#3
Postat 20 February 2010 - 11:18 PM
#4
Postat 20 February 2010 - 11:27 PM
si iata sa va faceti o idee cam cita untura lasa 2 piepturi mari de ratza (Dragos, ca. 3 dl fara adaos de alte grasimi in tigaie ! =)) )
tu nu pui apă cînd topeşti grăsimea?
Arată foarte bine - eşti norocoasă că ai găsit numai piciore, aici trebuie să cuperi tot animalul dacă vrei picioarele (costă aproape la fel cît un piept gata curăţat)
Mulţam pt. reţetă!
#5
Postat 21 February 2010 - 08:17 AM
Bebe, la 20 February 2010 - 11:27 PM, a spus:
si iata sa va faceti o idee cam cita untura lasa 2 piepturi mari de ratza (Dragos, ca. 3 dl fara adaos de alte grasimi in tigaie ! =)) )
tu nu pui apă cînd topeşti grăsimea?
Arată foarte bine - eşti norocoasă că ai găsit numai piciore, aici trebuie să cuperi tot animalul dacă vrei picioarele (costă aproape la fel cît un piept gata curăţat)
Mulţam pt. reţetă!
Cum adica sa pui apa cand topesti grasimea?
#6
Postat 21 February 2010 - 10:37 AM
#7
Postat 21 February 2010 - 08:27 PM
Foxyy, la 20 February 2010 - 11:09 PM, a spus:
Multam de explicatii!
Bunny, la 20 February 2010 - 11:18 PM, a spus:
Foxyy, Bunny, merci de apreciere si spor la preparare, daca tot v-am stirnit pofta !
#8
Postat 21 February 2010 - 08:48 PM
Bebe, la 20 February 2010 - 11:27 PM, a spus:
si iata sa va faceti o idee cam cita untura lasa 2 piepturi mari de ratza (Dragos, ca. 3 dl fara adaos de alte grasimi in tigaie ! :P )
tu nu pui apă cînd topeşti grăsimea?
Arată foarte bine - eşti norocoasă că ai găsit numai piciore, aici trebuie să cuperi tot animalul dacă vrei picioarele (costă aproape la fel cît un piept gata curăţat)
Mulţam pt. reţetă!
Bebe, nu pun apa ca nu ma cheama Doña Picasserola sa fac picturi murale prin bucatarie.
Si aici gasesc ratza intreaga (congelata) mai ales prin preajma Craciunului. Dar s-o cumpar atunci, ca s-o servesc mai tirziu, imi ocupa prea mult loc in congelator. Nush cu ce le indoapa francezii, ca sint ditamai pasaroii de la 2,5 kg in sus.
P.S. Sa-ti fie de bine fasolea !
KikenHana, la 21 February 2010 - 08:17 AM, a spus:
KHana, dar lebede n-ai prin zona ? Faci o substitutie in caz de forta majora ...
#9
Postat 21 February 2010 - 08:52 PM
stella, la 21 February 2010 - 10:37 AM, a spus:
Stella baftoaso, prietenul meu din Franta cre' ca maninca "confitele" pe drum , ca intotdeauna ajunge numai cu trandafiri la mine.
#10
Postat 21 February 2010 - 09:16 PM
KikenHana, la 21 February 2010 - 08:17 AM, a spus:
adică pui puţină apă (numai cît să acopere carnea) în vasul în care o topeşti
well, asta dacă vrei să o păstrezi mai mult timp în frigider şi să arate albă şi curată... dacă foloseşti totul la o singură reţetă, nu cred că contează....
Dacă o topeşti cu apă grăsimea este mai pură, deci se conservă mai bine fără să rîncezească....
uite aici.....
sau aici.....
#11
Postat 21 February 2010 - 09:22 PM
______________________________________
Niciodata nu am stiut de ce se pune putina apa la jumere/untura(egal de la care animal) în devenire.Din toteauna am vazut la mama,matusa,bunica...si alte persoane,ca asa fac.Eu fac la fel,si niciodata nu m-am întrebat de ce...am facut si eu asa,ca asa mi-a ramas întiparit din copilarie.
Bebe,macar acuma stiu
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#12
Postat 21 February 2010 - 09:43 PM
uptown girl, la 21 February 2010 - 08:48 PM, a spus:
aaa, deci madame Benedetta Canals aşa făcea
#13
Postat 21 February 2010 - 09:59 PM
uptown girl, la 21 February 2010 - 08:48 PM, a spus:
KHana, dar lebede n-ai prin zona ? Faci o substitutie in caz de forta majora ...
Fusei azi la vanatoare, n-am gasit lebede, da venii acasa victorioasa cu un piept de rata in traista. Acu' sunt in dilema, sa-l fac cu mango sau cu portocale.
P.S. Si-mi trecu' mie prin cap o idee zdravana, sa-i zic maica-mi sa crestem anu' asta pe langa pui si vreo 4 ratoi, sa ma asigur pentru la anu, ca tot apareti cu retete de rata si eu sunt corijenta
#14
Postat 21 February 2010 - 10:02 PM
Maya, la 21 February 2010 - 09:22 PM, a spus:
______________________________________
Niciodata nu am stiut de ce se pune putina apa la jumere/untura(egal de la care animal) în devenire.Din toteauna am vazut la mama,matusa,bunica...si alte persoane,ca asa fac.Eu fac la fel,si niciodata nu m-am întrebat de ce...am facut si eu asa,ca asa mi-a ramas întiparit din copilarie.
Bebe,macar acuma stiu
Well, am mai aflat ceva pe ziua de azi. Eu habar n-aveam de chestia cu apa...Bunica a topit la viata ei multa untura de la diverse oratanii, da n-am vazut-o niciodata sa puna apa. Tre' sa incerc. Mersi Bebe, Maya.
#16
Postat 21 February 2010 - 10:36 PM
uptown girl, la 21 February 2010 - 08:27 PM, a spus:
Foxyy, Bunny, merci de apreciere si spor la preparare, daca tot v-am stirnit pofta !
Trebuie sa imi fac curaj, ca ai mei si rata... Nu sunt cei mai buni prieteni din lume, am incercat si nu prea merge. Mai degraba ii ademenesc cu o bucata de peste!
#17
Postat 21 February 2010 - 10:40 PM
uptown girl, la 21 February 2010 - 08:27 PM, a spus:
Foxyy, la 20 February 2010 - 11:09 PM, a spus:
Multam de explicatii!
Bunny, la 20 February 2010 - 11:18 PM, a spus:
Foxyy, Bunny, merci de apreciere si spor la preparare, daca tot v-am stirnit pofta !
Maine seara cumpar niste pulpe, iar marti sper sa le pregatesc.
#18
Postat 21 February 2010 - 11:11 PM
Bebe, la 21 February 2010 - 09:43 PM, a spus:
Bebe, nush exact ce facea 'mneaiei prin bucatarie ca n-am mai apucat s-o intreb. M-am nascut cu mult dupa ce madame trecuse in nefiinta.
Diferenta dintre ce sta scris in link-urile puse de tine si ce-am facut eu ieri, e de tip caloric si de durata. Acolo se prajeste la foc mic intr-un timp indelungat, subsemnata a facut jumarile la foc de mitraliera in tigaia bine incinsa (de fapt, exista o "nota de atentionare" in sensul asta in primul link pus de tine ). Daca mai stateam sa ma joc si cu apa, mincam pe la miezul noptii.
Oricum merci de pont.
#19
Postat 21 February 2010 - 11:21 PM
uptown girl, la 21 February 2010 - 11:11 PM, a spus:
lol, aici ai dreptate
#20
Postat 21 February 2010 - 11:21 PM
KikenHana, la 21 February 2010 - 09:59 PM, a spus:
Fusei azi la vanatoare, n-am gasit lebede, da venii acasa victorioasa cu un piept de rata in traista. Acu' sunt in dilema, sa-l fac cu mango sau cu portocale.
P.S. Si-mi trecu' mie prin cap o idee zdravana, sa-i zic maica-mi sa crestem anu' asta pe langa pui si vreo 4 ratoi, sa ma asigur pentru la anu, ca tot apareti cu retete de rata si eu sunt corijenta
Fa-l cu cartofi sarladaise !
(eu asa i-am facut azi, ca doar nu era sa arunc bunatate de piepturi )
P.S. De-abia astept sa ne povestesti cum e sa cresti ratze ...