Creveti cu vermut
#1
Postat 22 February 2010 - 08:58 AM
I-am lasat sa se fiarba la foc mic pina cind s-au inmuiat, citeva minute, am scos crevetii si i-am pus in farfurie, iar in tigaie, dupa ce am stins focul am pus in sos unt cit o nuca si cind acesta s-a topit am varsat sosuletul peste creveti, in afara de faptul ca erau foarte buni calitativ crevetii, sosuletul ne-a placut foarte mult, un pic amar si un pic dulce in acelasi timp, foarte buni si se fac foarte repede
#2
Postat 22 February 2010 - 03:19 PM
#3
Postat 22 February 2010 - 08:31 PM
#5
Postat 23 February 2010 - 02:17 PM
Adriana, la 23 February 2010 - 09:00 AM, a spus:
bravo, Adriana, "cordon bleu", ca de obicei, felicitari
eu ii fac , cum ti-am spus, asemanatori, doar ca pun vin alb in loc de vermut, dar uite o noua idee!
si ce bine ca ati facut un subiect separat pentru peste si fructe de mare! felicitari cui a avut ideea(n-am apucat sa ma uit )
#7
Postat 23 February 2010 - 06:55 PM
#8
Postat 23 February 2010 - 07:01 PM
#9
Postat 24 March 2010 - 12:06 AM
Eu am pus in sosul rezultat putin suc de lamaie. Era o nebunie de gusturi...dulce, acrisor = deliciu!
Imagini atasate
#11
Postat 24 March 2010 - 08:34 AM
#12
Postat 27 March 2010 - 06:06 AM
http://panseluta-violet.blogspot.com/
#13
Postat 13 March 2019 - 12:48 AM
#14
Postat 13 March 2019 - 01:56 AM
Apoi... nu cu whisky sau cognac sau mai stiu io ce alcoolica. Doar vin. Ok, eventual si ceva variante de vin, ca vermut, sherry sau porto, dar e pacat de beutura daca e altceva decat vin.
Cum se faca crevetii, am scris si in alta parte, dupa o postare de-a Dexterului. Dar daca n-am mai scris, repet.
Crevetii, curatati sau necuratati, scursi bine de apa si uscati bine in servet, se fac in tigaie, in unt, cu usturoi. Si se tin in tigaie pana aproape sa fie facuti si apoi se scot rapid. In tigaie se pune neste vin si inca o bucata de unt, ca sa ingroase sosul ce se va forma. Si se scade. Se mai pune iarasi ceva vin, se scade. Iar vin, iar se scade. Eventual se mai adauga iarasi ceva unt ca sa iasa sosul mai gros. Cand sosul ajunge inainte de grosimea dorita, se adauga crevetii in tigaie si se tot amesteca pana se patrund de sos dar nu se fierb ca sa fie tari. Deci umblat rapid si scurt.
Se scot crevetii din troc si se pun pe farfurie, se toarna sos din troc pe deasupra, se presara cu patrunjel verde cu fruntea lata tocat. Se mananca. Se bea vin din ala din care s-a facut sosul. Sau apa. Sau ce vreti voi.
Orice alta varianta de facut creveti este un afront la crevete. Ok, se poate manca dar tre sa va caiti de afront. E ca si cum ai stinge o tigare de foi in scrumiera in loc s-o lasi sa se stinga singura. Nu, tigarea de foi nu se fumeaza singura, ca sa zic asa. Iar stingerea ei in scrumiera este un afront adus celei/celui ce a facut tigarea aia de foi cu mana personala si s-a chinuit ca tigarea sa iasa perfecta.
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#15
Postat 13 March 2019 - 02:03 AM
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#16
Postat 13 March 2019 - 05:56 AM
Eu îi pun întregi pe tabla neunsă cu nimic, doar presărată puțină sare, apoi cînd se înroșesc și se coace puțin coaja, ca să ia aromă de tablă, îi scot pe o farfurie și torn ulei de măsline pe ei, un fir doar. Și îi mîncăm cu un sos sau fără, dar mai bine cu
Aceasta postare a fost editata de Carmella: 13 March 2019 - 06:04 AM
#17
Postat 13 March 2019 - 08:04 AM
Paharul de plastic poate fi iertat, Carmella, fincă și deoarece este la hotel și n-are. Deși eu am furat la miezul nopții pahare din bucătăria hotelului ca să nu-i dau lu Peter să bea vin din pahar de plastic. Dimineață am mărturisit și restituit 😏
#18
Postat 13 March 2019 - 08:16 AM
Adriana, la 13 March 2019 - 08:04 AM, a spus:
Paharul de plastic poate fi iertat, Carmella, fincă și deoarece este la hotel și n-are. Deși eu am furat la miezul nopții pahare din bucătăria hotelului ca să nu-i dau lu Peter să bea vin din pahar de plastic. Dimineață am mărturisit și restituit 😏
Waaaaaaaas? Ia te uita ce descoperim noi despre doamna cu facaletu' dupa aproape doua decenii Mai zi, mai zi!
#19
Postat 13 March 2019 - 09:23 AM
Carmella, la 13 March 2019 - 05:56 AM, a spus:
Curat afront, cucoana Joițico! Deja am facut reclamatie la receptie. Data trecuta am avut pahare de sticla in camera.
Aceasta postare a fost editata de dragos: 13 March 2019 - 03:47 PM
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#20
Postat 13 March 2019 - 12:19 PM
Lapona Enigel, la 13 March 2019 - 08:16 AM, a spus:
Adriana, la 13 March 2019 - 08:04 AM, a spus:
Paharul de plastic poate fi iertat, Carmella, fincă și deoarece este la hotel și n-are. Deși eu am furat la miezul nopții pahare din bucătăria hotelului ca să nu-i dau lu Peter să bea vin din pahar de plastic. Dimineață am mărturisit și restituit 😏
Waaaaaaaas? Ia te uita ce descoperim noi despre doamna cu facaletu' dupa aproape doua decenii Mai zi, mai zi!
Pai na, ce nu fac eu pentru Peter
sau pentru producatorul de vin caruia ii fac un afront daca nu-l beau asa cum trebuie
da' credeam ca o marturisisem al'data