milena a spus:
Boni, te invidiez. Sa te bucuri de fiecare moment.
Milena, multumesc mult, a fost ...sa zicem interesant.
Inainte de a povesti vreau sa va spun ca eu imi tot promit sa merg la concertul de Anul Nou de la Viena, de multa vreme. Concert, pe care pe unde sunt, fac tot posibilul sa-l vad macar la TV. E grandios, maret, cu o muzica de sarbatoare, care te umple si te face sa simti momentele acelea speciale intens, este o sarbatoare in sine.
Ei, eu la asa ceva m-am asteptat.
Porgi amor qualche ristoro, La ci darem la mano (don Giovanni) Draussen in Sievering...etc., ma duc la opera sa le ascult si stiu ca asta ascult si starea mea sufleteasca este pregatita pentru asa ceva.Sigur, mi-au placut, dar mi-au schimbat starea de spirit.
Dar sa revin. Ma asteptam la o intreaga orchestra, am vazut un ansamblu. (poate trebuia sa ma interesez eu mai bine, sau sa citesc afisul complet) :laughing7:
Primul intrat pe scena a fost Puiu, nu al nostru, ci altul. Apoi Mihaela Tatu, (sau Tatoiu) nu stiu ca le incurc mereu. Dupa 20 de minute intarziere ne spune ca nu ansamblul e de vina, ci ea, ca a venit de la o emisiune in direct. Nu era problema mea, noi toti din sala venisem sa ascultam muzica, nu pe ea. Apoi a fost Gigi
care ne-a plasat un filmulet despre organizatia lor, foarte frumos, dar nu asta venisem sa vad. Oricum erau diferite organigrame pe filmuletul ala, nimeni n-a priceput nimic.
Intr-un final intra ansamblul. In blugi, tricouri, adidasi. :shock:
Well, well, pe afis aratau mai bine.
Intra si dirijorul in blugi tricou alb si un sacou.
Venisera cu avionul de la Iasi. Ei, orchestra. Nu si bagajele. Acestea erau bine mersi impotmolite intre Iasi si Bucuresti in zapada. Instrumente mari, partituri, costume de scena.
Noi am fost norocosi, dar la spectacolul dinaintea noastra primeau pe parcurs partiturile trimise pe fax din Viena si inmultite pe imprimantele Salii Palatului. Adica la noi stiau deja ce canta, la primul spectacol era surpriza ce primeau. Ce primeau, n-avea nicio legatura cu ce scria in program. :laughing7:
Concluzie, cei cu instrumente mari cantau prima data la ele, n-au avut timp de acordat sau mai stiu eu ce. Partiturile trimise pe fax se vedeau cum se vede un fax tras la xerox.
Instrumentele mari am inteles ca le venisera de la conservator.
Una peste alta am avut impresia ca asistam de fapt la o repetitie.
Russel McGregor dirijorul a avut umor si a salvat situatia. Ei n-aveau nicio vina. Dar nici noi. Organizatorii insa puteau sa puna niste boxe care nu zbarnaiau cand Romana Beutel lua inaltele, puteau sa le puna niste scaune mai bune decat cele pliante de bucatarie, puteau sa faca un minim decor, putea sa puna niste reflectoare carora sa le mearga si becurile, puteau sa se ocupe de-o sonorizare mai buna decat cea de camin cultural, in fond sala era plina ochi, peste 4000 de oameni, plus spectacolul dinainte. In concluzie...nici nu stiu ce sa zic. Am facut vreo 2 poze nu prea grozave, dar in loc de ce ma asteptam (si vedeti in filmuletul de pe youtube) am primit asta...
FHFf7NIwOHQ
Fisiere atasate
-
1b.jpg (112.56K)
Number of downloads: 33
-
1c.jpg (100.87K)
Number of downloads: 32