Forum Culinar: Milch Schnitte - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Milch Schnitte felia de lapte

#1 Useril este offline   claudia-andi 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 98
  • Inregistrat: 07-February 10
  • LocationPitesti

Postat 25 February 2010 - 02:27 PM

Reteta acestui desert am luat-o de pe blogul Gabrielei Cara :rolleyes:

Ingrediente blat (pt tava de 30/34)/ingrediente folosite de mine (tava de 34/42)

4 oua / 7 oua
80 gr zahar / 140 gr
1 plic zahar vanilinat / 3 plicuri
2 linguri gris / 3,5 linguri
2 linguri cacao / 3,5 linguri
2 linguri faina / 3,5 linguri
2 linguri miere / 3,5 linguri
1 linguruta praf copt / 1 plic praf de copt
20 ml lapte / 35 ml
100 ml ulei / 190 ml

Se separa ouale, se bat albusurile bat cu un praf de sare, iar galbenusurile se mixeaza cu vanilia si zaharul pana la o consistenta cremoasa.

Faina se omogenizeaza cu grisul, praful de copt si cacaoa, se adauga la compozitia de galbenuse si se incorporeaza usor!
Se adauga laptele, uleiul si apoi mierea, se incorporeaza si apoi se pun si albusele amestecand usor cu o lingura de lemn.

Din aceasta compozitie se coc 12-13 minute la foc mediu,doua foi in tava in care intindem hartie de copt.
Din tava, foile se scot cu hartie, aceasta indepartandu-se numai dupa racirea completa!


Ingrediente crema (aici eu am dublat toate ingredientele):

200 gr lapte condensat
200 ml frisca
1 intaritor frisca
100 ml lapte
6 gr gelatina
50 gr miere (1 lingura plina)
1 plic vanilie

Laptele condensat se amesteca cu 50 ml lapte. Gelatina hidratata se dizolva in restul de late (50 ml)si se adauga in laptele condensat, apoi se adauga mierea si vanilia!
Se bate frisca bine, se adauga intaritorul, dupa care peste ea se toarna compozitia cu lapte condensat. Acest amestec se lasa la frigider pana se mai intareste putin, se pune peste primul blat, se acopera cu cel de-al doilea balt cu hartia de copt in sus, se preseaza putin apoi se indeparteaza usor hartia.

Se lasa la frigider 2-3 ore apoi se poate servi!

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-595-126710083859.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-595-126710085308.jpg

#2 Useril este offline   taylor 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 258
  • Inregistrat: 26-November 09
  • Locationtorino

Postat 25 February 2010 - 02:51 PM

mmm,ce bine arata!am o cutie de lapte condensat prin dulap si cred ca ma voi apuca de treaba :floare:
Poarta-te cu altii asa cum ai vrea sa se poarte altii cu tine

#3 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 25 February 2010 - 03:24 PM

Asta trebuie sa le-o fac piticilor mei,ca is mari admiratori de Milchschnitte. :floare:
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#4 Useril este offline   claudia-andi 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 98
  • Inregistrat: 07-February 10
  • LocationPitesti

Postat 25 February 2010 - 04:56 PM

Vezi postareataylor, la 25 February 2010 - 02:51 PM, a spus:

mmm,ce bine arata!am o cutie de lapte condensat prin dulap si cred ca ma voi apuca de treaba :floare:




Arata bine si se face usor! Iar gustul, mmmm f f f bun!

#5 Useril este offline   claudia-andi 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 98
  • Inregistrat: 07-February 10
  • LocationPitesti

Postat 25 February 2010 - 04:59 PM

Vezi postareapetunie, la 25 February 2010 - 03:24 PM, a spus:

Asta trebuie sa le-o fac piticilor mei,ca is mari admiratori de Milchschnitte. :floare:



Si piticii mei la fel! Din asta pot sa-i dau si piticului de 1 an si 2 luni, e mai usoara!
Le mai place si pinguin, dar are cioco si mai rar, dar se va reface si aceea curand!

#6 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 28 March 2010 - 01:01 PM

Claudia, mersi ca ai adus reteta asta aici, eu nu ma prea bloguiesc :floare:

Minunata prajiturica!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2010/post-10-126977406691.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2010/post-10-126977407935.jpg

raluca elena

#7 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 28 March 2010 - 09:52 PM

Claudia arata foarte bine reteta ta.!
Imi spui te rog tu gasesti in Pitesti lapte condensat?La ce magazin, poate am si eu magazinul prin oras.

#8 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 03 April 2010 - 01:07 PM

Fetele mele scumpi si dragi,eu am crema de vreo doua ore in frigider,dar sanse sa o intind peste foi nu am!!!!!!!!!Mai am vreo sansa sa pun maine langa cafea Milchschnitte,sau pot sa-mi iau gandul.Nici lapte condensat nu mai am destul ca sa mai fac o portie,baga-mi-as picioarele;pfui ce nervi am,acusi trebuie sa plec si la lucru!!!
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#9 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 03 April 2010 - 01:59 PM

Petu, topeste repede niste gelatina in lapte, sau chiar in apa, si amesteca in crema moale, da repede la congelator citeva minute, scoate din cind in cind sa amesteci in ea. Se va intari!
raluca elena

#10 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 03 April 2010 - 02:08 PM

Ralu,am umplut blaturile deja,ca nu mai am timp,trebuie sa o tai acusica la lucru.

Pana ieri am fost hotarata sa fac Kinder Pingui,dar m-o "mancat" astazi sa-mi schimb planul :angryfire: ,in fine,am dres crema(o parte din ea) cu un pachet de quark si inca doua gelatine(atata gelatina cat am pus in crema asta,n-am mai pus niciodata la nici o crema).Crema e un pic acrisoara de la quark,dar e ok,nu seamana cu Milchschnitte-le aproape deloc,dar macar sta pe blat(sper sa nu se imprastie de tot pana maine).

Inca de cand am amestecat compozitia de lapte condensat cu frisca mi s-a parut ca se cam fleosteste,dar ma gandeam ca e ok,asa ca am pus tot( si am si facut compozitie dubla,sau ma rog,intentionam sa am strat dublu de crema).

Pt ca blatul a iesit subtire-subtire,am mai facut o crema,adica in restul de asa-zisa crema de lapte am topit doua ciocolati de menaj,amestec cu frisca si pun deasupra la al doilea blat ca sa fie totusi mai inaltuta.Iaca,am inventat o noua prajitura,cred,deci tot raul spre bine.

Am avut o tava de 27/37 cm,dar blatul a iesit chiar subtire-subtire.

Cred ca nu mi-a fost dat sa coc astazi,atata ghinion n-am mai avut de mult
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#11 Useril este offline   claudia-andi 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 98
  • Inregistrat: 07-February 10
  • LocationPitesti

Postat 03 April 2010 - 10:21 PM

Vezi postareayoyo, la 28 March 2010 - 09:52 PM, a spus:

Claudia arata foarte bine reteta ta.!
Imi spui te rog tu gasesti in Pitesti lapte condensat?La ce magazin, poate am si eu magazinul prin oras.






Scuze ca apar asa tarziu, am avut probleme cu calculatorul si am stat pe bara! Nu stiu daca se gaseste lapte condensat pe undeva, l-m facut in casa! Am pus retetele scrise la "ce dulciuri gatim..." (sunt doua retete), merg sa le iau de acolo si le pun aici!

#12 Useril este offline   claudia-andi 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 98
  • Inregistrat: 07-February 10
  • LocationPitesti

Postat 03 April 2010 - 10:22 PM

Vezi postarearaluca elena, la 28 March 2010 - 01:01 PM, a spus:

Claudia, mersi ca ai adus reteta asta aici, eu nu ma prea bloguiesc :occasion14:

Minunata prajiturica!



Arata foarte bine!! Mmmm, ce pofta am din nou de prajitura asta!! Felicitari!

#13 Useril este offline   claudia-andi 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 98
  • Inregistrat: 07-February 10
  • LocationPitesti

Postat 03 April 2010 - 10:24 PM

Vezi postareapetunie, la 03 April 2010 - 02:08 PM, a spus:

Ralu,am umplut blaturile deja,ca nu mai am timp,trebuie sa o tai acusica la lucru.

Pana ieri am fost hotarata sa fac Kinder Pingui,dar m-o "mancat" astazi sa-mi schimb planul :occasion14: ,in fine,am dres crema(o parte din ea) cu un pachet de quark si inca doua gelatine(atata gelatina cat am pus in crema asta,n-am mai pus niciodata la nici o crema).Crema e un pic acrisoara de la quark,dar e ok,nu seamana cu Milchschnitte-le aproape deloc,dar macar sta pe blat(sper sa nu se imprastie de tot pana maine).

Inca de cand am amestecat compozitia de lapte condensat cu frisca mi s-a parut ca se cam fleosteste,dar ma gandeam ca e ok,asa ca am pus tot( si am si facut compozitie dubla,sau ma rog,intentionam sa am strat dublu de crema).

Pt ca blatul a iesit subtire-subtire,am mai facut o crema,adica in restul de asa-zisa crema de lapte am topit doua ciocolati de menaj,amestec cu frisca si pun deasupra la al doilea blat ca sa fie totusi mai inaltuta.Iaca,am inventat o noua prajitura,cred,deci tot raul spre bine.

Am avut o tava de 27/37 cm,dar blatul a iesit chiar subtire-subtire.

Cred ca nu mi-a fost dat sa coc astazi,atata ghinion n-am mai avut de mult




Sa fi avut gelatina vreo problema??? Nu avea de ce sa nu iasa! Candva am patit-o si eu la un diplomat din cauza gelatinei! Imi pare rau ca nu ti-a iesit!!

#14 Useril este offline   claudia-andi 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 98
  • Inregistrat: 07-February 10
  • LocationPitesti

Postat 03 April 2010 - 10:29 PM

Iata retetele de lapte condensat:

260 gr apa clocotita, 6 linguri unt topit, 200 gr lapte praf, 360 gr zahar (indicat sa fie pudra)
Se pun toate in blende si se mixeaza la viteza maxima 1 minut. Daca e prea lichid se mai poate adauga lapte praf! Se pastreaza la borcan 2 saptamani la frigider.
Sursa este Laura Adamache. Reteta asta am folosit-o eu acum!

O alta reteta, tot aceeasi sursa (Laura Adamache):
pentru 650gr lapte condensat:
37 ml laptegras (3,5%), 500 gr zahar pudra, 45 gr unt. Se pun la fiert pe foc f f f mic.Cand zaharul si untul s-au dizolvat complet se da focul mare si se asteapta sa inceapa fierberea. De la primul clocot se lasa fix 10 min (nu mai mult, nu mai putin)amestecand continuu. Se da la o parte de pe foc si se continua amstecarea pana se mai raceste. Se da la frigider in borcan

#15 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 04 April 2010 - 02:05 AM

Claudia-andi multumesc tare mult de cautat si postare. :)

#16 Useril este offline   Oana 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 06 April 2010 - 12:25 PM

Am facut reteta de 3 ori pana acum, este delicioasa. Multumesc mult ca ai postat-o. :lol:

#17 Useril este offline   clebs 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 04-December 09

Postat 08 April 2010 - 01:26 PM

delicioasa prajitura, laptele condensat l-am facut dupa reteta de aici: http://savalaura.blo...-condensat.html

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

12 useri citesc topicul
0 membri, 12 vizitatori, 0 utilizatori anonimi