
Ingrediente blat (pt tava de 30/34)/ingrediente folosite de mine (tava de 34/42)
4 oua / 7 oua
80 gr zahar / 140 gr
1 plic zahar vanilinat / 3 plicuri
2 linguri gris / 3,5 linguri
2 linguri cacao / 3,5 linguri
2 linguri faina / 3,5 linguri
2 linguri miere / 3,5 linguri
1 linguruta praf copt / 1 plic praf de copt
20 ml lapte / 35 ml
100 ml ulei / 190 ml
Se separa ouale, se bat albusurile bat cu un praf de sare, iar galbenusurile se mixeaza cu vanilia si zaharul pana la o consistenta cremoasa.
Faina se omogenizeaza cu grisul, praful de copt si cacaoa, se adauga la compozitia de galbenuse si se incorporeaza usor!
Se adauga laptele, uleiul si apoi mierea, se incorporeaza si apoi se pun si albusele amestecand usor cu o lingura de lemn.
Din aceasta compozitie se coc 12-13 minute la foc mediu,doua foi in tava in care intindem hartie de copt.
Din tava, foile se scot cu hartie, aceasta indepartandu-se numai dupa racirea completa!
Ingrediente crema (aici eu am dublat toate ingredientele):
200 gr lapte condensat
200 ml frisca
1 intaritor frisca
100 ml lapte
6 gr gelatina
50 gr miere (1 lingura plina)
1 plic vanilie
Laptele condensat se amesteca cu 50 ml lapte. Gelatina hidratata se dizolva in restul de late (50 ml)si se adauga in laptele condensat, apoi se adauga mierea si vanilia!
Se bate frisca bine, se adauga intaritorul, dupa care peste ea se toarna compozitia cu lapte condensat. Acest amestec se lasa la frigider pana se mai intareste putin, se pune peste primul blat, se acopera cu cel de-al doilea balt cu hartia de copt in sus, se preseaza putin apoi se indeparteaza usor hartia.
Se lasa la frigider 2-3 ore apoi se poate servi!

