
vinuri.... ce vinuri se potrivesc....si unde se potrivesc
#21
Postat 27 February 2010 - 11:40 PM
Bueeeeeey, si de haleishn ce va cere enemioara?

Heave ho, buccaneers ;)

#22
Postat 27 February 2010 - 11:43 PM
#23
Postat 28 February 2010 - 10:57 AM
De mancare sa ne dea Alinacismas,ca ea a deschis topicul si ne-a indemnat sa dam cep la butoiul cu vin.
Acu ma duc sa fac pure si friptura de pui.
Ar trebui un vin alb.
N-am decat Merlot.
Dar sigur nu ramane nedesfacut.
Cred ca puiul nu va stranuta.

Acu ma duc sa fac pure si friptura de pui.
Ar trebui un vin alb.
N-am decat Merlot.
Dar sigur nu ramane nedesfacut.

Cred ca puiul nu va stranuta.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/
http://povesticulinare.blogspot.com/
#24
Postat 15 September 2013 - 08:42 AM
alinacismas, la 26 February 2010 - 02:59 PM, a spus:
Va invit sa postati si voi noile(sau poate vechile) sortimente de vinuri ce le-ati descoperit si v-au impresionat intr-o oarecare masura.
Anul trecut am fost prezenta la un concurs de vinuri, la paulis, jud Arad, la cramele Wine Princess. Printre participanti s-a numarat si soiul Cadarissima, un vin dulce, rosu, pe care eu l-am catalogat drept fiind The best wine I ever had, adica cel mai bun vin pe care l-am baut vreodata.
Pentru obtinerea acestui vin sunt necesare conditii climaterice deosebite, si anume toamna lunga, cu temperaturi relativ ridicate in timpul zilei si de dimineti cu ceata. Aceste conditii sunt favorabile pentru aparitia mucegaiului nobil, denumit Botrytis Cinerrea, care are ca efect craparea coajei bobului de struguri, urmata de evaporarea apei din boabe. In aceste conditii se acumuleaza zaharul si acizii existenti, ceea ce rezulta un vin dulce, de desert, cu un conţinut ridicat de acizi şi cu o tărie alcoolică ridicata. Este un vin echilibrat, plin, amplu, ce se consumă in sine, la sfarsitul unei mese festive, sau alaturi de deserturi din ciocolata amara.
Pe mine m-a dus cu gandul la vacantele de vara , petrecute la tara, la zilele toride cand ma desfatam cu fructe de padure culese chiar de mine...ce vremuri...Acum de abia gasesc niste mure proaspete pentru o prajitura de vara....dar asta e deja un alt topic...
Anul trecut am fost prezenta la un concurs de vinuri, la paulis, jud Arad, la cramele Wine Princess. Printre participanti s-a numarat si soiul Cadarissima, un vin dulce, rosu, pe care eu l-am catalogat drept fiind The best wine I ever had, adica cel mai bun vin pe care l-am baut vreodata.
Pentru obtinerea acestui vin sunt necesare conditii climaterice deosebite, si anume toamna lunga, cu temperaturi relativ ridicate in timpul zilei si de dimineti cu ceata. Aceste conditii sunt favorabile pentru aparitia mucegaiului nobil, denumit Botrytis Cinerrea, care are ca efect craparea coajei bobului de struguri, urmata de evaporarea apei din boabe. In aceste conditii se acumuleaza zaharul si acizii existenti, ceea ce rezulta un vin dulce, de desert, cu un conţinut ridicat de acizi şi cu o tărie alcoolică ridicata. Este un vin echilibrat, plin, amplu, ce se consumă in sine, la sfarsitul unei mese festive, sau alaturi de deserturi din ciocolata amara.
Pe mine m-a dus cu gandul la vacantele de vara , petrecute la tara, la zilele toride cand ma desfatam cu fructe de padure culese chiar de mine...ce vremuri...Acum de abia gasesc niste mure proaspete pentru o prajitura de vara....dar asta e deja un alt topic...
Imagini atasate
HAR