Friganele o gustare simpla si buna pentru micul dejun
#1
Postat 27 February 2010 - 03:44 PM
mi-am amintit de bunica mea, care atunci cand ramanea in pana de ceva dulce, ne facea repede clatite sau gustarelele astea!
atentie maxima la silueta, sunt ... criminale!)
Ingrediente:
felii de paine ( pot fi de o zi, e chiar mai bine)
2 oua
jumatate de cana de lapte
1 esenta de vanilie
ulei
zahar pudra
daca le vreti sarate, sa aveti la indemana felii de cascaval, sunca feliata.
oualele se bat bine, apoi se adauga laptele si esenta de vanilie...
se inmoaie pe o parte si pe alta, nu foarte tare...
apoi se pun la prajit in 2-3 lingurite de ulei bine incins...
se intorc cu grija...sa nu se arda...
se pudreaza cu zahar...
sau se pune deasupra cascaval feliat, cu/sau sunca... buun!
se pudreaza cu zahar...
sau se pune deasupra cascaval feliat, cu/sau sunca... buun!
o domnnita numita alfinuta, mi-a fost de ajutor in realizarea retetei
#2
Postat 27 February 2010 - 06:53 PM
#3
Postat 27 February 2010 - 07:04 PM
#4
Postat 27 February 2010 - 08:27 PM
#5
Postat 27 February 2010 - 08:51 PM
La noi in Ardeal ii zice Bundas kenyer,sau paine cu ou.
Varianta sarata,se mananca simpla,sau presarata cu cascaval si cu castraveti murati sau cu salata verde.
Poate complecta foarte bine un pure de spanac sau de urzici.
Si da ,dimineata cand esti grabit tare,e un mic dejun rapid si satios.
Pup fata frumoasa.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#6
Postat 27 February 2010 - 09:59 PM
diamond, la 27 February 2010 - 03:44 PM, a spus:
mi-am amintit de bunica mea, care atunci cand ramanea in pana de ceva dulce, ne facea repede clatite sau gustarelele astea!
atentie maxima la silueta, sunt ... criminale!)
o domnnita numita alfinuta, mi-a fost de ajutor in realizarea retetei
Daca pui painea-n ceva laptic, apoi azvarli repede felia in tigaie si-o prajesti, poti sa pui minunatiile rezultate alaturi de-o mancarica de mazare si-o sa-ti para rau ca n-ai vreo 2 stomacuri de rezerva!
Varianta dulce inca n-am incercat-o, da' n-o sa treaca mult timp pana-i dau de gust!
#7
Postat 07 March 2010 - 01:43 PM
#8
Postat 07 March 2010 - 01:52 PM
Geany, la 27 February 2010 - 07:04 PM, a spus:
sper sa nu te am pe constiinta... dar sa mearga pe gat ca unse! sunt nemiloasa?
taylor, la 27 February 2010 - 08:27 PM, a spus:
si eu imi amintesc cu drag cand mi le facea bunica si stateam cuminte asteptand pe cuptor!
#9
Postat 07 March 2010 - 01:54 PM
Piscotel, la 27 February 2010 - 08:51 PM, a spus:
La noi in Ardeal ii zice Bundas kenyer,sau paine cu ou.
Varianta sarata,se mananca simpla,sau presarata cu cascaval si cu castraveti murati sau cu salata verde.
Poate complecta foarte bine un pure de spanac sau de urzici.
Si da ,dimineata cand esti grabit tare,e un mic dejun rapid si satios.
Pup fata frumoasa.
multumesc, Ancutza!imi plac ambele variante si dulci si sarate! te pup!
Foxyy, la 27 February 2010 - 09:59 PM, a spus:
diamond, la 27 February 2010 - 03:44 PM, a spus:
mi-am amintit de bunica mea, care atunci cand ramanea in pana de ceva dulce, ne facea repede clatite sau gustarelele astea!
atentie maxima la silueta, sunt ... criminale!)
o domnnita numita alfinuta, mi-a fost de ajutor in realizarea retetei
Daca pui painea-n ceva laptic, apoi azvarli repede felia in tigaie si-o prajesti, poti sa pui minunatiile rezultate alaturi de-o mancarica de mazare si-o sa-ti para rau ca n-ai vreo 2 stomacuri de rezerva!
Varianta dulce inca n-am incercat-o, da' n-o sa treaca mult timp pana-i dau de gust!
varianta dulce trebuie neaparat s-o incerci!
te cred pe cuvant cu mazarea... si nu numai cu mazare!