Forum Culinar: Metabolic Balance - Forum Culinar

Salt la continut

  • 6 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Metabolic Balance

#61 Useril este offline   Monica 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 29
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 08 March 2010 - 02:05 PM

17 kg ar fi super pentru mine :hungry: , chiar si 15 si as pluti de fericire...

#62 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 09 March 2010 - 09:38 AM

FAZA 1- de pragatire
dureaza 2 zile

se ia un laxativ inainte de MD si inainte de cina , eu am luat PASSAGE SL
( se sta acasa)
ar
MD: un ou , o felie de paine , ceva sunca.....poate chiar branza
amiaza: supa de legume proaspete , nu din doza , neaparat fara chimicale gen vegeta...doar sare si piper ( se fierb pur si simplu legumele)
+ 1 mar
seara: legume crude sau fierte fara ulei si otzet

#63 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 09 March 2010 - 09:42 AM

dupa cele 2 zile in care s-a curatzat organismul se inceape faza a 2-a ( saptamani minim)



Reguli:

  • se mananca 3 mese
  • nici mai putzin nici mai mult decat cantitatzile date
  • se incepe fiecare masa cu proteina ( o muscatura e de ajuns)
  • 5 ore pauza intre mese ( MINIM)
  • cina pana la ora 21.00
  • nici o masa nu dureaza mai mult de 60 min
  • fara nici un strop de ulei
  • fructele se mananca ori in timpul mesei ori imediat dupa
  • betzi intre 2-3 l apa pe zi


#64 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 09 March 2010 - 09:42 AM

revin mai tarziu cu tabelul cu mesele si cu alimentele permise , ok?

#65 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 09 March 2010 - 12:10 PM

mesele:

  • se alege o varianta
  • cina si pranzul se pot schimba intre ele , cu conditzia sa se pastreze cantitatzile specifice fiecarei mele
  • se cantaresc exact produsele
  • nu se depaseste cantitatea si nici nu se consuma mai putzin


MD:
  • 1 ou, 95 gr legume
  • 190 ml iaurt natural 3,5% , un fruct
  • 190 ml lapte , 30 gr fulgi de ovaz ( maxim 3X/ sapt)



Pranz:

  • 75 gr branza, 125 gr legume
  • 120 gr carne ( maxim 3X/ sapt) , 125 gr legume
  • 75 gr Tofu ( sau ciuperci+ 50 gr) ,125 gr legume


Cina:

  • 85 gr boabe, 135 gr legume
  • 130 gr pasare ( max 2X/sapt), 135 gr legume
  • 130 gr peste ( maxim 2X/sapt) , 135 gr legume


De ce carne doar de 3 ori si pasare doar de 2 ori? pt ca eu am avut probleme cu acidul uric si carnea tanara si mai ales cea de pasare il maresc. Daca stitzi ca nu avetzi probleme puteti sa mancazi ceva mai des. Cum am spus , meniul e croit exact pt mine.
La ciuperci nu intra champignons, o sa vedeti mai tarziu , champignons intra la legume.....

#66 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 09 March 2010 - 12:15 PM

Legume:

  • vinete
  • avocado
  • conopida
  • champignons
  • cicoare
  • varza chinezeasca
  • Feldsalat (valeriana lui Bonicelli)
  • ceapa verde
  • castraveti
  • pastai verzi
  • varza
  • morcovi
  • conopida
  • papadie
  • dovleac
  • dovlecei
  • praz
  • Mangold
  • Bahme
  • masline verzi
  • pastarnac
  • macris
  • varza acra
  • spanac
  • manatarci
  • rosie (max 1/2 pe zi)
  • varza creata


#67 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 09 March 2010 - 12:18 PM

Fructe:

  • mere
  • pere
  • mure (100 gr)
  • pepene galben ( 120 gr)
  • afine (100 gr)
  • cirese (100 gr)
  • Mango ( 160 gr)
  • Papaya (180 gr)


#68 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 09 March 2010 - 12:22 PM

CIUPERCI:

  • pleurotus
  • Shiitake


CARNE:

  • carne de vitel slaba
  • muschi de vita
  • carne de vita slaba
  • file de porc ( slab),
  • carne de strutz ( slaba)


PASARE:

  • piept de pui , fara piele
  • piept de curcan , fara piele
  • rata salbatica



IAURT:

doar iaurt natural , fara fructe , iaurt normal de 3,5% nu degresat!!!!!!!!

#69 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 09 March 2010 - 12:27 PM

BRANZA:

  • cottagecheese
  • Limburger (20%)-daca gasesti , daca nu fara , nu se inlocuieste
  • Mozzarella
  • branza de vaca (20%)
  • Feta de oaie ( fara vaca DELOC)
  • cas de oaie
  • branza proaspata de capra



BOABE:

  • Naut
  • Kidney beans
  • fasole alba
  • fasole neagra
  • si alte 2 tipuri pe care nu le stiu traduce: fasole Lima??? si Adzuki???


#70 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 09 March 2010 - 12:33 PM

Fructe de mare:

  • Schrimps
  • Caracatitza
  • Venusmuscheln??????????????




PESTE:


  • pastrav
  • somon
  • pangasius
  • ton ( chiar si conserva , dar in suc propriu , nu ulei)
  • macrou
  • merlucius
  • Sprot ( dar nu din conserva)
  • platica
  • pisica de mare



Mai sunt ceva feluri de peste, dar nu stiu cum se traduc:

  • Bachsaibling
  • Blaufelchen
  • Goldbarsch
  • Heilbutt
  • Renke
  • Zander


#71 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 09 March 2010 - 12:36 PM

Pe langa toate astea , in fiecare zi se mananca un mar in plus , dar nu intre mese.

Si nu se combina niciodata 2 feluri de proteina: adica o lingura de naut si restul fasole , sau o bucatzica de porc si una de vita.....legumele se pot combina dupa bunul plac

Din faza a 3-a , dupa cele 2 saptamani , se introduce uleiul in mancare , incetul cu incetul....

Dar , alte indicatzii mai tarziu , daca mai e cazul si daca rezisti pana atunci , Monika. :occasion14:

#72 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 09 March 2010 - 02:33 PM

Simona, sper ca nu te superi ca dau navala, dar am venit cu traducerile, poate or fi de ajutor cuiva:

Vezi postareasimonaro29, la 09 March 2010 - 12:33 PM, a spus:

Fructe de mare:
Venusmuscheln - scoica Venerei (Venus verrucosa)

PESTE:
  • Bachsaibling - lostrita aurie de rau (Salmo alpinus)
  • Blaufelchen - un alt soi de somon - Coregonus wartmanni
  • Goldbarsch - ghibort (Acerina cernua)
    - peste cap-de-zmeu (Sebastes norvegicus Muller)
  • Heilbutt - cambut (Hippoglossus iniperis)
  • Renke - exista Renken = somon din lacurile alpine (Coregonus oxyrhynchus)
  • Zander - salau (Lucioperca sandra)



#73 Useril este offline   Monica 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 29
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 09 March 2010 - 03:33 PM

multumesc mult!!! :occasion14:
am si salvat-o, acum ma apuc sa o studiez. :floare: :floare:

#74 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 09 March 2010 - 03:34 PM

merci , vulpitzo!

#75 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 09 March 2010 - 03:49 PM

Vezi postareasimonaro29, la 09 March 2010 - 03:34 PM, a spus:

merci , vulpitzo!


Gern! :occasion14:

#76 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 09 March 2010 - 05:31 PM

Uaau.. Simona, nici nu mai stiu cate cure de ''slabeala''am incercat dea'lungul timpului,asta pare tare faina ca imi da posibilitatea sa-mi ''decidez'' eu meniu,ca in ultima vreme cel putin,m-am saturat daca incep o reteta de slabit si la un moment dat sa prevada(exemplu:la ora 12 un mar,sau morcov,puii mei.. etc)ezact' chestia aia nu-mi vine s-o mananc atunci,nici de-a boaleii :D
Am mai tinut si a functionat dar dupaia am pus inapoi :D ,efectul yoyo,ca trebuie ambitie nu numai sa tii cura ci sa te mentii dupaia ;)
Azi am mai vazut una, pe tvr .1 pe la 12 cred,zicea ca orice cura de ''slabeala''s-o incepi cand luna e in descrestere(ca-ajunge,ea luna pin' gemeni pe undeva...)io' nu cred ca are luna ceva de'aface cu slabitul... :D.... Da mai stii??'' :D

#77 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 09 March 2010 - 05:51 PM

Geany , vezi ca asta functioneaza exclusiv pt grupa de sange A. Principiul e acelasi si la alte grupe , numai ca alimentele permise se schimba...........

#78 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 09 March 2010 - 05:53 PM

Oh , am uitat ceva , sunt permise 4 felii de paine pe zi , dar numai secara. Nu aia care se cumpara din comert si scrie SECARA pe ea , ca aia are numai 10% secara. Ci se face acasa , daca nu este de cumparat , din 100% faina de secara.

#79 Useril este offline   yandira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Scarlett
  • Postari: 211
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 12 March 2010 - 08:49 PM

Cred ca baza sant cele 4 felii de paine pentru ca mancare ar fi 300 de grame la pranz si alte 300 la cina. Dimineata, nu stiu cum o sa rezist la serviciu cu un iaurt si un fruct opt ore.
Dar oricum o sa incerc si eu si mai intai trebuie sa caut secara, s-o macin si sa fac paine. Aici e imposibil nici macar nu stiu traducerea
Mersi Simona, am copiat tot si o sa adapt menuurile la produsele mexicane Te felicit mult si cred ca acum e usor pentru tine sa continui, chiar fara sa cantaresti alimentele.

Ah, Monica profit de ocazie ca sa te laud Te-am vazut in poze la o intalnire de culinarese la un restaurant din Hasdeu (imi amintesc strada pentru ca era in cartierul meu daramat azi) si mi-a atras atentia personalitatea dar mai ales frumusetea ta. Semeni cu Nanny (Fran Drescher)dar ai nas mai frumos.
Sper ca tu esti cea de care vorbesc, ha ha ha.
Imagine postata

#80 Useril este offline   yandira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Scarlett
  • Postari: 211
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 12 March 2010 - 09:00 PM

Simona, pasta de naut sau fasole se face asa simplu, cu apa si sare? CA vad ca tu mananci aucm ulei, dar in primele saptamani cum se face pasta asta?
Imagine postata

Arata acest topic


  • 6 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi