Forum Culinar: Despre gradinarit - Forum Culinar

Salt la continut

• 46 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Despre gradinarit ...agricultura :D

#181 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,286
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 March 2012 - 11:07 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 20 March 2012 - 10:43 AM, a spus:

Waw, Adriana, ce veste buna mi-ai dat... deci, trebuie si un cires. =)) =)) =)) Rad acum cat ai pot, pana ma 'omoara' soata.

Eu zic ca atita timp cit avem pamint pe linga casa e pacat sa nu plantam pomii astia, ca de obicei singura problema e costul, noi pe astia 3 mici pe care i-am cumparat am dat 35 de € pe fiecare, daca nu dau nici un semn de viata is bani aruncati da' asta e, tre sa ne riscam, unul pe care l-am pus acum 3 ani anul asta l-am scos ca era tot uscat.

Vezi postareaIoana, la 20 March 2012 - 10:57 AM, a spus:

eu m-am suparat pe el,daca creste la loc bine,daca nu, iara bine.plus dupa cum se vede din poza in care l-am tuns, el e crescut pe latime.decat sa creasca si sa nu faca smochine cum tb,mai bine taiat si-mi pun flori pe langa.

Eu ca n-am spatiu asa mare am de lucrur,dar imi dau seama la voi cum e.pe la jumatatea lui aprilie cred ca ma apuc sa tund si vita ca mama zica ca e prea devreme acum ca mai poate venii frigul

sa speram ca nu s-o suparat prea tare si el pe tine :) are deja vreun mugurel sau e inca prea devreme pentru vremea de la voi?

#182 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 20 March 2012 - 11:17 AM

Eu am curtea plina de radacini de smochini exact ca-n poza Ioanei... e ceva impresionant. Imi plac smochinele la nebunie si vreau si eu unul, dar sunt decisa sa scot toate radacinile si sa-mi cumpar un copacel nou. Deja am vazut ca au muguri, dar nu stiu ce sa fac cu ditamai radacinile care au impanzit toata curtea. Probabil ca la un moment dat au venit si au taiat totii copacii, la cererea vecinilor, iar radacinile au tot produs tufisuri peste tufisuri.
Oare or mai fi buni? Inclin sa cred ca da. Da' chiar nu stiu ce sa fac. O parte deja i-am scos. Mai am cateva... sa le tin, sa nu le tin?
Ce credeti ca ar fi mai bine sa fac?
Sorina

#183 Useril este offline   vali 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 199
  • Inregistrat: 05-July 10

Postat 20 March 2012 - 11:29 AM

Uau Adriana, deja au inflorit magnoliile la voi? Ce frumooos! La noi nici gand! Ma uitam azi cand veneam la serviciu la forsitia, abia acum inmugureste si cam ea infloreste prima la noi!
A fost foarte frig iarna asta si toate cele sunt intarziate!

#184 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 20 March 2012 - 11:32 AM

Sorina eu as face o incercare si le-as lasa, daca nu produc nimic anul asta le scoti apoi la anu, e pacat sa ii arunci daca tot i-ai primit asa de pomana =))

Vali, da, forsitia e de vreo saptamina inflorita si ea.

#185 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 20 March 2012 - 11:43 AM

Adriana, nu, nici un mugur, nimic, ceva mugurei am vazut parca la afin,sau ce o fi ala acolo.da si pe al l-am tuns putin.Desi a fost cald zilele astea, nu suficient de mult.Adica in timpul zilei au fost si 15 grade, exceptand sambata-duminica cu cate 19-20, dar au fost nopti cu -1 si ghiciura pe jos.

La mine nici zambilele sau lalelele nu au inflorit.acusic dupa zilele astea cu caldura vad ca se contureaza zambilele.
In schimb abia astept sa vad daca in fata casei am un liliac.cand m-am mutat si erau inca frunze asa mi s-a parut ca vad, atat m-as bucura ca-mi plac la nebunie.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#186 Useril este offline   Myra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 165
  • Inregistrat: 23-March 11

Postat 20 March 2012 - 12:10 PM

O-ho, ce multe suntem care gradinarim! =))

Vezi postareasorinadaniela, la 20 March 2012 - 11:17 AM, a spus:

[...]Mai am cateva... sa le tin, sa nu le tin?
Ce credeti ca ar fi mai bine sa fac?

Si eu le-as tine. Incearca sa-ti faci o imagine despre cum o s-arate gradina curata, si apoi vezi care smochini is pozitionati pe gustu' tau. P-aia care te deranjeaza poti sa-i scoti de-acum. Si, cum a zis Adriana, daca nu rodesc, la anul ii scoti si pe cei ramasi.

Noi incercam sa valorificam, pe cat posibil, ce gasim bun in gradina (durerea-i ca nu gasim mai nimic bun. =)) ) Pe langa floricele, avem un bradut, o salcie tinerica si inalta si cativa muri pe care o sa-i pastram. Arbusti decorativi am taiat o gramada, si-nca mai avem de taiat (plus scos radacinile, operatiune care ne da febra musculara si peri albi.) Imi pare rau de ei, ca vad ca unii au deja bobocei galbeni, da' nu-i deloc pe gustu' meu sa tin ditama' tufele ca sa le vad inflorite o saptamana-n an (is mai... pragmatica. :) )

Adriana, noroc c-ai aparut si ne-ai zis de visin. =)) Voi mai cumpara zilele astea inca un visin sau cires, sa fie pereche.

#187 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 20 March 2012 - 12:49 PM

Myra, mie asa mi-a zis agronomul, asa zic si eu, eu sper macar o visina sa faca si as fi multumita =))

Ioana, ador liliacul dar de cind sunt aici am vazut doar unul la un vecin care intre timp a facut lucrari la casa si l-a scos =)) Mie mi-au inflorit si zambilele, prima am taiat-o si mi-am pus-o in casa, miroase superb. Sunt multumita de cei 120 de bulbi pe care i-am plantat as' toamna =))

#188 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 20 March 2012 - 04:16 PM

Pai, cam asta e cea mai mare problema, nici unul nu e pozitionat cum as vrea eu. As mai avea o idee. Sa las o radacina mai frumoasa/zdravana si la anul sa o mut acolo unde-mi place.
Si eu am arbori decorativi, chiar multi. In dimineata asta am potat puternic la ei... ma dor degetele de cat am strans la foarfeca.
Stiu ca sunt frumosi, da' parca oricand i-as scoate sa pun un pom fructifer. Acum raman, dar nu prea-i vad bine in viitor...
Sorina

#189 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 21 March 2012 - 11:35 AM

Care stie pe unde pot gasi Fuchsia (clopotei)? M-am tot uitat dupa seminte, dar nimic.... Se gasesc doar la ghivece? Sau poate inca nu-i sezonul? Desi m-as mira, deja am vazut petunii si muscate - si la plicuri dar si la ghivece.
Am bantuit zilele trecute prin Obi, Baumaxx si Hornbach, dar nema Fuchsii. Si vreau sa iau, sa atarn un ghiveci in balcon.

#190 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 March 2012 - 12:05 PM

Vezi postareaAdriana, la 20 March 2012 - 12:49 PM, a spus:

Myra, mie asa mi-a zis agronomul, asa zic si eu, eu sper macar o visina sa faca si as fi multumita :notworthy:

Ioana, ador liliacul dar de cind sunt aici am vazut doar unul la un vecin care intre timp a facut lucrari la casa si l-a scos :floare: Mie mi-au inflorit si zambilele, prima am taiat-o si mi-am pus-o in casa, miroase superb. Sunt multumita de cei 120 de bulbi pe care i-am plantat as' toamna :floare:

pe aici amvazut in multe locuri prin gradini dar si de cumparat arbusti.

Vezi postareaFoxyy, la 21 March 2012 - 11:35 AM, a spus:

Care stie pe unde pot gasi Fuchsia (clopotei)? M-am tot uitat dupa seminte, dar nimic.... Se gasesc doar la ghivece? Sau poate inca nu-i sezonul? Desi m-as mira, deja am vazut petunii si muscate - si la plicuri dar si la ghivece.
Am bantuit zilele trecute prin Obi, Baumaxx si Hornbach, dar nema Fuchsii. Si vreau sa iau, sa atarn un ghiveci in balcon.

Fox, te referi la cercelusi?Eu stiu ca acum vreo 3 ani cand mi-am cumparat unul a fost prin vara.Banuiesc ca ii scot pe piata cand incep sa inforeasca.
Dupa seminte incearca pe la magazinele cu seminte, parca era unul pe mosilor(bine la era pt seminte de legume, nu stiu daca aveau si plante).

Vale, tu esti mai priceputa in domeniu si cunosti mai bine prin Bucuresti , ia da-ti cu parerea.

Acasa la mine

#191 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 21 March 2012 - 12:17 PM

Vezi postareaIoana, la 21 March 2012 - 12:05 PM, a spus:

Fox, te referi la cercelusi?Eu stiu ca acum vreo 3 ani cand mi-am cumparat unul a fost prin vara.Banuiesc ca ii scot pe piata cand incep sa inforeasca.
Dupa seminte incearca pe la magazinele cu seminte, parca era unul pe mosilor(bine la era pt seminte de legume, nu stiu daca aveau si plante).

Vale, tu esti mai priceputa in domeniu si cunosti mai bine prin Bucuresti , ia da-ti cu parerea.

Da, cercelusi sunt. Mi-s io cu gandurile aiurea-n tramvai. Scuze! :notworthy:
M-am tot uitat dupa seminte, dar n-am vazut niciodata, sincera sa fiu. Nici prin Cehia, nici in Germania. Acum am cautat intentionat seminte de Fuchsia in hipermarket-uri, dar n-am gasit. O sa mai bag nasu' si prin magazinele mici, poate-poate.
Daca nu, astept sa iasa la interval omuletii cu ghivecele gata aranjate.

#192 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 March 2012 - 12:23 PM

Vezi postareaFoxyy, la 21 March 2012 - 12:17 PM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 21 March 2012 - 12:05 PM, a spus:

Da, cercelusi sunt. Mi-s io cu gandurile aiurea-n tramvai. Scuze! :notworthy:
M-am tot uitat dupa seminte, dar n-am vazut niciodata, sincera sa fiu. Nici prin Cehia, nici in Germania. Acum am cautat intentionat seminte de Fuchsia in hipermarket-uri, dar n-am gasit. O sa mai bag nasu' si prin magazinele mici, poate-poate.
Daca nu, astept sa iasa la interval omuletii cu ghivecele gata aranjate.

si eu tb sa fac o incursiune prin magazinele de specialitate ca vreau sa-mi imbrac balconul in foricele,da astept sa apara petuniile si muscatele alea frumoase si curgatoare.Abia astept vara cand o sa-mi fie balconul imbracat in floricele, pana atunci mai am sa-mi cumpar inca 6 jardinire, ca am 6 dar vreau saam toata fatada balconui cu flori.Mi-a ramas in minte imaginea balconului Adrianei :floare:

Acasa la mine

#193 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 21 March 2012 - 12:25 PM

Vezi postareaIoana, la 21 March 2012 - 12:23 PM, a spus:

si eu tb sa fac o incursiune prin magazinele de specialitate ca vreau sa-mi imbrac balconul in foricele,da astept sa apara petuniile si muscatele alea frumoase si curgatoare.Abia astept vara cand o sa-mi fie balconul imbracat in floricele, pana atunci mai am sa-mi cumpar inca 6 jardinire, ca am 6 dar vreau saam toata fatada balconui cu flori.Mi-a ramas in minte imaginea balconului Adrianei :floare:

Aici au aparut deja petuniile si muscatele curgatoare. Dar n-am luat, ca am dat iama in orhidee. :floare: Dar dau iama in ele acusi! :notworthy:

#194 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 March 2012 - 12:35 PM

Vezi postareaFoxyy, la 21 March 2012 - 12:25 PM, a spus:

Aici au aparut deja petuniile si muscatele curgatoare. Dar n-am luat, ca am dat iama in orhidee. :floare: Dar dau iama in ele acusi! :notworthy:

eu mai astept putin ca uneori noaptea e frig, abia din aprilie in colo o sa ma apuc de ele.

Acasa la mine

#195 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 21 March 2012 - 12:52 PM

Mi-a ramas in minte imaginea balconului Adrianei :notworthy:

:floare:

#196 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 March 2012 - 12:58 PM

Vezi postareaAdriana, la 21 March 2012 - 12:52 PM, a spus:

Mi-a ramas in minte imaginea balconului Adrianei :floare:

:floare:

:notworthy: sa sti ca de cand am vazut la tine balconul mi-am dorit sa am si eu asa,plus ca pot linistita sa le las sa atanrne pe dinafara fara sa-i casa vecinului de sub mine flori pe terasa sa ma boscorodeasca.

Acasa la mine

#197 Useril este offline   vali 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 March 2012 - 01:06 PM

Foxy, nu stiu de unde sa cumperi dar daca astepti sa ma duc la mosie sa ma uit la ei, sa vad care mai ies de la iernat, din pivnita, iti aduc eu lastari!

#198 Useril este offline   vali 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 March 2012 - 01:09 PM

Uite asa arata ai mei si cu ce am pe langa casa vara!

Fisiere atasate

#199 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 21 March 2012 - 01:12 PM

Vezi postareavali, la 21 March 2012 - 01:06 PM, a spus:

Foxy, nu stiu de unde sa cumperi dar daca astepti sa ma duc la mosie sa ma uit la ei, sa vad care mai ies de la iernat, din pivnita, iti aduc eu lastari!

Daca ai de unde sa-mi dai si mie, normal ca vreau!!!!! :notworthy: :floare: :floare: :floare: Ce dau la schimb? :floare:
Macar asa stiu sigur ca-s buni, ca or sa iasa plante sanatoase. Pe alea din comert le iau cu inima indoita....

#200 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 21 March 2012 - 01:14 PM

Vezi postareavali, la 21 March 2012 - 01:09 PM, a spus:

Uite asa arata ai mei si cu ce am pe langa casa vara!

Superbi!!! :notworthy:
A avut si mama in balcon unul inalt. A tinut-o tot intr-o floare vreo 3 ani de zile (fara exagerare). Crescuse si ca nebunu', iar la un moment dat s-a uscat. Si n-am apucat sa punem la prins plantute noi.... asa ca am ramas fara. :floare:

Arata acest topic

• 46 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul