Forum Culinar: Despre gradinarit - Forum Culinar

Salt la continut

• 46 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Despre gradinarit ...agricultura :D

#241 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,286
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 March 2012 - 08:06 AM

Vezi postareaFoxyy, la 26 March 2012 - 07:46 AM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 25 March 2012 - 12:50 AM, a spus:

si astea care cred ca o sa ma innebuneasca de cit o sa-mi placa, fucsia

Mie imi seamana a zambile roz...... :rolleyes:

Roz sunt cele pe care le-am pozat deja cu citva timp inainte, sunt primele care au iesit, astea sunt mai inchise la culoare.

#242 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 26 March 2012 - 09:23 AM

Adriana, multumesc pt dedicatie! Frumoase flori mai ai!!!
Si ale mele sunt pline de boboci. Acum ramane de vazut ce culoare vor avea.
Mi-a trimis tata un visin si un prun. Astazi ii plantez.
Radacinile de stevie deja le-am plantat ieri dimineata... yupiiii, voi avea stevie.
Mi-a mai trimis seminte de marar. I-am mai cerut si loboda (seminte sau radacina) dar nu a gasit. Radacina de leustean mi-a zis ca nu a putut sa sape dupa ea ca e inca inghetat pamantul, asa ca ramane pe data viitoare.
Tot pt azi am niste plantute de mure si zmeura (cred)... sunt capatate, asa ca nu am idee prea bine despre ce e vorba.
Mi-e un somn de nu mai pot... m-a dat peste cap schimbarea orei, si am o multime de treaba de facut. Sper sa pot termina tot ce mi-am propus pe ziua de azi.
Sorina

#243 Useril este offline   vali 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 199
  • Inregistrat: 05-July 10

Postat 26 March 2012 - 10:35 AM

Foxy, m-am uitat, vad ca au crengutele verzi, nu sunt degerate, saptamana viitoare iti aduc lastari!
Ioana, aia care zici ca nu stii ce sunt, seamana cu niste crini, fac florile portocalii, am si eu! Iese asa o tija lunga si in varf au floarea! Sunt frumosi!

Sambata am bantuit prin gradina toata ziua, am curatat pomii, i-am stropit, am taiat trandafirii, am facut rasadnita, pus seminte, udat, acoperit. Am tuns zmeura, am semanat mazarea, castraveti, dovlecei, dovleac turcesc.
Spanacul n-a iesit neam, cred ca a degerat, in schimb am loboda si alba si rosie la greeeu, stevia e marisoara deja! Si nici leustean n-am vazut niciun varfulet, sper saptamana asta sa iasa, ca sa am de Paste!
Trandafirul catarator mi-a degerat mult, caprifoiul l-am taiat aproape de jos :)
Mi-au inflorit si mie brandusele, viorelele, cativa brebenei si cateva miscunele, sunt cam la umbra astea, cred ca peste 2 saptamani or sa fie inflorite toate!

#244 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 26 March 2012 - 10:37 AM

Vezi postareavali, la 26 March 2012 - 10:35 AM, a spus:

Foxy, m-am uitat, vad ca au crengutele verzi, nu sunt degerate, saptamana viitoare iti aduc lastari!

Sar'naaaaaa! Abia astept!!!! Yupiiiiiiiii!!!!! :) :) :)
Mi-am adus ghivece de acasa, mai tre' sa iau pamant si apoi astept cumintica intalnirea.... :)

#245 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 26 March 2012 - 10:53 AM

Vezi postareaMyra, la 25 March 2012 - 07:22 PM, a spus:

Unde ai pus ochii? Eu am vazut asta toamna undeva, mi-am notat soiurile si ieri am fost si-am sterpelit cate o crenguta din:
papa meilland
Atasament papa-meilland.jpg

si guinee
Atasament guinee.jpg

E prima oara cand pun butasi, sper sa-mi iasa. Daca da, promit sa dau si eu mai departe.

intr-o revista i-am vazut :P.Ieri stateam cu revista asta in brate si-mi faceam calcule care ce si unde sa le pun.

Vezi postareaFoxyy, la 26 March 2012 - 07:50 AM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 23 March 2012 - 08:48 PM, a spus:

Am mai mesterit prin gradina si am apucat sa fac poze.Am semanat niste leustean, sper sa iasa.Am semanat si mac colorat mai prin aprilie il seman si pe cel rosu de la mama.
ghioceii galbeni de la mama
Mie imi seamana a lalele....

nu, nu sunt lalele, sunt ghiocei galbeni sau narcise, cum vreti sa le ziceti(eu asa ii stiu de mica,asa le zic)

si floricelele care le-am crezut iarba si incepusem sa o smulg
Astea-s tot un soi de zambile.

nope,asa cum spunea si Fragola se numesc Muscari, ca apoi am dat si eu la cautat pe net.Ma uitam in poza unde sunt,arata de parca e iarba,fac frunzele mai inalte ca florile :crying:

Vezi postareavali, la 26 March 2012 - 10:35 AM, a spus:

Ioana, aia care zici ca nu stii ce sunt, seamana cu niste crini, fac florile portocalii, am si eu! Iese asa o tija lunga si in varf au floarea! Sunt frumosi!

Sambata am bantuit prin gradina toata ziua, am curatat pomii, i-am stropit, am taiat trandafirii, am facut rasadnita, pus seminte, udat, acoperit. Am tuns zmeura, am semanat mazarea, castraveti, dovlecei, dovleac turcesc.
Spanacul n-a iesit neam, cred ca a degerat, in schimb am loboda si alba si rosie la greeeu, stevia e marisoara deja! Si nici leustean n-am vazut niciun varfulet, sper saptamana asta sa iasa, ca sa am de Paste!
Trandafirul catarator mi-a degerat mult, caprifoiul l-am taiat aproape de jos ;)
Mi-au inflorit si mie brandusele, viorelele, cativa brebenei si cateva miscunele, sunt cam la umbra astea, cred ca peste 2 saptamani or sa fie inflorite toate!

Saru-mana Vale, abia astept sa infloreasca ca am multi si in gradina din fata si in spate.

Off, vreau si eu loboda rosie, am uitat sa ii cer mamei cand mi-a trimis si pe aici n-am vazut.Deja ai semanat dovlecii?
Eu vreau sa seman ardei iute, am de la mama ardei grasi gogosari ceva fasole,dar mai bine le semana dupa paste .
Dupa micsunele tb sa ma uit si eu ca-mi plac la nebunie
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#246 Useril este offline   vali 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 March 2012 - 12:24 PM

I-am pus in paharele, in rasadnita Ioana, nu afara! E inca prea frig pentru ei!

#247 Useril este offline   Myra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 165
  • Inregistrat: 23-March 11

Postat 28 March 2012 - 02:45 PM

N-am mai facut prea multe in gradina, c-am avut musafiri. Dar saptamana asta aproximez c-o sa terminam cam o treime din gradina, aia din spatele casei, unde ne da terasa. Lasam terenul liber, doar gazon, un bradut, ceva floricele si un chiosculet de gradina. Si as pastra si o piscinuca de gradina de la fostii proprietari, in care sa punem un nufar si "ceva" japonicum (care era deja acolo si are multicei ani, si pe care o tinem momental intr-un butoi; stiu, de mare finete. :notworthy: )
Piscinuca arata cam ca asta, poza luata de pe net. Mie-mi pare interesanta.
Fisier atasat  pond-in-box-steps.jpg (59.53K)
Number of downloads: 0

Vezi postareaIoana, la 26 March 2012 - 10:53 AM, a spus:

intr-o revista i-am vazut :headbang:.Ieri stateam cu revista asta in brate si-mi faceam calcule care ce si unde sa le pun.

Si nu le zicea si numele? Intreb ca-mi par simpatici, daca gasesc poate pun si eu.

#248 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 March 2012 - 03:13 PM

Myra, ce-mi place piscinutza, ma gandeam si eu la un mom dat,da nu stiu cata ideea buna e cu matzoancele.
Trandafirii i-am vazut la poetschke.de.eu primesc de la ei tot felul de pliante si acolo i-am zarit.
Acum poate sunt si in magazine, nu stiu ca n-am apucat sa ma uit.

Ma uitam ca deja lalelel s-au inaltat pe we cred ca deja infloresc.

si forsitia mea, care se deschide pe zi ce trece, poza e de vreo 2 zile
Fisier atasat  forsitia.jpg (129.6K)

Acasa la mine

#249 Useril este offline   Myra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 165
  • Inregistrat: 23-March 11

Postat 28 March 2012 - 04:06 PM

Trandafirii sunt "Black Baccara", i-am gasit ps site-u' de care ziceai. Mercic.

De ce crezi ca nu-i idee buna cu piscina?
Unul dintre motivele pt care pisicile mele ies din curte e sa mearga la rau. Nu fac nimic special acolo, doar se duc aproape de apa si se uita. Nu mi-a venit prin cap ca li s-ar intampla ceva rau pan-acum (stiu ca-noata, in caz de-i nevoie, chit ca nu le place)... Nu vreau pestisori in piscina, ci doar 2 floricele.
Initial am zis c-aruncam si piscina (era lang-o cada veche, ambele inconjurate de pietre si iedera; mari artisti fostii proprietari, n-am ce zice. :) ) Dar ne-am gandit ca oricum e draguta, e intreaga, si... unde naiba o mai aruncam si p-aia? La noi nu-i pe lista de gunoaie reciclabile (desi sigur este reciclabila), trebuie sa mergem sa negociem cu tipul de la parcul de containere pentru ea. :)

Am si eu forsitia, habar n-aveam c-asa-i zice. Am taiat jumate din ea, si a inflorit in compost. Si cealalta jumatate e de taiat, poate-om pastra o tufa.
In curand imi infloresc bujorii, o sa vin cu poze atunci.

#250 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • LocationDE

Postat 29 March 2012 - 09:19 AM

buna dimineatza , gradinarese harnice!

Si la noi au inflorit lalelele , narcisele si zambilele. Brandusele , din pacate , au fost mancate in totalitate de iepuri :hug: . Avem si o magnolie stelata , e micutza dar e superba! In WE ma apuc de pozat :floare:

#251 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 29 March 2012 - 09:28 AM

Vezi postareaMutti, la 29 March 2012 - 09:19 AM, a spus:

buna dimineatza , gradinarese harnice!

Si la noi au inflorit lalelele , narcisele si zambilele.

ce inaintata e vremea la voi! ieri am vazut un zarzar gata-gata sa dea in floare, dar cum au anuntat ca se face iar frig, s-ar putea sa mai dureze.

spor prin gradini!

#252 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 29 March 2012 - 08:59 PM

Vezi postareaFoxyy, la 26 March 2012 - 07:46 AM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 25 March 2012 - 12:50 AM, a spus:

si astea care cred ca o sa ma innebuneasca de cit o sa-mi placa, fucsia

Mie imi seamana a zambile roz...... :thumleft:

Adriana se referea, la culoare zambilelor, ca e ca cea a fucsiilor :)

Adriana, cît costa zambilele la voi?
Noi avem cîteva amarîte prin iarba, care cu anii au disparut si s-au micit :headbang: Acum le-a pus Dan într-un colt, ca a verticutat gazonul, care era plin de muschi si alte cele, si nu a vrut sa le verticuteze si pe ele, ca miros superb! Brîndusele nu le-am scos, ca erau prea multe si oricum pe gata, dar n-au zburat din sol/ bulbisorii au ramas înca în pamînt, deci sper sa iese la anul ca de obicei.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#253 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 29 March 2012 - 09:43 PM

Nu mai tin minte sorella, le-am luat as'toamna de la Lidl daca nu ma inseala memoria, erau cutii mixte (zambile, brinduse, lalele) intr-una erau cred vreo 30 de bulbi, sa fi costat cred maxim 5 euro cutia.

#254 Useril este offline   vali 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 April 2012 - 04:53 PM

Foxyy, ti-am adus fucsia, un fir intreg, cu radacina cu tot! Cand face lastari mari mai rupi tu din ei si il inmultesti! sa-mi spui cand si unde vrei sa ne vedem!

#255 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 April 2012 - 07:40 PM

una din zambilele de la mama sta sa infloreasca.nu e din cea batuta,dar mie-mi plac si am cerut sa-mi trimita
Fisier atasat  zambila.jpg (72.08K)

si am doua flori tot de la mama,da am uitat ce am plantat. vi se par cunoascute?
Fisier atasat  necunoscut.jpg (207.35K)

Fisier atasat  necunoscut 2.jpg (183.71K)

Acasa la mine

#256 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 01 April 2012 - 07:50 PM

Bujori ? :)
Ce culoare misto are zambila!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#257 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 April 2012 - 07:55 PM

Vezi postareaMaya, la 01 April 2012 - 07:50 PM, a spus:

Bujori ? :)
Ce culoare misto are zambila!

la un moment dat m-am gandit si eu la bujori.
Da, e super zambilutza, le adoram cand le vedeam la mamaitza mea in gradina.Bulbii mama ii are din florile bunicii,de asta le si ador asa de mult.

Saptamana viitoare s-a anuntat iara noaptea cu tempereaturi de sub 0 gr asa ca mai astept pana sa plantez tuberozele si freziile.
La un moment dat ii cerusem si niste crini,dar nu din cei imperiali,ci din cei de infloresc la Sf Marie, unii micuti cu frunza lata,acum nu stiu si nici ea nu mai stie ce mi-a trimis, ca la flori nu mi-a mai scris doar la legume.

Acasa la mine

#258 Guest_Gelutza_*

• Grup: Guests

Postat 01 April 2012 - 09:48 PM

Vezi postareaIoana, la 01 April 2012 - 07:40 PM, a spus:

una din zambilele de la mama sta sa infloreasca.nu e din cea batuta,dar mie-mi plac si am cerut sa-mi trimita

si am doua flori tot de la mama,da am uitat ce am plantat. vi se par cunoascute?

Sigur sunt bujori, Ioana!
Azi am pozat si eu dar nu am descarcat, maine poate voi avea mai mult timp...mi-au inflorit si mie zambille roz, narcisele nu inca, mi- le-a culcat vantul la pamant.Am plantat rosiile in solar, nu eu, sotza din dotare, vreau sa seman oregano in gradina, spuneti-mi va rog,daca stiti, sa o pun mai la soare, la umbra, semiumbra...dupa ce se stabilizeaza vremea o sa o seman, rozmarinul si cimbrul le-am semanat deja.

#259 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 01 April 2012 - 11:11 PM

Noi am coborit ieri toti oleandrii in gradina, am plantat azi inca un smochin si un mar plus flori pe terasa, trandafiri pitici prin jurul copacului din curte, am facut poze da's prea frinta acu ca sa le bibilesc. Sa speram ca se prind si traiesc toate la citi bani am dat pe toate :tongue3:

#260 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Postari: 14,143

Postat 02 April 2012 - 07:46 AM

Vezi postareavali, la 01 April 2012 - 04:53 PM, a spus:

Foxyy, ti-am adus fucsia, un fir intreg, cu radacina cu tot! Cand face lastari mari mai rupi tu din ei si il inmultesti! sa-mi spui cand si unde vrei sa ne vedem!

Yupiiiiiiiii!!!!!! :tongue3:
Ai mesaj.... :tongue3:

Arata acest topic

• 46 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou