Forum Culinar: Despre gradinarit - Forum Culinar

Salt la continut

• 46 Pagini +
  • « Prima
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Despre gradinarit ...agricultura :D

#821 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 18 June 2016 - 11:52 PM

Frumoasă grădină, moatza! aveți ceva de lucru la ea, dar se vede că aveți mînă bună. Iar nea Radu seamănă cu Iulian al meu, omul care mai sapă pe-acolo și cu care mă înțeleg cam gen Caragiale :tongue3:

#822 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,285
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 June 2016 - 12:20 AM

Vezi postareaPeter, la 18 June 2016 - 07:55 PM, a spus:

Pofta mare! :occasion14:

Peter

Stai sa creasca mai intii, mersi :-*

Vezi postareamoatza, la 18 June 2016 - 04:13 PM, a spus:

ia-o, Foxulino, si pe-asta!

=))

Azi pe unul l-am taiat in doua cu foarfecul de taiat iarba, se pune? =))

#823 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 19 June 2016 - 12:31 AM

Vezi postareamoatza, la 18 June 2016 - 10:12 PM, a spus:

Cred ca se trage dintr-un porc.

ba nu, din ciine adevarat care citeodata tre sa faca ce-i place :occasion14:

Vezi postareamoatza, la 18 June 2016 - 10:12 PM, a spus:

edit: oare cum se-ntoarce prima poza?

cu bagheta magica =))

Da' o sa ai o productie de rosii fantastica

#824 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 19 June 2016 - 12:32 AM

Mazare :occasion14:
Fisier atasat  18.06.pisellip.jpg (79.08K)
Number of downloads: 0

#825 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 19 June 2016 - 03:16 PM

Vezi postareaCarmella, la 18 June 2016 - 11:52 PM, a spus:

Frumoasă grădină, moatza! aveți ceva de lucru la ea, dar se vede că aveți mînă bună. Iar nea Radu seamănă cu Iulian al meu, omul care mai sapă pe-acolo și cu care mă înțeleg cam gen Caragiale :occasion14:

Carmella, zic drept, nea Radu e baza. Noi suntem extrem de ocupati, omu' organizeaza, eu fac figuratie...aseara am strans o galeata de buruieni dintre randuri, am pus furtunul, omu' a mai refacut santurile, ca sa treaca apa. Dar asta ptr ca am fost liberi. In cursul saptamanii mai pun cate-o intrebare despre si mai trec pe-acolo cand vin de la sala, fugitiv, aproape pe-ntuneric.
Pe mine nu ma atrage in mod deosebit activitatea asta si-mi dau seama ca practic e imposibil sa scoti ceva daca nu le "ajuti" cu ceva chimie. Eu nu stiu ce le-a facut nea RADU, dar am gasit printre randuri doua plicuri goale de topsin. Pai cine sta sa le faca macerate, descantece si fierturi?
In plus, am facut un mic calcul economic si nu iesi niciunde. Am ajuns la concluzia ca-n piata din Buzau mi le da aproape gratis. Iar treaba asta cu mandria ca-s facute cu mana mea, cu relaxu', cu stiu ce-am pus in ele...bine, o las la batranete, cand oi iesi la pensie.
A vrut omu', noroc ca-i in oras si-ajung in 3 min cu masina, ca altfel nu ma vedea pe-acolo.
merg pe principiul, care are sa-i traiasca, care nu...

#826 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 19 June 2016 - 09:38 PM

Frumoasa gradina sa ai multe roade, sa te bucuri de ele moatza! Cat despre"porc" eu m-am indragostit deja de el!

Adriana, bafta in lupta cu melcii!

Imi place topicul asta!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#827 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 19 June 2016 - 10:59 PM

Nu stiu cine o sa invinga, am coborit cu lanterna in mina ca am vazut de pe terasa unu' cre' ca daca ma vedea vreun vecin suna la carabinieri :occasion14: Ale mele, de-o iesi ceva, chiar ca-s bio mie la suta ca nimic n-au avut decit soare, apa si pamint =))

#828 Useril este offline   yoyo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 20 June 2016 - 10:55 AM

Cunosteti ceva sistem de udare a plantelor de la bloc cat timp esti plecat cu saptamanile de acasa?

Moatza, la inceput mi se parea super frumos ca ma viziteaza furnicile, apoi dupa ce au invitat tot clanul am zis ca nu mai e de gluma cu ele :occasion14: .

#829 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Postari: 14,143

Postat 20 June 2016 - 12:24 PM

Vezi postareayoyo, la 20 June 2016 - 10:55 AM, a spus:

Cunosteti ceva sistem de udare a plantelor de la bloc cat timp esti plecat cu saptamanile de acasa?

Moatza, la inceput mi se parea super frumos ca ma viziteaza furnicile, apoi dupa ce au invitat tot clanul am zis ca nu mai e de gluma cu ele =)) .

Personal n-am folosit, dar exista niste picuratoare, care-ti uda usor, dar constant plantele. Poti gasi multe informatii pe net si, daca chiar vrei, iti construiesti singura un sistem, fie cauti prin magazine - in mod normal gasesti prin Obi diverse scule.
O alta varianta ar fi sa pui in ghivece o sticla plina cu apa, dar infipta cu gura (fara dop) in pamant. Apa se va scurge incet din sticla, pastrand pamantul ud. Mama mai procedeaza asa, cand lipseste mult timp de-acasa.
Si-o a 3-a varianta ar fi sa rogi pe careva sa treaca pe la tine, macar o data pe saptamana si sa uda plantele. :occasion14:

#830 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 20 June 2016 - 12:50 PM

Vezi postareaAdriana, la 19 June 2016 - 10:59 PM, a spus:

Nu stiu cine o sa invinga, am coborit cu lanterna in mina ca am vazut de pe terasa unu' cre' ca daca ma vedea vreun vecin suna la carabinieri :-*

tu deja esti la next level :occasion14:

Ale mele, de-o iesi ceva, chiar ca-s bio mie la suta ca nimic n-au avut decit soare, apa si pamint :-*

si melci, ca sa fim politically correctness =))

Moatza, la inceput mi se parea super frumos ca ma viziteaza furnicile, apoi dupa ce au invitat tot clanul am zis ca nu mai e de gluma cu ele :D

genul de musafir care se urca si-n pat, pana la urma =))

Vezi postareaFoxyy, la 20 June 2016 - 12:24 PM, a spus:

O alta varianta ar fi sa pui in ghivece o sticla plina cu apa, dar infipta cu gura (fara dop) in pamant. Apa se va scurge incet din sticla, pastrand pamantul ud. Mama mai procedeaza asa, cand lipseste mult timp de-acasa.

citisem undeva de niste fire textile mai groase care pleaca din vasul cu apa si fac legatura cu pamantul din flori

#831 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 20 June 2016 - 12:53 PM

Vezi postareazerda, la 19 June 2016 - 09:38 PM, a spus:

Frumoasa gradina sa ai multe roade, sa te bucuri de ele moatza! Cat despre"porc" eu m-am indragostit deja de el!

eeee, asa ce ma bucur ca ieri, in loc sa iau verdeata din gradina -trebuia culeasa, aleasa..- mi s-a parut mai simplu sa dau 1leu in piata si-am luat 3 ditamai legaturile de patrunjel, marar, telina frunze.

#832 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 20 June 2016 - 01:53 PM

Vezi postareamoatza, la 20 June 2016 - 12:50 PM, a spus:

si melci, ca sa fim politically correctness :occasion14:

asa-i =))

Vezi postareamoatza, la 20 June 2016 - 12:53 PM, a spus:

eeee, asa ce ma bucur ca ieri, in loc sa iau verdeata din gradina -trebuia culeasa, aleasa..- mi s-a parut mai simplu sa dau 1leu in piata si-am luat 3 ditamai legaturile de patrunjel, marar, telina frunze.

exact ce zicea prietena mea ieri ca a cules o sacosa plina de o verdeata care e aici si care seamana cu loboda, aia de-i ziceam noi pe forum mangold mi se pare, si-si blestema zilele cind o decis s-o planteze, ca virgula creste ca nebuna si a stat 2 ore s-o spele si curate =))

#833 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,427
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 20 June 2016 - 02:02 PM

Moatza, la inceput mi se parea super frumos ca ma viziteaza furnicile, apoi dupa ce au invitat tot clanul am zis ca nu mai e de gluma cu ele :occasion14: .

eu folosesc pentru cele din casa globurile de apa
Fisier atasat  img13.jpg (55.36K)
Number of downloads: 3
insa pentru cele de pe balcon, care sint si mai multe folosesc sticlele de apa infipte cu gura in jos in pamant, asa cum zice si Foxy.
brain loading....please wait....

#834 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 20 June 2016 - 02:16 PM

Vezi postareaAdriana, la 20 June 2016 - 01:53 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 20 June 2016 - 12:50 PM, a spus:

si melci, ca sa fim politically correctness :occasion14:

asa-i =))

Vezi postareamoatza, la 20 June 2016 - 12:53 PM, a spus:

exact ce zicea prietena mea ieri ca a cules o sacosa plina de o verdeata care e aici si care seamana cu loboda, aia de-i ziceam noi pe forum mangold mi se pare, si-si blestema zilele cind o decis s-o planteze, ca virgula creste ca nebuna si a stat 2 ore s-o spele si curate :-*

acuma se simte obligata s-o manance =))

#835 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 23 June 2016 - 08:13 AM

Pozele-s oarecum recente (facute in ultimele 2 saptamani). N-am prea multe, dar tot am gasit cateva cat de cat demne de-a fi postate. Salate, busuioc si, pe fundal, porumb si grau (in planul foarte indepartat):

Fisier atasat  1.jpg (269.68K)

Busuiocul mov e mai pricajit. Da' se face el mare. Va rog sa faceti abstractie de primulele partial uscate....

Fisier atasat  2.jpg (263.37K)

Telina:

Fisier atasat  3.jpg (267.54K)

Trandafiri, iesiti din seminte. Am cules asta-toamna niste baciulii de la tufele de pe marginea drumului si cateva seminte le-am azvarlit intr-un colt, asa.. intr-o doara. Si iote ca s-au prins:

Fisier atasat  4.jpg (228.73K)

Unul din maci:

Fisier atasat  5.jpg (420.83K)

Cartofii imi ajung pan' la buric:

Fisier atasat  6.jpg (578.75K)

Recolta de fragi de-acu' 3 zile:

Fisier atasat  7.jpg (190.53K)

Rosii galbene, curgatoare:

Fisier atasat  8.jpg (221.38K)

Capsuni barosane, n-am apucat sa smulg buruienile chiar de peste tot:

Fisier atasat  9.jpg (236.88K)

Trandafirul arata mult mai bine in realitate:

Fisier atasat  10.jpg (243.62K)

Patrunjelul din rasadnita:

Fisier atasat  11.jpg (199.02K)

Si un ardei iute-iute Fatalii. Jupanu' (care mananca iute), cautand date pe net despre soiu' asta, m-a intrebat daca am ganduri.. sa scap de el :floare::

Fisier atasat  12.jpg (132.6K)

Si cam atat din gradina mea. Pozele-s facute cu telefonul, asa ca va rog sa scuzati calitatea. :floare:

#836 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 23 June 2016 - 09:04 AM

eu credeam ca voi ati inceput mai devreme cu gradina, dar busuiocul, telina, verdeturile noastre sunt mai mari. s-or datora vremii ploioase si temperaturilor mai mari :floare:
cartofii sunt faini, Fox, in faza in care sunt acum au tuberculii formati, adica s-ar putea consuma?

am adunat aproape-un kg de zmeura si am facut un sos grozav ptr deserturi. le-am pasat la final, iar semintele le-am scaldat iar intr-un litru de apa si-a iesit un sirop minunat de baut imediat, usor indulcit si f parfumat.
trebuie udat iar, dar la 22.15 aseara erau 33C, n-am cutezat :floare:

#837 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 23 June 2016 - 09:17 AM

Vezi postareamoatza, la 23 June 2016 - 09:04 AM, a spus:

eu credeam ca voi ati inceput mai devreme cu gradina, dar busuiocul, telina, verdeturile noastre sunt mai mari. s-or datora vremii ploioase si temperaturilor mai mari :floare:
cartofii sunt faini, Fox, in faza in care sunt acum au tuberculii formati, adica s-ar putea consuma?

am adunat aproape-un kg de zmeura si am facut un sos grozav ptr deserturi. le-am pasat la final, iar semintele le-am scaldat iar intr-un litru de apa si-a iesit un sirop minunat de baut imediat, usor indulcit si f parfumat.
trebuie udat iar, dar la 22.15 aseara erau 33C, n-am cutezat :floare:

Sincer, n-am idee cum sunt cartofii, chiar nu mi-a dat ghes curiozitatea sa aflu.
Aici vremea e ceva mai constanta. Ploaie, soare, ploaie, soare. Dar nu e caldura asa puternica, sunt cam 20 - 25 de grade la pranz. Iar azi-dimineata, de exemplu, aveam 17 grade. Asa ca, de-abia de-acu' incolo se coace zmeura, la mine. Da' e drept ca rezista pana in decembrie, cand da bruma. Anul trecut asa s-a intamplat. :love7:
Eu nici n-am avut curaj sa pun plantele direct afara, mi-a fost frica sa nu le arda frigul. Stiind ca anul trecut a fost rece, am pus si tarziu semintele la incoltit.. Asta e.
Usturoiul trebuie sa-l scot si sa-l pun la uscat. Deja nu mai are tije, s-au uscat / topit.
Ceapa inca e verde. Iar prazul ma gadila-n nas, de inalt ce e. O sa-ncep sa dau iama in el, jupanu' de-abia asteapta sa fac mancarica de praz! =))
Cam atat de prin gradina mea.. Mai am ceva plantute, morcovi, verdeturi... dar nepozate. N-are rost sa pozez chiar fiecare frunza.

#838 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 23 June 2016 - 11:05 AM

Vezi postareaFoxyy, la 20 June 2016 - 12:24 PM, a spus:

Moatza, la inceput mi se parea super frumos ca ma viziteaza furnicile, apoi dupa ce au invitat tot clanul am zis ca nu mai e de gluma cu ele :floare: .

Eu asa procedez cu sticla insa cu dopul gaurit sa picure incet! Gaura se face foarte usor cu un cui incins in foc strapungi capacul de plastic!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#839 Useril este offline   Peter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,224

Postat 23 June 2016 - 12:47 PM

Moni, dai tare!! Iasa bine!! :floare: :floare:

Eu experimentez ptr. Kiva. :love7:

Fisier atasat  b001.jpg (216.07K)

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#840 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,755
  • LocationSibiu

Postat 27 June 2016 - 01:00 PM

Ce-mi place să vă admir grădinile!!! Frumoase toate si sursă de inspirație pentru mine Imagine postata

La mine a explodat totul, au crescut plantele într-o săptămână de m-am speriat. Ce mult face căldura și apa!
N-am decât o poză de ansamblu, făcută din colț, că a decedat aparatul foto și cu tableta nu pot să fac poze. Mă ia cu amețeală Imagine postata
În față sunt castraveții, care au deja flori (nu prea se văd în poză Imagine postata) la o lună de când am pus semințele în pământ.
În spatele lor, dreapta roșiile, și ele în parte inflorite.
Se mai văd mai bine ceapa și usturoiul.
Fisier atasat  castraveti_mari.jpg (137.37K)

Adriana, eu am cules mazărea. Uite-mi recolta:
Fisier atasat  mazare_culeasa.jpg (72.25K)
M-au învățat cei din sat să scot plantele acum și să pun din nou semințe. Ei zic că mai scot o recoltă, ceea ce m-ar bucura, că nu știam cum se comportă și cum îi place la mine în grădină și nu am pus prea multă. Am avut în total 9 fire (plante) de mazăre.

Alt sfat primit de la ei anul acesta, și de care mă bucur tare, este despre ceapă. Am tot mâncat din ea cât a fost ceapă verde și acum o lăsăm să se facă mare, să avem uscată la iarnă. Dar frunzele nu le-am lăsat să se usuce ci le rupem (cu măsură, să nu chelească de tot biata ceapă) și le mâncăm așa verzi. Nu știam că ditamai frunzele de ceapă sunt așa de fragede și zemoase. Foarte bune. Și uite așa împușc doi iepuri, am și ceapă verde mult mai mult și las și am și mai multă ceapă uscată la iarnă. Imagine postata

Arata acest topic

• 46 Pagini +
  • « Prima
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

20 useri citesc topicul