Forum Culinar: Despre gradinarit - Forum Culinar

Salt la continut

• 46 Pagini +
  • « Prima
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Despre gradinarit ...agricultura :D

#841 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,285
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 June 2016 - 10:47 PM

Sper sa pot culege si eu macar un castronel.
Deocamdata azi am cules primul si sper nu ultimul dovlecel si am incercat sa scot o ceapa de curiozitate :floare:
Fisier atasat  zucchinacipollotto.jpg (114.27K)
Number of downloads: 0

#842 Useril este offline   Peter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 01 July 2016 - 09:52 AM

Dovlecei citi vrei si primele rosii "rosii" :lol:

Fisier atasat  a.jpg (338.5K)

Fisier atasat  b.jpg (273.84K)

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#843 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Postari: 14,143

Postat 04 July 2016 - 08:03 AM

Vezi postareaPeter, la 01 July 2016 - 09:52 AM, a spus:

Dovlecei citi vrei si primele rosii "rosii" :floare:

Peter

Frumos!! =)) Se-anunta recolte bogate!! :D

#844 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 24 July 2016 - 11:32 AM

Peter dar tu ai legat dovleceii de par si creste planta frumos in sus? e o chestie care trebuia facuta de la inceput asa-i?

#845 Useril este offline   Peter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 July 2016 - 11:54 AM

Vezi postareaAdriana, la 24 July 2016 - 11:32 AM, a spus:

Peter dar tu ai legat dovleceii de par si creste planta frumos in sus? e o chestie care trebuia facuta de la inceput asa-i?

Sunt dovlecei din aceia cataratori(stii tu ca am mai povestit-se gasesc mai peste tot)
Da, trebuie frumos legate/ajutate sa poata sa creasca in sus. Eu fac de la inceput. Se vede ca vor in sus... Si cresc, stii ce bine si ce frumos?
Ma mir ce bine merg anul asta..

Fisier atasat  DSC05911.jpg (332.66K)

Chiar azi am taiat un dovlecel de vreo 1500 g. :tongue3:
Am facut lasagne de dovlecel cu carne macinata din el.

Fisier atasat  DSC05919.jpg (271.27K)

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#846 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 24 July 2016 - 08:42 PM

recolte bogate se pare ca vor fi si la noi.

Fisier atasat  IMG_20160717_205855.jpg (198.16K)
Number of downloads: 1

rosioare

Fisier atasat  IMG_20160717_204305.jpg (183.27K)

Fisier atasat  IMG_20160717_204343.jpg (108.96K)

mai mare decat mana omului

Fisier atasat  IMG_20160717_204612.jpg (125.56K)

cherry sunt inca verzi

Fisier atasat  IMG_20160717_204736.jpg (149.47K)

avem si cativa papusoi :tongue3: printre

Fisier atasat  IMG_20160717_204500.jpg (202.73K)

vinete maricele

Fisier atasat  IMG_20160717_205712.jpg (136.68K)

ardei iuti bulgaresti

Fisier atasat  IMG_20160717_205544.jpg (132.01K)

kapia. avem si grasi si chiar si cativa gogosari

Fisier atasat  IMG_20160717_204826.jpg (226.67K)

castraveti, telina, cimbru, verdeata

Fisier atasat  IMG_20160717_205023.jpg (199.62K)

Fisier atasat  IMG_20160717_205003.jpg (176.91K)

mere, pere

Fisier atasat  IMG_20160717_205345.jpg (162.4K)

Fisier atasat  IMG_20160717_205223.jpg (214.79K)

smochine

Fisier atasat  IMG_20160717_205137.jpg (137.48K)

blue eyes

Fisier atasat  IMG_20160717_204810.jpg (141.51K)

vie

Fisier atasat  IMG_20160717_205156.jpg (136.11K)
Number of downloads: 4

manichiuri, pedichiuri

Fisier atasat  IMG_20160717_204354.jpg (147.28K)

Fisier atasat  IMG_20160717_205802.jpg (149.35K)

de toate, Florica si Fetita

Fisier atasat  IMG_20160717_210931.jpg (98.17K)

si mai avem inca un membru de nadejde, Spot, un catelus de-o luna, dar am poze cu el in alt telefon, o bucurie de catel, se joaca cu Florica de l-a tampit definitiv. In total avem 4 la gradina.

Fisiere atasate

#847 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 25 July 2016 - 12:31 AM

Ai o gradina superba, inclusiv oja :tongue3:

#848 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 25 July 2016 - 07:37 AM

Vezi postareaAdriana, la 25 July 2016 - 12:31 AM, a spus:

Ai o gradina superba, inclusiv oja :tongue3:

avem di tati, multumesc!

#849 Useril este offline   yoyo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 28 July 2016 - 01:46 AM

Vezi postareaFoxyy, la 20 June 2016 - 12:24 PM, a spus:

Vezi postareayoyo, la 20 June 2016 - 10:55 AM, a spus:

Cunosteti ceva sistem de udare a plantelor de la bloc cat timp esti plecat cu saptamanile de acasa?

Moatza, la inceput mi se parea super frumos ca ma viziteaza furnicile, apoi dupa ce au invitat tot clanul am zis ca nu mai e de gluma cu ele :-* .

Personal n-am folosit, dar exista niste picuratoare, care-ti uda usor, dar constant plantele. Poti gasi multe informatii pe net si, daca chiar vrei, iti construiesti singura un sistem, fie cauti prin magazine - in mod normal gasesti prin Obi diverse scule.
O alta varianta ar fi sa pui in ghivece o sticla plina cu apa, dar infipta cu gura (fara dop) in pamant. Apa se va scurge incet din sticla, pastrand pamantul ud. Mama mai procedeaza asa, cand lipseste mult timp de-acasa.
Si-o a 3-a varianta ar fi sa rogi pe careva sa treaca pe la tine, macar o data pe saptamana si sa uda plantele. :-*

Foxulino de parca nu ai sti ca daca cineva iti spune "buna ziua" trebuie sa notezi in calendar .
Am pus niste conuri de ceramica care se alimenteaza cu apa insa din nefericire apa s-a terminat cu mult timp inainte de a ajunge eu acasa. E vorba despre aceste conuri https://www.amazon.d...V4A578EVH10EX8.
Nu stiu cum merge treaba cu sticla infipta in pamant deoarece am incercat de doua ori: odata cu o sticla de vin din care apa nu a curs decat foarte putin si planta s-a ofilit, a doua incercare a fost cu o sticla de plastic pe care am gaurit-o in fund, aici apa s-a scurs in maxim o ora. Undeva gresesc si nu stiu unde.

Vezi postareamoatza, la 20 June 2016 - 12:50 PM, a spus:

Moatza, la inceput mi se parea super frumos ca ma viziteaza furnicile, apoi dupa ce au invitat tot clanul am zis ca nu mai e de gluma cu ele :-*

genul de musafir care se urca si-n pat, pana la urma :-*

O alta varianta ar fi sa pui in ghivece o sticla plina cu apa, dar infipta cu gura (fara dop) in pamant. Apa se va scurge incet din sticla, pastrand pamantul ud. Mama mai procedeaza asa, cand lipseste mult timp de-acasa.

citisem undeva de niste fire textile mai groase care pleaca din vasul cu apa si fac legatura cu pamantul din flori

Sunt dragute furnicutele cand le vezi trebaluind, insa sa nu exageram cu prezenta lor pe teritoriul nostru :-*.

Vezi postareablack_cat, la 20 June 2016 - 02:02 PM, a spus:

Cunosteti ceva sistem de udare a plantelor de la bloc cat timp esti plecat cu saptamanile de acasa?

Moatza, la inceput mi se parea super frumos ca ma viziteaza furnicile, apoi dupa ce au invitat tot clanul am zis ca nu mai e de gluma cu ele :lol: .

eu folosesc pentru cele din casa globurile de apa

insa pentru cele de pe balcon, care sint si mai multe folosesc sticlele de apa infipte cu gura in jos in pamant, asa cum zice si Foxy.

Cat timp ramane apa in glob?

#850 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,427
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 28 July 2016 - 11:11 AM

Vezi postareayoyo, la 28 July 2016 - 01:46 AM, a spus:

Moatza, la inceput mi se parea super frumos ca ma viziteaza furnicile, apoi dupa ce au invitat tot clanul am zis ca nu mai e de gluma cu ele :-* .

Personal n-am folosit, dar exista niste picuratoare, care-ti uda usor, dar constant plantele. Poti gasi multe informatii pe net si, daca chiar vrei, iti construiesti singura un sistem, fie cauti prin magazine - in mod normal gasesti prin Obi diverse scule.
Si-o a 3-a varianta ar fi sa rogi pe careva sa treaca pe la tine, macar o data pe saptamana si sa uda plantele. :-*

Foxulino de parca nu ai sti ca daca cineva iti spune "buna ziua" trebuie sa notezi in calendar .
Am pus niste conuri de ceramica care se alimenteaza cu apa insa din nefericire apa s-a terminat cu mult timp inainte de a ajunge eu acasa. E vorba despre aceste conuri https://www.amazon.d...V4A578EVH10EX8.
Nu stiu cum merge treaba cu sticla infipta in pamant deoarece am incercat de doua ori: odata cu o sticla de vin din care apa nu a curs decat foarte putin si planta s-a ofilit, a doua incercare a fost cu o sticla de plastic pe care am gaurit-o in fund, aici apa s-a scurs in maxim o ora. Undeva gresesc si nu stiu unde.

Vezi postareamoatza, la 20 June 2016 - 12:50 PM, a spus:

Moatza, la inceput mi se parea super frumos ca ma viziteaza furnicile, apoi dupa ce au invitat tot clanul am zis ca nu mai e de gluma cu ele :-*

genul de musafir care se urca si-n pat, pana la urma :-*

citisem undeva de niste fire textile mai groase care pleaca din vasul cu apa si fac legatura cu pamantul din flori

Sunt dragute furnicutele cand le vezi trebaluind, insa sa nu exageram cu prezenta lor pe teritoriul nostru :-*.

Vezi postareablack_cat, la 20 June 2016 - 02:02 PM, a spus:

Moatza, la inceput mi se parea super frumos ca ma viziteaza furnicile, apoi dupa ce au invitat tot clanul am zis ca nu mai e de gluma cu ele :lol: .

eu folosesc pentru cele din casa globurile de apa

insa pentru cele de pe balcon, care sint si mai multe folosesc sticlele de apa infipte cu gura in jos in pamant, asa cum zice si Foxy.

Cat timp ramane apa in glob?

Depinde de cat de cald si uscat e in casa cred. Pe masura ce pamantul se usuca apa din glob se scurge, insa e exact acelasi lucru ca si o sticla, doar ca arata mai bine. Sticla nu se gaureste. Eu intai ud pamantul din ghiveci si apoi infig sticla. Anul asta am fost plecati 2 saptamani de acasa, am folosit sticle de apa de jumatate de litru si cand ne-am intors unele se golisera intre timp, altele mai aveau putina apa. Nu stiu sa-ti spun de ce nu se scurge apa la tine in timp ? Eu am folosit si vara trecuta chiar si la plantele de la balcon care au cateva ore bune de plin soare pe zi, si a functionat. Imi pare rau ca nu stiu sa-ti spun mai multe.
brain loading....please wait....

#851 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 28 July 2016 - 11:38 AM

Vezi postareayoyo, la 28 July 2016 - 01:46 AM, a spus:

Hai ca-ti zic eu unde: la cea de sticla, pentru ca nu se poate comprima deloc, apa nu poate cobori - iar cum aerul nu are de unde sa intre...... vezi sa nu se scurga apa. De ce functioneaza faza cu globul (care e tot de sticla)???? Iote ca n-am idee....... :lol:
La cea de plastic trebuie gaurit doar dopul. Altfel, conform principiului gravitatiei, apa se scurge..
Cat despre cat timp / cata apa trebuie per ghiveci.. asta o poti verifica doar tu, incercand sa pui apa in sticle de plastic (negaurite in fund) si sa le lasi in ghivece. Daca se goleste sticla relativ repede, pune una mai mare. Sau pune doua sticle. Sau, pui ghiveciul cu pricina intr-un lighean. Sau....... mai gasesti, cumva, o alta sursa de adapare.

#852 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,427
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 28 July 2016 - 03:42 PM

Hai ca-ti zic eu unde: la cea de sticla, pentru ca nu se poate comprima deloc, apa nu poate cobori - iar cum aerul nu are de unde sa intre...... vezi sa nu se scurga apa. De ce functioneaza faza cu globul (care e tot de sticla)???? Iote ca n-am idee....... :-*
La cea de plastic trebuie gaurit doar dopul. Altfel, conform principiului gravitatiei, apa se scurge..
Cat despre cat timp / cata apa trebuie per ghiveci.. asta o poti verifica doar tu, incercand sa pui apa in sticle de plastic (negaurite in fund) si sa le lasi in ghivece. Daca se goleste sticla relativ repede, pune una mai mare. Sau pune doua sticle. Sau, pui ghiveciul cu pricina intr-un lighean. Sau....... mai gasesti, cumva, o alta sursa de adapare.
[/quote]

Fox, eu nu pun sticlele cu dop. Deci ud pamantul din ghiveci sa fie umed peste tot, umplu sticla de apa pana la gura, intorc si infig cat pot eu de repede in pamant. Ah, si inca o chestie pe care abia acum m-am gandit s-o specific, bag gura sticlei destul de adanc in pamant, deci nu doar cativa cm de la suprafata, si putin inclinata nu chiar perpendicular- atentie aici sa nu raniti radacinile plantei . Pentru jardiniere care-s mai lungi folosesc cate 2 sticle de apa, una spre fiecare capat. Si zau ca functioneaza. Globurile mele tot de plastic sint insa am vazut si de ceva ceramica/sticla insa nu am folosit.
brain loading....please wait....

#853 Useril este offline   yoyo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 22 September 2016 - 12:25 PM

Multumesc Black_cat & Foxyy pentru sfaturi. Am cumparat pana la urma nwasserspender care le atasezi la o sticla pe care o umpli cu apa si apoi ii faci o gaura pentru a respira. Vad ca le merge bine la plante cu ele.

Foxyy au iesit cartofii?

#854 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 23 September 2016 - 03:58 PM

Vezi postareayoyo, la 22 September 2016 - 12:25 PM, a spus:

Multumesc Black_cat & Foxyy pentru sfaturi. Am cumparat pana la urma nwasserspender care le atasezi la o sticla pe care o umpli cu apa si apoi ii faci o gaura pentru a respira. Vad ca le merge bine la plante cu ele.

Foxyy au iesit cartofii?

Nu stiu ce cartofi pui tu in gradina, da' ai mei nu-s asa disciplinati.... sa iasa si chiar sa se si alinieze in tigaie, cand ii strigi.. Jupanu' tre' sa sape si sa-i scoata.. :thumleft:
Dar, da, s-au facut. Si sunt chiar tare buni la gust. Piure, cartofi pai, salata orientala (cu ceapa verde, scoasa tot de jupan)..... Si inca n-am ajuns la cartofii dulci. Sau la cei mov.. Dar mai e timp, nu ne grabim chiar asa tare.

#855 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 26 September 2016 - 09:14 AM

Pina la urma productia cea mai consistenta a fost cea de dovlecei, ca de obicei :hug:
Acu am pus bok-choy care vad ca le place mult melcilor, din 6 sa vedem cite or supravietui, apoi varza de-aia deschisa la culoare si cu foile lipite tare una de alta si gulii mov. Astea se pare ca se simt bine dupa cum se inalta.

In ceea ce priveste salata in ladita merge bine numai prima tura, probabil iau toate substantele nutritive din teren, pentru a mai planta una trebuie schimbat pamintul sau cel putin amestecat cu putin nou. A doua tura pe care am pus-o e rahitica tare de tot.

Mor de ciuda pe marul lui Peter :lol:
Al nostru era atit de plin incit am luat multe cind erau verzi si mici tocmai ca sa se poata dezvolta bine restul, au crescut mari si frumoase dar cele care au ramas si nu le-au mincat viespile sunt toate stricate. Asta e daca nu le tratezi cu nimic.

#856 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 26 September 2016 - 09:54 AM

Vezi postareaAdriana, la 26 September 2016 - 09:14 AM, a spus:

Mor de ciuda pe marul lui Peter :lol:
Al nostru era atit de plin incit am luat multe cind erau verzi si mici tocmai ca sa se poata dezvolta bine restul, au crescut mari si frumoase dar cele care au ramas si nu le-au mincat viespile sunt toate stricate. Asta e daca nu le tratezi cu nimic.

La noi, din trei meri am ales o ladita cu mere sanatoase - cel putin pe-afara asa arata. Dar nu-s nici pe departe mari si perfecte ca alea de la supermarket.
Si mai bine de jumate au cazut.
La anu' m-ameninta omu' ca face tuica. :hug:

#857 Useril este offline   Peter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 November 2016 - 12:57 PM

Ptr. Moni(si ptr. cine este interesat)

Fisier atasat  a.jpg (306.24K)

Fisier atasat  b.jpg (313.65K)

Fisier atasat  b001.jpg (304.53K)

Plus verdeturile(rozmarin, ceapa ciorii, "Andenknobi", Thymus, Majoran....toate cele..

Astea le mai am toate in sera.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#858 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 20 November 2016 - 01:14 PM

Vezi postareaPeter, la 20 November 2016 - 12:57 PM, a spus:

Ptr. Moni(si ptr. cine este interesat)

Plus verdeturile(rozmarin, ceapa ciorii, "Andenknobi", Thymus, Majoran....toate cele..

Astea le mai am toate in sera.

Peter

Daaaa, oamenii gospodari se cunosc repede!! :blob8:
Eh..... cine poate lucra si are sera in curte... da!! :rolleyes: Eu - mai usor cu gradinaritul toamna / iarna asta. Da' mi-oi lua revansa la anu'! =))

#859 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 29 November 2016 - 05:20 PM

Pitt, de Andenknoffi nu am auzit pana acum. Unde este in poze?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#860 Useril este offline   Peter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 November 2016 - 07:30 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 29 November 2016 - 05:20 PM, a spus:

Pitt, de Andenknoffi nu am auzit pana acum. Unde este in poze?

In dreapta sub rozmarin, dar nu in poza. E bun ca nu pute dupa aia.
Daca te uiti pe net, are fix florile acelea mici albastre.... :occasion14:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

Arata acest topic

• 46 Pagini +
  • « Prima
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45