De ziua iubitului meu, a iubitei noastre si a iubitei lor :D
#221
Postat 19 May 2012 - 10:22 PM
#222
Postat 09 July 2012 - 05:06 PM
Chiar daca al meu nu a dorit sa facem petrecere mare, eu am decis sa fim noi doi si inca niste prieteni dragi noua, adica mai exact, am fost 4 persoane la masa.
Am avut ca aperitiv tare sarate dupa a reteta de aluat cu vin a Adrianei, pe care le-am umplut cu Crema de anghinare(reteta La Chef-A) si creveti trasi in tigaie.Langa am avut gougères-choux-uri cu cascaval.
Salata de vinete(poza naspa)
salam de caracatita
Si imaginea de ansamblu in care se vede si cheesecake-ul cu gorgonzola(al lui Any).Am avut si pus alaturi de salmul de caracatita ca mini portii, dar si indivinual
Poza cu platoul in care am avut salamul de caracatita si cheesecake-ul a iesit naspa
la bauturi n-am facut poze, adevarul e ca nu prea servim,dar de data asta am avut un Pino Grigio(Valdadige) si un Riesling Chardonnay din producie loco.
La felul principal, am optat pentru gratar, am avut cranaciori frantuzesti, burta de porc(pe asta o ador eu pe gratar), frigarui tandoori din carne de curcan si "tepuse" marinate(in sos soia, miere, sambal oelek) din schnitzele de porc servite cu cartofi noi trasi in wok si alaturi salata de ardei copti.Carnea direct in recipeintul de la gratar
Ca si desert initial am vrut unul cu coacaze rosii si bezea si desi al meu a zis ca fara tort,da pana la urma desi nu-i fan coacaze a concluzionat ca totusi merge si alaturi de inghetata de vanilie, dupa ce l-am preparat nu mi-a placut aspectul, asa ca a doua zi dimineata m-am trezit devreme si am facut altul, de data asta dupa retetea de prajitura cu struguri a lui Izuk.Am pus si cativa struguri,in rest am pus agrise
Nu l-am ornat,l-am lasat cat mai chel si necosmetizat.Si o feliutza mica
Totusi, primul tort n-a fost ignorat, a fost servit ca desertul nr. 2 alaturi de inghetata,precum convenisem initial si am servit alaturi de un Prosecco cu Aperol.
Dupa cum vedeti nu avea fata de tort
si o felie alaturi de inghetata.Combinatia acrisor de la coacaze cu dulcele inghetatei este mirifica
#223
Postat 09 July 2012 - 06:57 PM
Ioana, la 09 July 2012 - 05:06 PM, a spus:
Chiar daca al meu nu a dorit sa facem petrecere mare, eu am decis sa fim noi doi si inca niste prieteni dragi noua, adica mai exact, am fost 4 persoane la masa.
Am avut ca aperitiv tare sarate dupa a reteta de aluat cu vin a Adrianei, pe care le-am umplut cu Crema de anghinare(reteta La Chef-A) si ....................
Ioana,eu servesc cu cea mai mare placere o felie din tortul asta urat
Arata foarte frumos,rustic,si sectiunea e demential de apetisanta!!!
La multi ani sotilor vostrii
,sa fie fericiti si voi pe langa ei
#224
Postat 09 July 2012 - 11:56 PM
La Multi ani sotului si felicitari tie pentru pregatirile impecabile!
#225
Postat 10 July 2012 - 07:18 AM
Pregatirile ca pregatirile dar mie imi place tare tortul acela care nu avea fata de tort, el s-a lasat este adevarat, dar dupa cate fructe se vede ca are, sigur a fost delicios!
Dar nu este mai prejos nici tortul cu iz de albastru si imi place ornarea lui, asa neregulata!
#226
Postat 10 July 2012 - 11:23 AM
Eu ador aspectul home made la praji, tarte, chiar si torturi!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#227
Postat 10 July 2012 - 11:40 AM
#228
Postat 10 July 2012 - 11:55 AM
petunie, la 09 July 2012 - 06:57 PM, a spus:
Ioana,eu servesc cu cea mai mare placere o felie din tortul asta urat
Arata foarte frumos,rustic,si sectiunea e demential de apetisanta!!!
La multi ani sotilor vostrii
,sa fie fericiti si voi pe langa ei
Multumim la fel si voua
aura, la 09 July 2012 - 11:56 PM, a spus:
La Multi ani sotului si felicitari tie pentru pregatirile impecabile!
Multumesc Aura.
Giorgiana, la 10 July 2012 - 07:18 AM, a spus:
Pregatirile ca pregatirile dar mie imi place tare tortul acela care nu avea fata de tort, el s-a lasat este adevarat, dar dupa cate fructe se vede ca are, sigur a fost delicios!
Dar nu este mai prejos nici tortul cu iz de albastru si imi place ornarea lui, asa neregulata!
Multumesc Giorgiana.N-am inteles de ce s-a lasat,orium mi-a placut asa de mult incat am sa-l refac.Soatei i-a placut cel cu frisca ca el nu prea mananca coacaze,dar a zis ca si asta a fost bun.Prietenului tot ala cu frisca ca avea o savoare deosebita de la mousse-ul de cioco alba, iar ei cel cu coacaze ca e fan combinatie fructe -bezea.
Maya, la 10 July 2012 - 11:23 AM, a spus:
Eu ador aspectul home made la praji, tarte, chiar si torturi!
Multumim Maya,a fost uratica per intreg,dar ca si felii a fost rustica, iar la gust ce sa zic, zilele astea o refac
zerda, la 10 July 2012 - 11:40 AM, a spus:
Multumim zerda.
#229
Postat 10 July 2012 - 12:33 PM
Tare îmi place atmosfera pe care o transmite masa, dacă pot să spun aşa Frumos, elegent, intim şi cu drag. Bravo Ioana
Şi era să uit. Şi mie tot tortul "urât" îmi face cu ochiul mai mult.
Referitor la asta, uitându-mă în urmă îmi dau seama că mi s-au schimbat gusturile destul de mult în ultimii ani...
#230
Postat 10 July 2012 - 05:38 PM
Spune-mi te rog cate ceva despre albastrul din tort...cum, ce fel si din ce...ca are un efect deosebit!!!!!
Tarta aia cu coacaze pt. mine e un spectacol!!!! Sincer imi place!
#231
Postat 11 July 2012 - 10:30 AM
boni, la 10 July 2012 - 12:33 PM, a spus:
Tare îmi place atmosfera pe care o transmite masa, dacă pot să spun aşa Frumos, elegent, intim şi cu drag. Bravo Ioana
Şi era să uit. Şi mie tot tortul "urât" îmi face cu ochiul mai mult.
Referitor la asta, uitându-mă în urmă îmi dau seama că mi s-au schimbat gusturile destul de mult în ultimii ani...
Boni, multumesc mult de tot.Am incercat sa fac si eu cat am putut inclusiv aranjatul mesei care de fel e jobul sotului.Dar cum dimineata a avut liber de acasa, ca doar era ziua lui , am incercat sa fac eu totul si spre fericirea mea, al meu a fost incantat.
Carmen, la 10 July 2012 - 05:38 PM, a spus:
Spune-mi te rog cate ceva despre albastrul din tort...cum, ce fel si din ce...ca are un efect deosebit!!!!!
Tarta aia cu coacaze pt. mine e un spectacol!!!! Sincer imi place!
Carmen, albastrul este colorant , restul tehnica si reteta gasesti in postul 3 de aici.E prajitura cu struguri si ciocolata a lui Izuk.Pentru mine e a treia oara cand fac blatul dupa reteta ei si a doua oara cand fac moussul.Am avut blat facut cu verde, cu rosu si acum albastru
#232
Postat 17 July 2012 - 06:49 PM
#233
Postat 21 July 2012 - 03:52 PM
#234
Postat 21 July 2012 - 10:54 PM
petunie, la 21 July 2012 - 03:52 PM, a spus:
Diana, nu stiu daca e tarziu acum,dar poti sa tai linistita strugurii, eu am mancat si a doua zi din tort si nu erau moi.Mai aes daca ai din cei albi tari, nu se inmoaie deloc, se conserva f bine in mousse.
#235
Postat 21 July 2012 - 10:59 PM
Ioana, la 21 July 2012 - 10:54 PM, a spus:
petunie, la 21 July 2012 - 03:52 PM, a spus:
Diana, nu stiu daca e tarziu acum,dar poti sa tai linistita strugurii, eu am mancat si a doua zi din tort si nu erau moi.Mai aes daca ai din cei albi tari, nu se inmoaie deloc, se conserva f bine in mousse.
E bine de stiut pentru data viitoare,pentru ca astazi am lasat boabele intregi nefiind sigura daca se fleoscaie sau nu.Struguri din aia albi am avut,fara samburi.Ciocolata o pun maine deasupra.Abia astept sa tai maine prajitura si numai tu esti de vina
Mersi pentru raspuns si pentru ca ai reamintit prajitura
#236
Postat 21 July 2012 - 11:03 PM
petunie, la 21 July 2012 - 10:59 PM, a spus:
E bine de stiut pentru data viitoare,pentru ca astazi am lasat boabele intregi nefiind sigura daca se fleoscaie sau nu.Struguri din aia albi am avut,fara samburi.Ciocolata o pun maine deasupra.Abia astept sa tai maine prajitura si numai tu esti de vina
Mersi pentru raspuns si pentru ca ai reamintit prajitura
Abia astept sa vad.
Eu una ii multumesc Dorinei de reteta, mie-mi place foarte mult si de cand a pus-o in concurs mi-am notat-o si probat-o si a foat foarte apreciata.
#237
Postat 18 September 2012 - 01:05 PM
Terina de branza cu pasta de busuioc (daca e fara seminte de pin tot pesto se numeste?) si rosii uscate.
Chifle Atacama (reteta Laurei A) pufoase (in engleza se gasesc sub denumirea de dutch crunch bread/roll).
Caponata (cu vinete, ardei, cartofi, rosii si stafide) si cu pastrav (trout)prajit.
Terina de orez cu legume
Si la sfarsit desertul, tort cu 3 feluri de ciocolata
Am uitat sa spun ca de baut am avut vin de porto, alb. Asta a fost alegerea mea ca imi era dor de un vin - desert.
#238
Postat 18 September 2012 - 01:50 PM
Toate pregatirile arata tare bine!
#239
Postat 18 September 2012 - 02:14 PM
E pe gustul meu cam tot ce ai pregătit tu acolo
#240
Postat 18 September 2012 - 02:56 PM