Forum Culinar: De ziua iubitului meu, a iubitei noastre si a iubitei lor - Forum Culinar

Salt la continut

  • 16 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

De ziua iubitului meu, a iubitei noastre si a iubitei lor :D

#221 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,236
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 May 2012 - 10:22 PM

Mie imi place foarte mult si o fac mereu cind am nevoie de o chestie care iese sigur :hungry:

#222 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 09 July 2012 - 05:06 PM

Nu-i mare scofala ce am facut ca sa deschid topic separat nu se merita, asadar ma lipesc si eu aici cu ce am pregatit pentru iubitul meu.
Chiar daca al meu nu a dorit sa facem petrecere mare, eu am decis sa fim noi doi si inca niste prieteni dragi noua, adica mai exact, am fost 4 persoane la masa.
Am avut ca aperitiv tare sarate dupa a reteta de aluat cu vin a Adrianei, pe care le-am umplut cu Crema de anghinare(reteta La Chef-A) si creveti trasi in tigaie.Langa am avut gougères-choux-uri cu cascaval.
Imagine atasata: monthly_07_2012/post-479-13418453566589.jpg
Salata de vinete(poza naspa)
Imagine atasata: monthly_07_2012/post-479-13418454068017.jpg
salam de caracatita
Imagine atasata: monthly_07_2012/post-479-13418454381069.jpg
Si imaginea de ansamblu in care se vede si cheesecake-ul cu gorgonzola(al lui Any).Am avut si pus alaturi de salmul de caracatita ca mini portii, dar si indivinual
Imagine atasata: monthly_07_2012/post-479-13418455182097.jpg
Poza cu platoul in care am avut salamul de caracatita si cheesecake-ul a iesit naspa
Imagine atasata: monthly_07_2012/post-479-13418455860978.jpg
la bauturi n-am facut poze, adevarul e ca nu prea servim,dar de data asta am avut un Pino Grigio(Valdadige) si un Riesling Chardonnay din producie loco.
La felul principal, am optat pentru gratar, am avut cranaciori frantuzesti, burta de porc(pe asta o ador eu pe gratar), frigarui tandoori din carne de curcan si "tepuse" marinate(in sos soia, miere, sambal oelek) din schnitzele de porc servite cu cartofi noi trasi in wok si alaturi salata de ardei copti.Carnea direct in recipeintul de la gratar :)
Imagine atasata: monthly_07_2012/post-479-13418459383037.jpg
Ca si desert initial am vrut unul cu coacaze rosii si bezea si desi al meu a zis ca fara tort,da pana la urma desi nu-i fan coacaze a concluzionat ca totusi merge si alaturi de inghetata de vanilie, dupa ce l-am preparat nu mi-a placut aspectul, asa ca a doua zi dimineata m-am trezit devreme si am facut altul, de data asta dupa retetea de prajitura cu struguri a lui Izuk.Am pus si cativa struguri,in rest am pus agrise
Imagine atasata: monthly_07_2012/post-479-13418461446933.jpg
Nu l-am ornat,l-am lasat cat mai chel si necosmetizat.Si o feliutza mica
Imagine atasata: monthly_07_2012/post-479-13418461831474.jpg
Totusi, primul tort n-a fost ignorat, a fost servit ca desertul nr. 2 alaturi de inghetata,precum convenisem initial si am servit alaturi de un Prosecco cu Aperol.
Dupa cum vedeti nu avea fata de tort =))
Imagine atasata: monthly_07_2012/post-479-13418463043005.jpg
si o felie alaturi de inghetata.Combinatia acrisor de la coacaze cu dulcele inghetatei este mirifica
Imagine atasata: monthly_07_2012/post-479-13418463756924.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#223 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 09 July 2012 - 06:57 PM

Vezi postareaIoana, la 09 July 2012 - 05:06 PM, a spus:

Nu-i mare scofala ce am facut ca sa deschid topic separat nu se merita, asadar ma lipesc si eu aici cu ce am pregatit pentru iubitul meu.
Chiar daca al meu nu a dorit sa facem petrecere mare, eu am decis sa fim noi doi si inca niste prieteni dragi noua, adica mai exact, am fost 4 persoane la masa.
Am avut ca aperitiv tare sarate dupa a reteta de aluat cu vin a Adrianei, pe care le-am umplut cu Crema de anghinare(reteta La Chef-A) si ....................


Ioana,eu servesc cu cea mai mare placere o felie din tortul asta urat
Imagine postata Arata foarte frumos,rustic,si sectiunea e demential de apetisanta!!!



La multi ani sotilor vostrii
,sa fie fericiti si voi pe langa ei Imagine postata
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#224 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 09 July 2012 - 11:56 PM

Ioana, foarte frumos si elegant totul. Eu as gusta din toate, ca tare apetisant e.

La Multi ani sotului si felicitari tie pentru pregatirile impecabile!
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#225 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 10 July 2012 - 07:18 AM

Ioana, LA MULTI ANI!!! sotului din dotare, sa fiti sanatosi si fericiti impreuna !!!

Pregatirile ca pregatirile dar mie imi place tare tortul acela care nu avea fata de tort, el s-a lasat este adevarat, dar dupa cate fructe se vede ca are, sigur a fost delicios!
Dar nu este mai prejos nici tortul cu iz de albastru si imi place ornarea lui, asa neregulata!
GEORGIA

#226 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 10 July 2012 - 11:23 AM

Ioana, la multi ani soatei! :lol:
Eu ador aspectul home made la praji, tarte, chiar si torturi! :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#227 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 10 July 2012 - 11:40 AM

Si mie imi place mai mult tortul cu coacaze!! La multi ani sotului!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#228 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 10 July 2012 - 11:55 AM

Vezi postareapetunie, la 09 July 2012 - 06:57 PM, a spus:


Ioana,eu servesc cu cea mai mare placere o felie din tortul asta urat
Imagine postata Arata foarte frumos,rustic,si sectiunea e demential de apetisanta!!!

La multi ani sotilor vostrii
,sa fie fericiti si voi pe langa ei Imagine postata


Multumim la fel si voua :thumleft:

Vezi postareaaura, la 09 July 2012 - 11:56 PM, a spus:

Ioana, foarte frumos si elegant totul. Eu as gusta din toate, ca tare apetisant e.

La Multi ani sotului si felicitari tie pentru pregatirile impecabile!


Multumesc Aura.

Vezi postareaGiorgiana, la 10 July 2012 - 07:18 AM, a spus:

Ioana, LA MULTI ANI!!! sotului din dotare, sa fiti sanatosi si fericiti impreuna !!!

Pregatirile ca pregatirile dar mie imi place tare tortul acela care nu avea fata de tort, el s-a lasat este adevarat, dar dupa cate fructe se vede ca are, sigur a fost delicios!
Dar nu este mai prejos nici tortul cu iz de albastru si imi place ornarea lui, asa neregulata!


Multumesc Giorgiana.N-am inteles de ce s-a lasat,orium mi-a placut asa de mult incat am sa-l refac.Soatei i-a placut cel cu frisca ca el nu prea mananca coacaze,dar a zis ca si asta a fost bun.Prietenului tot ala cu frisca ca avea o savoare deosebita de la mousse-ul de cioco alba, iar ei cel cu coacaze ca e fan combinatie fructe -bezea.

Vezi postareaMaya, la 10 July 2012 - 11:23 AM, a spus:

Ioana, la multi ani soatei! :thumleft:
Eu ador aspectul home made la praji, tarte, chiar si torturi! :floare:


Multumim Maya,a fost uratica per intreg,dar ca si felii a fost rustica, iar la gust ce sa zic, zilele astea o refac :tongue3:

Vezi postareazerda, la 10 July 2012 - 11:40 AM, a spus:

Si mie imi place mai mult tortul cu coacaze!! La multi ani sotului!!


Multumim zerda.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#229 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,750
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 10 July 2012 - 12:33 PM

Ioana, să-ţi trăiască soţul sănătos şi să fiţi fericiţi încă mulţi ani de acum în colo Imagine postata

Tare îmi place atmosfera pe care o transmite masa, dacă pot să spun aşa :thumleft: Frumos, elegent, intim şi cu drag. Bravo Ioana Imagine postata
Şi era să uit. Şi mie tot tortul "urât" îmi face cu ochiul mai mult.

Referitor la asta, uitându-mă în urmă îmi dau seama că mi s-au schimbat gusturile destul de mult în ultimii ani...

#230 Useril este offline   Carmen 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationItalia

Postat 10 July 2012 - 05:38 PM

Ioana ffffffffffffffffffffff frumos!!!!

Spune-mi te rog cate ceva despre albastrul din tort...cum, ce fel si din ce...ca are un efect deosebit!!!!!

Tarta aia cu coacaze pt. mine e un spectacol!!!! Sincer imi place!
ex Aninita

#231 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 11 July 2012 - 10:30 AM

Vezi postareaboni, la 10 July 2012 - 12:33 PM, a spus:

Ioana, să-ţi trăiască soţul sănătos şi să fiţi fericiţi încă mulţi ani de acum în colo Imagine postata

Tare îmi place atmosfera pe care o transmite masa, dacă pot să spun aşa :) Frumos, elegent, intim şi cu drag. Bravo Ioana Imagine postata
Şi era să uit. Şi mie tot tortul "urât" îmi face cu ochiul mai mult.

Referitor la asta, uitându-mă în urmă îmi dau seama că mi s-au schimbat gusturile destul de mult în ultimii ani...


Boni, multumesc mult de tot.Am incercat sa fac si eu cat am putut inclusiv aranjatul mesei care de fel e jobul sotului.Dar cum dimineata a avut liber de acasa, ca doar era ziua lui :occasion14: , am incercat sa fac eu totul si spre fericirea mea, al meu a fost incantat.


Vezi postareaCarmen, la 10 July 2012 - 05:38 PM, a spus:

Ioana ffffffffffffffffffffff frumos!!!!

Spune-mi te rog cate ceva despre albastrul din tort...cum, ce fel si din ce...ca are un efect deosebit!!!!!

Tarta aia cu coacaze pt. mine e un spectacol!!!! Sincer imi place!


Carmen, albastrul este colorant , restul tehnica si reteta gasesti in postul 3 de aici.E prajitura cu struguri si ciocolata a lui Izuk.Pentru mine e a treia oara cand fac blatul dupa reteta ei si a doua oara cand fac moussul.Am avut blat facut cu verde, cu rosu si acum albastru :tongue3:
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#232 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 17 July 2012 - 06:49 PM

La multi ani domnului, iar tie felicitari pentru toate aceste pregatiri minunate! :thumleft:

#233 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 21 July 2012 - 03:52 PM

Ioana sau Izuk sau oricine stie,daca fac astazi prajitura cu struguri,fara sa tai boabele ci sa le las intregi,o putem servi maine sau se fleoscaie?
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#234 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 21 July 2012 - 10:54 PM

Vezi postareapetunie, la 21 July 2012 - 03:52 PM, a spus:

Ioana sau Izuk sau oricine stie,daca fac astazi prajitura cu struguri,fara sa tai boabele ci sa le las intregi,o putem servi maine sau se fleoscaie?



Diana, nu stiu daca e tarziu acum,dar poti sa tai linistita strugurii, eu am mancat si a doua zi din tort si nu erau moi.Mai aes daca ai din cei albi tari, nu se inmoaie deloc, se conserva f bine in mousse.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#235 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 21 July 2012 - 10:59 PM

Vezi postareaIoana, la 21 July 2012 - 10:54 PM, a spus:

Vezi postareapetunie, la 21 July 2012 - 03:52 PM, a spus:

Ioana sau Izuk sau oricine stie,daca fac astazi prajitura cu struguri,fara sa tai boabele ci sa le las intregi,o putem servi maine sau se fleoscaie?



Diana, nu stiu daca e tarziu acum,dar poti sa tai linistita strugurii, eu am mancat si a doua zi din tort si nu erau moi.Mai aes daca ai din cei albi tari, nu se inmoaie deloc, se conserva f bine in mousse.


E bine de stiut pentru data viitoare,pentru ca astazi am lasat boabele intregi nefiind sigura daca se fleoscaie sau nu.Struguri din aia albi am avut,fara samburi.Ciocolata o pun maine deasupra.Abia astept sa tai maine prajitura si numai tu esti de vina :)


Mersi pentru raspuns si pentru ca ai reamintit prajitura :)
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#236 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 21 July 2012 - 11:03 PM

Vezi postareapetunie, la 21 July 2012 - 10:59 PM, a spus:


E bine de stiut pentru data viitoare,pentru ca astazi am lasat boabele intregi nefiind sigura daca se fleoscaie sau nu.Struguri din aia albi am avut,fara samburi.Ciocolata o pun maine deasupra.Abia astept sa tai maine prajitura si numai tu esti de vina :)


Mersi pentru raspuns si pentru ca ai reamintit prajitura :)


Abia astept sa vad.
Eu una ii multumesc Dorinei de reteta, mie-mi place foarte mult si de cand a pus-o in concurs mi-am notat-o si probat-o si a foat foarte apreciata.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#237 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 18 September 2012 - 01:05 PM

Si a fost si ziua mea. Am facut doar o cina mai festiva, ca am fost doar intre noi.

Terina de branza cu pasta de busuioc (daca e fara seminte de pin tot pesto se numeste?) si rosii uscate.

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-341-13479652059111.jpg

Chifle Atacama (reteta Laurei A) pufoase (in engleza se gasesc sub denumirea de dutch crunch bread/roll).

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-341-13479652225939.jpg

Caponata (cu vinete, ardei, cartofi, rosii si stafide) si cu pastrav (trout)prajit.
Terina de orez cu legume

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-341-13479652399298.jpg

Si la sfarsit desertul, tort cu 3 feluri de ciocolata

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-341-13479652673044.jpg

Am uitat sa spun ca de baut am avut vin de porto, alb. Asta a fost alegerea mea ca imi era dor de un vin - desert. :)
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#238 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 18 September 2012 - 01:50 PM

Aura ,sa fii sanatoasa, un calduros LA MULTI ANI! si la cat mai multe cine festive cu cei dragi!
Toate pregatirile arata tare bine!
GEORGIA

#239 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,750
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 18 September 2012 - 02:14 PM

La mulţi ani, Aura! Să ţi se împlinească tot ce îţi doreşti :lol:
E pe gustul meu cam tot ce ai pregătit tu acolo Imagine postata

#240 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 18 September 2012 - 02:56 PM

Georgiana, Boni, va multumesc :lol:
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

Arata acest topic


  • 16 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi