De ziua iubitului meu, a iubitei noastre si a iubitei lor :D
#261
Postat 13 January 2013 - 06:32 PM
Retetele pe care le-am mai preparat deja, au link sau e mentionata sursa de inspiratie. Restul informatiilor le gasiti deasupra imaginilor.
Am servit un vorba-vine-meniu, compus doar din aperitive si ceva dulce.
Din categoria peste am preparat:
- Icre ( reteta aici )
- Spirale cu somon (inspirata din meniul de Craciun al Adrianei)
- Masline verzi cu pasta de anchois ( cumparate )
- Gambas al ajillo ( reteta (Titirimundi) aici )
Carnuri-diverse fripturici reci, feliate fin. "Retetele" le scriu mai jos.
- Piept de rata cu ceapa rosie în reductie de balsamico
- Piept de pui cu sos dulce acrisor
- Muschi de porc cu emulsie de ulei de masline si lamîie
- Chiftelute de vita+porc
Patiserie sarata:
- Sratele din foietaj
- Biscuiti cu fistic (reteta di Any)
- Tartine cu zacusca ( reteta aici - facuta anul trecut )
Desert:
- Tiramisu
- Înghetata Stracciatella ( reteta aici )
Icrele le-am preparat cu gris de spelta fin.
Data viitoare voi cumpara grob. Textura nu a fost cea dorita, dar au fost foarte bune.
Spiralele cu somon sînt inspirate din meniul de Craciun al Adrianei.
Ea a uns Wrap-urile cu smîntîna, eu cu Boursin Ail & Fines Herbes.
În paharele sînt maslinele verzi cu pasta de anchois.
Gambas al ajillo, dupa reteta de Titirimundi.
Pieptul de rata cu ceapa balsamica - am condimentat pieptii cu sare de Himalaya, piper, putina boia de ardei iute,
un vf. scortisoara, un praf de usturoi deshidratat si i-am rumenit în ulei la foc iute pe ambele parti cîte 2-3 minute.
Apoi i-am transferat în cuptorul preîncalzit la 220°C + functiunea grill si am mai lasat cîteva minute
pîna a început sa fumege (important pentru aroma) putin crusta de condimente. Am scos bucatile din cuptor,
le-am curatat crusta maronita, apoi le-am învelit în folie de aluminiu. Nu economositi-rolati 3-4 straturi si închideti bine la capete.
Bucatile înfoliate le-am asezat într-un vas de jena, si le-am mai lasta vreo 10 minute la cuptor.
Dupa ce le-am scos, am acoperit vasul si am lasat bucatile asa învelite timp de cîteva ore.
Dupa racire, le-am scos si scurs de sucul lasat, si le-am dat la frigider pîna a doua zi într-un vas acoperit.
Ceapa balsamica - ecalotele violete tocate le-am rumenit-o în doua linguri ulei de susan împreuna cu putin zahar brun.
Am stins cu vin rosu fiert si aromatizat cu scortisoara. Dupa ce a scazut vinul,
am adaugat otet balsamic aromat cu suc natural de zmeura, am mai lasat scurt pe foc pîna s-a legat consistenta.
Se pastreaza în borcan la frigider. Nu stiu cît, la noi nu tine
Pieptilor de pui le-am aplicat aproape acelasi tratament. I-am condimentat cu chili, sare, piper, usturoi (toate din rîsnita) si herbes de provence.
I-am rumenit pe foc iute în ulei de masline, apoi i-am învelit în folie de aluminiu ( pe fiecare individual),
i-am asezat într-un vas si i-am dat la cuptor timp de 30 minute. Dupa racirea completa i-am scos din folie,
am îndepartat zeama si i-am pastrat in vas de jena acoperiti pîna la feliere/înainte de a fi serviti.
Sosul dulce acrisor-am sotat usor în putin ulei o echalota tocata, am adaugat ardei rosu taiat cubulete si ananas taiat bucati mai groabe.
Am fiert în suc de ananas (din sticla) pîna s-au înmuiat ingredientele, apoi am adaugat putin amidon de porumb pentru a obtine consistenta dorita.
În final am adaugat un praf de sare si putin chili.
Muschiul de porc - condimentat cu sare, piper si ierburi. Asezat într-o tava cu putin ulei si ceva vin alb,
1-2 ramurele de rozmarin, 2-3 catei de usturoi cu coaja putin striviti, apoi copt la cuptor. Mai acoperit, mai descoperit,
întors de pe o parte pe cealalta... deci o friptura normala. Dupa coacere, l-am pastrat învelit în folie de aluminiu,
pîna la feliere cu masina. L-am stropit cu o emulsie din ulei de masline si putina zeama de lamîie.
Chifeute din care de vita+porc. Materialul obisnuit
Saraturile de rontait:
Foietaj taiat cu forma, uns cu amestec de galbenus si lapte. Floricele cu chimion si inimioare cu sare.
Tartine cu zacusca.
Aici pe etajera si cu biscuitii cu fistic si parmezan. Restul de poze le pun la subiect.
Dulcegariile - spre rusinea mea, am uitat sa dau oamenilor înghetata ... dar dupa Tiramisu, cafelute si ceva tarie,
ne-am azvîrlit care pe unde am apucat, am povestit, ne-am actualizat pozele pe mobile... cu copii, pisici si cutulica,
ne-am amuzat cu Samy care a facut pe clownul. Ne-a jucat cu mingea, s-a catarat pe dulapuri, a ros si si-a ascutit ghearele de papucii musafirilor
Tiramisu, e varianta mea veche - crema din budinca de vanilie si mascarpone. Piscoturile trecute prin cafea cu Disaronno Amatretto. Restul stiti voi
Astazi am mîncat si înghetata
Mi s-a stricat lingura de înghetata. S-a deplasat lama aia ce arunca bila din cupa.
Asa ca bilele arata ca... altceva
Sper ca nu v-am ametit de tot
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#262
Postat 13 January 2013 - 06:59 PM
#263
Postat 13 January 2013 - 07:39 PM
Jos palaria! Arata toate foarte apetisant, tartinele cu zacusca zici ca-s desenate, si-mi place foarte mlt cum ai prezentat carnea. Iar tiramisù...e woooow!
Frumos tare, sunt convinsa ca ati petrcut o super seara relaxanta in companie buna!
La multi ani sotului tau, multa sanatate si bucurii alaturi de doamnele lui!
Iar tie felicitari ca de obicei, nu te dezminti !
#264
Postat 13 January 2013 - 07:40 PM
Minunate toate preparatelesi imbietoare, felicitari.
#265
Postat 13 January 2013 - 08:05 PM
Ah, uitam: icrele le-ai luat din Germania?
#266
Postat 13 January 2013 - 08:34 PM
eu am pus smintina din ovaz (avena) din cauza mea dar cu brinza cum ai facut tu sunt mult mai gustoase
foarte mult imi place si mie carnea si mai ales carnea de porc
bravo pentru tot si La multi ani lui Dan
#267
Postat 13 January 2013 - 08:47 PM
Poza cu tortul langa lalele mi-a facut sa-mi vibreze inima!
Restul....mi-a facut sa-mi vibreze stomacul!
Splendid Maya!
#268
Postat 13 January 2013 - 08:49 PM
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#269
Postat 13 January 2013 - 09:11 PM
si la multi ani fericiti si sanatosi sotului tau, si voua pe langa el
sa ma dau mare: in 2010 am fost prima care a postat aici rulouri de clatite cu somon
http://artaculinara....__0
ca si prima care a pledat pentru caracatita adulta, in detrimentul puilor insipizi
(asta cu caracatita trebuie s-o caut mai abitir, ca nu e topic, e doar postare, din cate tin minte, desi am pus si reteta pas cu pas undeva, tot aici)
da' pe vremurile alea nimeni nu se uita la postarile mele, d'apoi sa ma mai si mentioneze ca sursa de inspiratie ))
noi sa fim sanatoase!
#270
Postat 13 January 2013 - 09:13 PM
pe vremuri ziceam ca am 35 de ani si merg pe ...34, constant ; acu' nu mai merge
#271
Postat 13 January 2013 - 09:29 PM
stella, la 13 January 2013 - 06:59 PM, a spus:
Schimbam, schimbam... c'est la vie
Multumesc
any_annette, la 13 January 2013 - 07:39 PM, a spus:
Maya, eram sigura 100% ca nu pregatesti tu numai niste gustarele!!!
Jos palaria! Arata toate foarte apetisant, tartinele cu zacusca zici ca-s desenate, si-mi place foarte mlt cum ai prezentat carnea. Iar tiramisù...e woooow!
Frumos tare, sunt convinsa ca ati petrcut o super seara relaxanta in companie buna!
La multi ani sotului tau, multa sanatate si bucurii alaturi de doamnele lui!
Iar tie felicitari ca de obicei, nu te dezminti !
Multumesc
Pai gustarele, ca-s reci... nu mîncaruri calde, chestii trestii
Carmen L, la 13 January 2013 - 07:40 PM, a spus:
Minunate toate preparatelesi imbietoare, felicitari.
Merci, carmencita
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#272
Postat 13 January 2013 - 09:33 PM
Lapona Enigel, la 13 January 2013 - 08:05 PM, a spus:
Ah, uitam: icrele le-ai luat din Germania?
Kepturile cu cutitul si muschiul cu masina de feliat.
Da, deci gamabasii astia pot sa-i fac lui Dan de 3 ori pe zi
Multumesc
Adriana, la 13 January 2013 - 08:34 PM, a spus:
Aaa, deci anul asta implinesc si eu 22 de ani pe-o parte, si cica de la anu se opreste numaratoarea
eu am pus smintina din ovaz (avena) din cauza mea dar cu brinza cum ai facut tu sunt mult mai gustoase
foarte mult imi place si mie carnea si mai ales carnea de porc
bravo pentru tot si La multi ani lui Dan
Multumesc, sorella!
Eu Boursin am avut, asa ca l-am folosit.
Carnea a fost mai închisa la culoare, dar a stricat-o blitzul. Nu am mai stat sa setez camera, am facut poze...
Eataly, la 13 January 2013 - 08:47 PM, a spus:
Poza cu tortul langa lalele mi-a facut sa-mi vibreze inima!
Restul....mi-a facut sa-mi vibreze stomacul!
Splendid Maya!
Lalelele le-am primit de la el... de ziua 'mnealui
Mutumesc, Lili
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#273
Postat 13 January 2013 - 09:36 PM
zoazorel, la 13 January 2013 - 08:49 PM, a spus:
Multumim, zoazorica
redivivus, la 13 January 2013 - 09:11 PM, a spus:
si la multi ani fericiti si sanatosi sotului tau, si voua pe langa el
sa ma dau mare: in 2010 am fost prima care a postat aici rulouri de clatite cu somon
http://artaculinara....__0
ca si prima care a pledat pentru caracatita adulta, in detrimentul puilor insipizi
(asta cu caracatita trebuie s-o caut mai abitir, ca nu e topic, e doar postare, din cate tin minte, desi am pus si reteta pas cu pas undeva, tot aici)
da' pe vremurile alea nimeni nu se uita la postarile mele, d'apoi sa ma mai si mentioneze ca sursa de inspiratie ))
noi sa fim sanatoase!
Cred ca nu mi-a mai facut nimeni vreodata un compliment mai frumos. Multumesc, redi
Sa stii ca mult m-am gîndit unde le-am vazut taiate asa pe diagonala, rulourile cu somon... din pacate nu mi-am amintit.
redivivus, la 13 January 2013 - 09:13 PM, a spus:
pe vremuri ziceam ca am 35 de ani si merg pe ...34, constant ; acu' nu mai merge
Pai cît merge... perge. Cînd nu, gasim noi o alternativa
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#274
Postat 13 January 2013 - 09:45 PM
ce-mi place cum scot pişcoturile capul din tiramisu, aşa ai vrut tu să fie sau aşa au ieşit?
le-a plăcut mosafirilor cafeaua?
#275
Postat 13 January 2013 - 09:59 PM
Dexter, la 13 January 2013 - 09:45 PM, a spus:
ce-mi place cum scot pişcoturile capul din tiramisu, aşa ai vrut tu să fie sau aşa au ieşit?
le-a plăcut mosafirilor cafeaua?
Da, iubiti înfocati, ambii cornuti Multumim
Banuiesc ca, piscoturile alea scot asa capul, deoarece am montat tiramisu-ul în inel de tort, direct pe platou...
Mosafirilor mei nu le place cafeluta în dimensiuni de Y1.1 Touch, ei beau cafea muuult mai lunga, asa ca am scos Gaggia la interval si le-am facut-o dupa bunul plac
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#277
Postat 13 January 2013 - 10:36 PM
Apoi, o sa fac si eu muschiul de porc asa daca-mi pornesc feliatorul, ca-mi place la nebunie cum arata!!
Iar cu pieptul de pui, l-am rezolvat pe domnul la urmatoarea sindrofie cand mai vin hunii si tatarii peste noi!
Extraordinar de frumos totul!
#278
Postat 13 January 2013 - 10:43 PM
zerda, la 13 January 2013 - 10:36 PM, a spus:
Apoi, o sa fac si eu muschiul de porc asa daca-mi pornesc feliatorul, ca-mi place la nebunie cum arata!!
Iar cu pieptul de pui, l-am rezolvat pe domnul la urmatoarea sindrofie cand mai vin hunii si tatarii peste noi!
Extraordinar de frumos totul!
Multumesc, Zerda
Muschiul sa nu-l cureti de ligamente/pielitele alea albe ( oricum facut lung si mai acoperit, si pastrat înfoliat muschiul devine mai suculent), ca se înmoaie, iar carnea se tine mult mai bine la feliat.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#280
Postat 13 January 2013 - 11:07 PM
redivivus, la 13 January 2013 - 09:11 PM, a spus:
http://artaculinara....__0
Iarta-ma daca de la mine a pornit neprecizarea dar eu rulourile le-am facut cu tortilla incalzite citeva secunde in mo si unse cu smintina cum a explicat odata Dana, eu asa imi amintesc.