Avem nevoie de:
3-5 oua (depinde de marime)
1 cana zahar
1 cana ulei
faina cat cuprinde
esente (rom, vanilie)
coaja rasa de lamaie si portocala
bicarbonat de amoniu + lapte
Intr-o cratita se pun: ouale, zaharul, esentele, coaja rasa de lamaie si portocala. Alaturi am pozat cana cu ulei. Nu importa prea tare marimea canii, dar trebuie sa se foloseasca aceeasi unealta pentru zahar si pentru ulei. Cana de ceai, normala, cam 250 - 300 ml.

Pregatim amoniacul (se stinge cu lapte):

Am pus amoniacul si laptele putin pe plita, cat sa se stinga praful


Am turnat cana de ulei in cratita, am adaugat ceva faina si amoniacul stins:

Se framanta totul si se adauga faina rand pe rand, pana rezulta un aluat nelipicios:

Se pune forma de faguri pe plita, sa se-ncinga. Facem din aluat bilute de diferite marimi si le punem pe forma, apoi presam bine:

Se invarte forma rapid, altfel se parlesc prea tare:

Bilute mai mari (ca sa nu zic biloaie...


Si pe verso:

Dupa ce-am terminat de facut fagurii, am pregatit crema. Avem nevoie de:
1 pahar lapte
1 pahar zahar
2 oua
2 linguri faina
2 linguri cacao
1 pachet de unt
esente
optional: nuca macinata
Se amesteca toate ingredientele, in afara de unt, apoi se pun la fiert.

Dupa ce s-a ingrosat crema, se amesteca cu 1 pachet de unt.

Se poate pune si nuca taiata. O parte din faguri i-am umplut cu crema simpla, iar apoi am pus nucile si am terminat de umplut prajiturelele.

Pentru ca mie mi-a nazarit chelia ca vrea niste glazura, am facut!
50 g ciocolata
1 lingura cacao
1 1/2 linguri zahar
25 g unt
2 linguri cu lapte
Am topit ciocolata, apoi am amestecat-o cu zahar si cacao, am pus untul si am dat cratita pe foc, sa se topeasca zaharul si sa se omogenizeze crema.

Cand s-a ingrosat, am adaugat laptele si-am amestecat totul, pe foc mic:

Am dat deoparte cand mi-a placut consistenta.
