Amandine de cofetarie
#1
Postat 05 March 2010 - 10:14 PM
#2
Postat 05 March 2010 - 10:18 PM
#3
Postat 05 March 2010 - 10:26 PM
Lapona Enigel, la 05 March 2010 - 10:18 PM, a spus:
Wow,ce operativa ai fost!Multumesc mult de tot,asa o sa fac.Daca nu o gasesc aici cred ca o gasesc pe culinar,nu?Imi aduc aminte avatarul ei care mi-a placut foarte mult si de aceea am retinut-o.Multumesc tare mult Enigel si te pup pentru asta.P.S.Raman datoare!
#4
Postat 05 March 2010 - 11:26 PM
#5
Postat 05 March 2010 - 11:35 PM
gabrenia, la 05 March 2010 - 10:26 PM, a spus:
Lapona Enigel, la 05 March 2010 - 10:18 PM, a spus:
Wow,ce operativa ai fost!Multumesc mult de tot,asa o sa fac.Daca nu o gasesc aici cred ca o gasesc pe culinar,nu?Imi aduc aminte avatarul ei care mi-a placut foarte mult si de aceea am retinut-o.Multumesc tare mult Enigel si te pup pentru asta.P.S.Raman datoare!
Laponico, imi permiti o sugestie? Daca nu, asta e...
Stiut fiind faptu' ca nu-i asa bine sa ai datorii io propun asa: gabrenia sa faca si sa expedieze catre ghermanica neste amandici! Fro 20, asa, ca pentru inceput! Si stiut fiind ca drumul de la Braila catre tine trece pe langa Ingolstadt, plus ca io ma gandesc intens la salele dumitale, o sa-ti dau o mana (mai bine zis gura ) de ajutor si-o sa-ti mai scad din greutatea coletului, sa nu cumva sa faci hernie!
#6
Postat 05 March 2010 - 11:54 PM
#7
Postat 06 March 2010 - 10:00 AM
[quote name='Lapona Enigel' date='05 March 2010 - 10:18 PM' timestamp='1267820305' post='24704']
Nu stiu daca Seherezada e aici cu noi, caut-o in lista de membri. Eu am facut amandinele dupa reteta ei de cel putin 5 ori si au gustul celor din cofetarii, al celor de demuuuult.
[/quote]
Wow,ce operativa ai fost!Multumesc mult de tot,asa o sa fac.Daca nu o gasesc aici cred ca o gasesc pe culinar,nu?Imi aduc aminte avatarul ei care mi-a placut foarte mult si de aceea am retinut-o.Multumesc tare mult Enigel si te pup pentru asta.P.S.Raman datoare!
[/quote]
Gabrenia, cu mare placere. Nu m-as fi grabit sa raspund, daca nu as fi facut-o cu mana mea de atatea ori. Ai grija insa: la cremele cu unt: pune untul putin cate putin in compoitia de cacao si nu invers, pentru ca se braneste crema!! Daca ai gasit topicul seherezadei, citeste tot, ca ai multe tipp acolo. Si la glaura trebuie sa ai putina atentie sa o nimeresti la consistenta. Mult spor si sa postezi reteta si aici bine?
Laponico, imi permiti o sugestie? Daca nu, asta e...
Stiut fiind faptu' ca nu-i asa bine sa ai datorii io propun asa: gabrenia sa faca si sa expedieze catre ghermanica neste amandici! Fro 20, asa, ca pentru inceput! Si stiut fiind ca drumul de la Braila catre tine trece pe langa Ingolstadt, plus ca io ma gandesc intens la salele dumitale, o sa-ti dau o mana (mai bine zis gura ) de ajutor si-o sa-ti mai scad din greutatea coletului, sa nu cumva sa faci hernie!
[/quote]
Daca iti permit, pai e mai mult decat binevenita...o amandina daaaaaaaaaaaaaa, . Dau un regat [imaginar] pentru-o amandina! Am zis! Deci gandeste-te bine, ori doj de amandine ori regatu' )
[quote name='Adriana' date='05 March 2010 - 10:54 PM' timestamp='1267826042' post='24730']
Fetili, am chef sa fac amandine pentru prima data in viata dupa ce am vazut pozele lui Misha, asa ca astept sa postati reteta
[/quote]
Unde ai vazut poze de la ea cu amandine? Ufff, ca daca nu am timp sa ma benoclez si eu cum trebuie. Hai, curaj Adi, ca nu e greu de facut, is putin mai complexe dar gustul, gustuuuuuul...Tin minte ca acum doi ani, facusem un Christmas party la un seminar, unde aveam un docent londonez. Si dupa ce a mancat din amandine, zice: best brownies i've ever eaten in my life!!
#8
Postat 07 March 2010 - 10:05 PM
Adriana, la 05 March 2010 - 11:54 PM, a spus:
Am vazut-o si eu,Adriana,sincer am salivat de nu era adevarat!Am primit si reteta de la ea si-i multumesc tare mult.
#9
Postat 07 March 2010 - 10:15 PM
[/quote]
Laponico, imi permiti o sugestie? Daca nu, asta e...
Stiut fiind faptu' ca nu-i asa bine sa ai datorii io propun asa: gabrenia sa faca si sa expedieze catre ghermanica neste amandici! Fro 20, asa, ca pentru inceput! Si stiut fiind ca drumul de la Braila catre tine trece pe langa Ingolstadt, plus ca io ma gandesc intens la salele dumitale, o sa-ti dau o mana (mai bine zis gura ) de ajutor si-o sa-ti mai scad din greutatea coletului, sa nu cumva sa faci hernie!
[/quote]
Foxyy draguta de tine,dar zau ca stii sa te orientezi!!!Ar fi suuuper ideea si chiar as veni chiar eu personal dar drumul e lung si nu se stie cu cate amandine as mai ajunge la voi! Pupici !
[quote name='Lapona Enigel' date='06 March 2010 - 10:00 AM' timestamp='1267862441' post='24750']
[quote name='gabrenia' date='05 March 2010 - 09:26 PM' timestamp='1267820807' post='24706']
[quote name='Lapona Enigel' date='05 March 2010 - 10:18 PM' timestamp='1267820305' post='24704']
Unde ai vazut poze de la ea cu amandine? Ufff, ca daca nu am timp sa ma benoclez si eu cum trebuie. Hai, curaj Adi, ca nu e greu de facut, is putin mai complexe dar gustul, gustuuuuuul...Tin minte ca acum doi ani, facusem un Christmas party la un seminar, unde aveam un docent londonez. Si dupa ce a mancat din amandine, zice: best brownies i've ever eaten in my life!!
[/quote]
Enigel pozele Mishei sunt la topicul cu dulciuri facute doar cu poza finala.Sunt la sectiunea "Ce dulciuri ati mai facut azi?" Sunt de-a dreptul mortale!Apropos!Stie cineva originile amandinei?Am retinut sfaturile tale si promit sa le urmez.Cand voi face prajitura asta minunata voi posta negresit si reteta.Pupici!
#10
Postat 07 March 2010 - 10:41 PM
gabrenia, la 07 March 2010 - 10:15 PM, a spus:
Pai noi nu ne suparam daca ajungi fara ele, numa' sa ajungi! Le-om face noi, daca stim ca vii!
#11
Postat 08 March 2010 - 02:15 PM
[quote name='gabrenia' date='05 March 2010 - 09:26 PM' timestamp='1267820807' post='24706']
[quote name='Lapona Enigel' date='05 March 2010 - 10:18 PM' timestamp='1267820305' post='24704']
Nu stiu daca Seherezada e aici cu noi, caut-o in lista de membri. Eu am facut amandinele dupa reteta ei de cel putin 5 ori si au gustul celor din cofetarii, al celor de demuuuult.
[/quote]
Wow,ce operativa ai fost!Multumesc mult de tot,asa o sa fac.Daca nu o gasesc aici cred ca o gasesc pe culinar,nu?Imi aduc aminte avatarul ei care mi-a placut foarte mult si de aceea am retinut-o.Multumesc tare mult Enigel si te pup pentru asta.P.S.Raman datoare!
[/quote]
Gabrenia, cu mare placere. Nu m-as fi grabit sa raspund, daca nu as fi facut-o cu mana mea de atatea ori. Ai grija insa: la cremele cu unt: pune untul putin cate putin in compoitia de cacao si nu invers, pentru ca se braneste crema!! Daca ai gasit topicul seherezadei, citeste tot, ca ai multe tipp acolo. Si la glaura trebuie sa ai putina atentie sa o nimeresti la consistenta. Mult spor si sa postezi reteta si aici bine?
[u]
Hallo??????? Voi unde va credeti sa facetzi afaceri singure?????[/u]
Laponico, imi permiti o sugestie? Daca nu, asta e...
Stiut fiind faptu' ca nu-i asa bine sa ai datorii io propun asa: gabrenia sa faca si sa expedieze catre ghermanica neste amandici! Fro 20, asa, ca pentru inceput! Si stiut fiind ca drumul de la Braila catre tine trece pe langa Ingolstadt, plus ca io ma gandesc intens la salele dumitale, o sa-ti dau o mana (mai bine zis gura ) de ajutor si-o sa-ti mai scad din greutatea coletului, sa nu cumva sa faci hernie!
[/quote]
Daca iti permit, pai e mai mult decat binevenita...o amandina daaaaaaaaaaaaaa, . Dau un regat [imaginar] pentru-o amandina! Am zis! Deci gandeste-te bine, ori doj de amandine ori regatu' )
[quote name='Adriana' date='05 March 2010 - 10:54 PM' timestamp='1267826042' post='24730']
Fetili, am chef sa fac amandine pentru prima data in viata dupa ce am vazut pozele lui Misha, asa ca astept sa postati reteta
[/quote]
Unde ai vazut poze de la ea cu amandine? Ufff, ca daca nu am timp sa ma benoclez si eu cum trebuie. Hai, curaj Adi, ca nu e greu de facut, is putin mai complexe dar gustul, gustuuuuuul...Tin minte ca acum doi ani, facusem un Christmas party la un seminar, unde aveam un docent londonez. Si dupa ce a mancat din amandine, zice: best brownies i've ever eaten in my life!!
[/quote]
[u]Hallo??????? Voi unde va credeti sa facetzi afaceri singure?????[/u]
#12
Postat 08 March 2010 - 02:18 PM
#13
Postat 08 March 2010 - 04:02 PM
#14
Postat 08 March 2010 - 04:24 PM
#15
Postat 12 April 2010 - 06:16 PM
Imagini atasate
#16
Postat 11 February 2019 - 11:15 PM
Multumesc mult!
#17
Postat 11 February 2019 - 11:27 PM
Aici, pagina 2 la topic si reteta si glazura:
https://www.artaculi...mandine__st__20
#18
Postat 11 February 2019 - 11:30 PM
Blat:
9 oua
1 1/2 cana zahar
1 1/2 cana faina
9 linguri ulei
esenta vanilie
4 linguri cacao
1 1/2 lingura praf de copt
Se separa albusurile de galbenusuri.Se bat albusurile spuma cu zaharul.Intr-un castronel se freaca galbenusurile cu uleiul si se adauga la albusul batut spuma.Se adauga esenta de vanilie si se incorporeaza faina.Se adauga cacaua si praful de copt.
Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la gas nr 4-5 sau 185 grade pentru cca 50 minute . E bine sa verificati cu scobitoarea pentru orice eventualitate pentru ca nu stiu cuptorul fiecaruia cum coace.
Cand este gata se rastoarna pe un gratar de bucatarie si se lasa sa se raceasca.
Sirop:
8 linguri zahar
3 cani apa
o sticluta cu esenta de rom ( daca este de slaba caliatate mai bine puneti doua)
Se iau 2 linguri de zahar si se ard intr-o craticioara.Cand s-a caramelizat destul se adauga 1 cana de apa si se lasa sa fiarba pana se topeste . Cand s-a topit zaharul caramelizat se adauga si restul de zahar in siropul obtinut plus esenta de rom si celelalte 2 cani de zahar.
Crema:
1/2 litru lapte
3 galbenusuri
3 linguri faina
3 linguri amidon alimentar( cornflour)
6 linguri zahar
4 linguri cacao
150 gr unt sau margarina
2 linguri zahar pudra
Se pune zaharul , cacaua, faina, amidonul si galbenusurile intr-o craticioara.Se amesteca si apoi se incorporeaza laptele . Se pune la foc mic si se lasa la fiert pana se ingroasa.In tot acest timp aveti grija sa mestecati altfel vi se va lipi.Cand s-a fiert si observati ca este destul de ingrosata crema stingeti focul si dati la o parte . Lasati sa se raceasca .
Bateti spuma untul sau margarina impreuna cu 2 linguri de zahar pudra si adaugati putin cate putin in budinca racita.In tot acest timp amestecati in budinca cu un tel ptr a se incorpora uniform. Opriti intr-un castronel circa 5 linguri de crema pentru ornat.
Taiati blatul pe 3 nivele . Eu intotdeauna montez tortul sau prajiturile in tava in care am copt pentru a evita lasarea marginilor din cauza insiroparii.
Si incepem: punem primul blat si insiropam cu o pensula.
NU insiropati cu lingura pentru a nu pune intr-o parte mai mult si in alta mai putin sirop. Aveti grija ca blatul sa nu fie nici prea uscat dar nici foarte mult insiropat .Mie mi-a trebuit pentru fiecare blat aproximativ 150 ml de sirop.Dupa ce am insiropat primul blat punem 1/2 din cantitatea de crema ramasa .( Avand in vedere ca am oprit si pentru ornat cateva linguri)
Repetam operatia cu al doilea blat ...150 ml de sirop si restul de crema .Punem si al treilea blat si insiropam .
Se da la frigider pentru cateva ore sau daca il faceti de seara e preferabil sa il lasati peste noapte.
A doua zi..sau cateva ore mai tarziu:
Se scoate tava din frigider si se taie in cate bucati doriti ( mai mari sau mai mici). Mie mi-au iesit 12 bucati dar au fost destul de maricele. Precizez ca tava mea are dimensiunile unei coli de A4.
Se scot bucatile pe foaie de copt si se glazureaza cu ciocolata topita.
Glazura:
200 gr ciocolata de menaj
75 ml frisca lichida
Se rupe ciocolata in bucatele mici si se pune pe foc intr-o craticioara impreuna cu frisca lichida.Se mesteca pana se topeste ciocolata si va lua nastere o glazura de consistenta medie.
Se glazureaza suprafata amandinelor lasand sa picure si pe marginile acestora.Se spriteaza cate un motz de crema si se da la rece .
Se scot dupa 20 minute si se devoreaza fara mila si fara nici un pic de resentiment .
NU VA GANDITI NICI O SECUNDA LA NUMARUL CALORIILOR
#19
Postat 11 February 2019 - 11:51 PM
Foxyy, la 11 February 2019 - 11:30 PM, a spus:
Blat:
9 oua
1 1/2 cana zahar
1 1/2 cana faina
9 linguri ulei
esenta vanilie
4 linguri cacao
1 1/2 lingura praf de copt
Se separa albusurile de galbenusuri.Se bat albusurile spuma cu zaharul.Intr-un castronel se freaca galbenusurile cu uleiul si se adauga la albusul batut spuma.Se adauga esenta de vanilie si se incorporeaza faina.Se adauga cacaua si praful de copt.
Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la gas nr 4-5 sau 185 grade pentru cca 50 minute . E bine sa verificati cu scobitoarea pentru orice eventualitate pentru ca nu stiu cuptorul fiecaruia cum coace.
Cand este gata se rastoarna pe un gratar de bucatarie si se lasa sa se raceasca.
Sirop:
8 linguri zahar
3 cani apa
o sticluta cu esenta de rom ( daca este de slaba caliatate mai bine puneti doua)
Se iau 2 linguri de zahar si se ard intr-o craticioara.Cand s-a caramelizat destul se adauga 1 cana de apa si se lasa sa fiarba pana se topeste . Cand s-a topit zaharul caramelizat se adauga si restul de zahar in siropul obtinut plus esenta de rom si celelalte 2 cani de zahar.
Crema:
1/2 litru lapte
3 galbenusuri
3 linguri faina
3 linguri amidon alimentar( cornflour)
6 linguri zahar
4 linguri cacao
150 gr unt sau margarina
2 linguri zahar pudra
Se pune zaharul , cacaua, faina, amidonul si galbenusurile intr-o craticioara.Se amesteca si apoi se incorporeaza laptele . Se pune la foc mic si se lasa la fiert pana se ingroasa.In tot acest timp aveti grija sa mestecati altfel vi se va lipi.Cand s-a fiert si observati ca este destul de ingrosata crema stingeti focul si dati la o parte . Lasati sa se raceasca .
Bateti spuma untul sau margarina impreuna cu 2 linguri de zahar pudra si adaugati putin cate putin in budinca racita.In tot acest timp amestecati in budinca cu un tel ptr a se incorpora uniform. Opriti intr-un castronel circa 5 linguri de crema pentru ornat.
Taiati blatul pe 3 nivele . Eu intotdeauna montez tortul sau prajiturile in tava in care am copt pentru a evita lasarea marginilor din cauza insiroparii.
Si incepem: punem primul blat si insiropam cu o pensula.
NU insiropati cu lingura pentru a nu pune intr-o parte mai mult si in alta mai putin sirop. Aveti grija ca blatul sa nu fie nici prea uscat dar nici foarte mult insiropat .Mie mi-a trebuit pentru fiecare blat aproximativ 150 ml de sirop.Dupa ce am insiropat primul blat punem 1/2 din cantitatea de crema ramasa .( Avand in vedere ca am oprit si pentru ornat cateva linguri)
Repetam operatia cu al doilea blat ...150 ml de sirop si restul de crema .Punem si al treilea blat si insiropam .
Se da la frigider pentru cateva ore sau daca il faceti de seara e preferabil sa il lasati peste noapte.
A doua zi..sau cateva ore mai tarziu:
Se scoate tava din frigider si se taie in cate bucati doriti ( mai mari sau mai mici). Mie mi-au iesit 12 bucati dar au fost destul de maricele. Precizez ca tava mea are dimensiunile unei coli de A4.
Se scot bucatile pe foaie de copt si se glazureaza cu ciocolata topita.
Glazura:
200 gr ciocolata de menaj
75 ml frisca lichida
Se rupe ciocolata in bucatele mici si se pune pe foc intr-o craticioara impreuna cu frisca lichida.Se mesteca pana se topeste ciocolata si va lua nastere o glazura de consistenta medie.
Se glazureaza suprafata amandinelor lasand sa picure si pe marginile acestora.Se spriteaza cate un motz de crema si se da la rece .
Se scot dupa 20 minute si se devoreaza fara mila si fara nici un pic de resentiment .
NU VA GANDITI NICI O SECUNDA LA NUMARUL CALORIILOR
Eu fac amandine dupa reteta Pokai de pe celalt forum si sint multumita. Sint insa in cautarea retetei de glazura, glazura aia care iese strat subtire, destul de tare incat sa sune cand dai cu lingurita in ea dar in acelasi timp destul de casanta sa zic, incat sa o rupi usor cu latura linguritei si sa se topeasca in gura.
#20
Postat 12 February 2019 - 12:03 AM
Linkul asta la postul 882: https://www.artaculi...i/page__st__880
SI cu copy paste:
ostat 30 September 2010 - 07:06 PM Geany, la 30 September 2010 - 05:48 PM, a spus:
Te rog frumos cand ai tu timp mi-o mai explici tu o data??!!...ca la mine e greu pana ma prind ca dupaia nu ma mai prinde nimeni''
Cu mare placere. O pun aici, daca nu e locul ei, rog pe cineva priceput s-o mute.
Avem nevoie de zahar, apa, o lingura de miere, o lingura de suc de lamaie si cacao.
Intr-o craticioara am pus cam 300 g zahar si apa atat cat sa-l umezeasca si sa-l acopere foarte putin. Am fiert chestia asta pana s-a topit tot zaharul; intre timp am luat usor spuma care se formeaza deasupra si a spalat cu o pensula umezita peretii cratitei, unde incepea sa se zahariseasca fondantul.
Cand am vazut ca siropul este legat (am turnat cateva picaturi intr-un pahar cu apa rece si s-au facut bobite-atunci e gata) am pus mierea, sucul de lamaie si am stins focul. Am turnat siropul fierbinte intr-un vas rece (tinut din timp la frigider) si imediat am inceput sa-l mixez la putere maxima
pana s-a albit bine de tot si a inceput sa se intareasca.
Apoi am adaugat vreo 2-3 linguri de cacao si am mixat in continuare.
Ideea e ca pana am cernut eu cacaua s-a facut cam beton fondantul meu si nu mai mergea mixerul, dar i-am pus vreo 2-3 linguri de apa fierbinte si si-a revenit. Cam la consistenta asta am ajuns:
L-am mutat apoi intr-o craticioara mai mica si al topit la baie de aburi, ca pe ciocolata, pana a devenit suficient de fluid ca sa-l pot turna pe amandina. Si tot a fost nevoie sa-i mai pun ceva apa fierbinte ca era prea gros. Toate cantitatile astea le-am pus la ochi, iti vei da seama tu cata apa trebuie sa pui si cat de subtire trebuie sa iasa. Sa stii ca si mie mi-a fost teama sa ma apuc de el ca mi s-a parut complicat, dar e simplu rau de tot, in 15 min e gata. Nici nu vreau sa ma gandesc ce gust au eclerele alea ale tale cu glazura asta...
Ultima oara am facut tort Amandina cu glazura asta dar nu mai gasesc poza. Bestial! Pentru papilele mele asta e Amandina.
Bun asa, am postat-o fiecare dintre noi. Perfect! Sa vedem care le face prima