Forum Culinar: Amandine de cofetarie - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Amandine de cofetarie

#21 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,389
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 12 February 2019 - 02:02 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 12 February 2019 - 12:03 AM, a spus:

Eu doar pe asta de cofetarie o fac, cu tot cu glazura originala. Nu as schimba-o niciodata. Uite si glazura, draga mea:
Linkul asta la postul 882: https://www.artaculi...zi/page__st__88

SI cu copy paste:


ostat 30 September 2010 - 07:06 PM Imagine postataGeany, la 30 September 2010 - 05:48 PM, a spus:

Te rog frumos cand ai tu timp mi-o mai explici tu o data??!!...ca la mine e greu pana ma prind :-* ca dupaia nu ma mai prinde nimeni'' :P


Cu mare placere. O pun aici, daca nu e locul ei, rog pe cineva priceput s-o mute.

Avem nevoie de zahar, apa, o lingura de miere, o lingura de suc de lamaie si cacao.
Intr-o craticioara am pus cam 300 g zahar si apa atat cat sa-l umezeasca si sa-l acopere foarte putin. Am fiert chestia asta pana s-a topit tot zaharul; intre timp am luat usor spuma care se formeaza deasupra si a spalat cu o pensula umezita peretii cratitei, unde incepea sa se zahariseasca fondantul.

Imagine postata

Cand am vazut ca siropul este legat (am turnat cateva picaturi intr-un pahar cu apa rece si s-au facut bobite-atunci e gata) am pus mierea, sucul de lamaie si am stins focul. Am turnat siropul fierbinte intr-un vas rece (tinut din timp la frigider) si imediat am inceput sa-l mixez la putere maxima

Imagine postata

pana s-a albit bine de tot si a inceput sa se intareasca.

Imagine postata

Apoi am adaugat vreo 2-3 linguri de cacao si am mixat in continuare.

Imagine postata

Ideea e ca pana am cernut eu cacaua s-a facut cam beton fondantul meu si nu mai mergea mixerul, dar i-am pus vreo 2-3 linguri de apa fierbinte si si-a revenit. Cam la consistenta asta am ajuns:

Imagine postata

L-am mutat apoi intr-o craticioara mai mica si al topit la baie de aburi, ca pe ciocolata, pana a devenit suficient de fluid ca sa-l pot turna pe amandina. Si tot a fost nevoie sa-i mai pun ceva apa fierbinte ca era prea gros. Toate cantitatile astea le-am pus la ochi, iti vei da seama tu cata apa trebuie sa pui si cat de subtire trebuie sa iasa. Sa stii ca si mie mi-a fost teama sa ma apuc de el ca mi s-a parut complicat, dar e simplu rau de tot, in 15 min e gata. Nici nu vreau sa ma gandesc ce gust au eclerele alea ale tale cu glazura asta...



Ultima oara am facut tort Amandina cu glazura asta dar nu mai gasesc poza. Bestial! Pentru papilele mele asta e Amandina.


Bun asa, am postat-o fiecare dintre noi. Perfect! Sa vedem care le face prima :P

Merci, asta e cred reteta de glazura pe care o caut. Ursu meu e mare iubitor si nostalgic dupa amandine si de cand cu reteta Pocai doar pe asta o vrea. Dar la glazura mereu o dau in bara ca imi iese ori prea moale si dupa o zi doua pur si simplu se topeste pe blatul insiropat,ori tare de o spargi cu picamerul.
brain loading....please wait....

#22 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 12 February 2019 - 09:18 AM

Sweety, am gasit poza. Ultima oara cand am facut Amandina, cred...asa e glazura si, dupa capul meu, este cea pe care o stim si noi din vremurile de restriste. DIn aia care se crapa atunci cand iei cu lingurita. Am avut asa putina frica de ea, dar sa stii ca iese doar ca trebuie sa te misti repede cu ea, pentru ca se raceste respectiv intareste repede.

Imagine atasata: monthly_02_2019/post-12-0-10159800-1549955889.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#23 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 February 2019 - 09:29 AM

si eu amandine tot n-am facut :angryfire:

#24 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 12 February 2019 - 09:54 AM

Foarte rau, nu stii ce pierzi! Imagine postata Chiar vroiam sa te intreb. E putin efort la ele, cred ca mai mult asamblarea/insiroparea si glazarea decat facutul in sine al blatului si cremei. Dar, papilele mele imi spun de fiecare data ca se merita. Le-am adorat din copilarie.

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 12 February 2019 - 09:55 AM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#25 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 12 February 2019 - 10:29 AM

Vezi postareaAdriana, la 12 February 2019 - 09:29 AM, a spus:

si eu amandine tot n-am facut =))


au crema cu unt :angryfire:

#26 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 February 2019 - 11:05 AM

atunci asta poate fi explicatia faptului ca nu le-am facut
si bine ca mi-ai zis
tot gindindu-ma de fapt nu ma omoram dupa ele, febletea mea erau eclere-le
daca se zice ca aceasta glazura merge si la ele ma bucur, as putea incerca-o

#27 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 12 February 2019 - 11:13 AM

io de-asta am dat skip retetei, cu toate ca omu' le-ar rade instantaneu.
si mie nici glazura asta (semi)tare nu-mi place.
in schimb aia oglinda... :angryfire:

#28 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 12 February 2019 - 11:55 AM

Vezi postareamoatza, la 12 February 2019 - 11:13 AM, a spus:

io de-asta am dat skip retetei, cu toate ca omu' le-ar rade instantaneu.
si mie nici glazura asta (semi)tare nu-mi place.
in schimb aia oglinda... :angryfire:


Ni-i-mi plac täti: crema cu unt, glazura tare, glazura oglinda...Inca nu a aparut dulcele care sa nu imi placa Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#29 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 12 February 2019 - 01:46 PM

manca-o-ar mama di moldovianca! :angryfire:

#30 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 12 February 2019 - 10:07 PM

Vezi postareamoatza, la 12 February 2019 - 01:46 PM, a spus:

manca-o-ar mama di moldovianca! =))


Imagine postata Pana la moarte! Si si dincolo de ea Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#31 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,389
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 13 February 2019 - 12:01 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 12 February 2019 - 09:18 AM, a spus:

Sweety, am gasit poza. Ultima oara cand am facut Amandina, cred...asa e glazura si, dupa capul meu, este cea pe care o stim si noi din vremurile de restriste. DIn aia care se crapa atunci cand iei cu lingurita. Am avut asa putina frica de ea, dar sa stii ca iese doar ca trebuie sa te misti repede cu ea, pentru ca se raceste respectiv intareste repede.

Atasament 11986578_962101267182187_4869977893456494668_n.jpg

Olelica maica cum arata!
brain loading....please wait....

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi