Lapona Enigel, la 12 February 2019 - 12:03 AM, a spus:
Linkul asta la postul 882: https://www.artaculi...zi/page__st__88
SI cu copy paste:
ostat 30 September 2010 - 07:06 PM Geany, la 30 September 2010 - 05:48 PM, a spus:
Te rog frumos cand ai tu timp mi-o mai explici tu o data??!!...ca la mine e greu pana ma prind ca dupaia nu ma mai prinde nimeni''
Cu mare placere. O pun aici, daca nu e locul ei, rog pe cineva priceput s-o mute.
Avem nevoie de zahar, apa, o lingura de miere, o lingura de suc de lamaie si cacao.
Intr-o craticioara am pus cam 300 g zahar si apa atat cat sa-l umezeasca si sa-l acopere foarte putin. Am fiert chestia asta pana s-a topit tot zaharul; intre timp am luat usor spuma care se formeaza deasupra si a spalat cu o pensula umezita peretii cratitei, unde incepea sa se zahariseasca fondantul.
Cand am vazut ca siropul este legat (am turnat cateva picaturi intr-un pahar cu apa rece si s-au facut bobite-atunci e gata) am pus mierea, sucul de lamaie si am stins focul. Am turnat siropul fierbinte intr-un vas rece (tinut din timp la frigider) si imediat am inceput sa-l mixez la putere maxima
pana s-a albit bine de tot si a inceput sa se intareasca.
Apoi am adaugat vreo 2-3 linguri de cacao si am mixat in continuare.
Ideea e ca pana am cernut eu cacaua s-a facut cam beton fondantul meu si nu mai mergea mixerul, dar i-am pus vreo 2-3 linguri de apa fierbinte si si-a revenit. Cam la consistenta asta am ajuns:
L-am mutat apoi intr-o craticioara mai mica si al topit la baie de aburi, ca pe ciocolata, pana a devenit suficient de fluid ca sa-l pot turna pe amandina. Si tot a fost nevoie sa-i mai pun ceva apa fierbinte ca era prea gros. Toate cantitatile astea le-am pus la ochi, iti vei da seama tu cata apa trebuie sa pui si cat de subtire trebuie sa iasa. Sa stii ca si mie mi-a fost teama sa ma apuc de el ca mi s-a parut complicat, dar e simplu rau de tot, in 15 min e gata. Nici nu vreau sa ma gandesc ce gust au eclerele alea ale tale cu glazura asta...
Ultima oara am facut tort Amandina cu glazura asta dar nu mai gasesc poza. Bestial! Pentru papilele mele asta e Amandina.
Bun asa, am postat-o fiecare dintre noi. Perfect! Sa vedem care le face prima
Merci, asta e cred reteta de glazura pe care o caut. Ursu meu e mare iubitor si nostalgic dupa amandine si de cand cu reteta Pocai doar pe asta o vrea. Dar la glazura mereu o dau in bara ca imi iese ori prea moale si dupa o zi doua pur si simplu se topeste pe blatul insiropat,ori tare de o spargi cu picamerul.