Friptura de porc cu sos de portocale

Reteta culinara » Retete culinare » Retete fripturi » Friptura de porc cu sos de portocale

Friptura de porc cu sos de portocale

Ingrediente:

1,5 - 2 kg carne de porc slaba, sare
Marinata: 3 linguri miere, 50 ml suc de portocale, 50 ml ulei de floare, 1 lingura coaja rasa de portocale
Sos pentru friptura:50 ml supa pui, 2 lingurite amidon, 1 lingura otet de vin alb, 3 linguri cognac, 1 lingura miere, 2 portocale curatate, taiate cubulete mici, 25 g nuci 

Mod de preparare:

Se amesteca ingredientele pentru marinat, se pune bucata de carne in sosul respectiv si se tine acolo pentru 1,5 - 2 h, intorcandu-se din cand in cand carnea, pe toate partile.
   Se incalzeste cuptorul la 225° C, se pune friptura intr-un vas termorezistent, se sareaza, se adauga o parte mica din sosul cu care s-a marinat. Dupa 15 minute se adauga restul de sos si se reduce temperatura la 170° C. Se lasa friptura la cuptor pana se patrunde dar nu se usuca (se poate calcula cam 25 - 30’ la 500 gr carne) in acest timp din cand in cand stropindu-se friptura cu sos. Temperatura in interiorul carnii trebuie sa fie in jur de 65° C, sau la inteparea carnii din aceasta trebuie sa iasa suc rozaliu. Dupa ce carnea s-a facut se lasa in cuptorul cald inca 15' pentru a se relaxa timp in care se face sosul.
   Se amesteca ingredientele pentru sos, cu exceptia portocalei si a nucilor. Se fierbe sosul la foc mic pana se prinde si da in clocot (nu trebuie sa fie foarte tare) si la final se adauga portocalele si nucile si se mai tine putin pe foc.

Adauga comentariu la reteta - Friptura de porc cu sos de portocale


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Covrigi
Chiftelute din orez
Saratele
Tartiflette
Cranberry Muffins
Muffins cu spanac
Inghetata de cocos
Tort din albusuri
Caracatita in ulei
Muffins cu dovleac(Butternut)
Bulete cu cascaval la cuptor
Salata de mango
Bilute de cartofi cu inima de mozzarella
Varza rosie cu mar
Spaghetti cu sos de vinete si rosii