Salata Nicoise

Salata Nicoise

Ingrediente:

1 salata verde, rotunda ,½ castravete mediu ,4 rosii mici ,210 gr ton in ulei ,1 ceapa medie ,8 fileuri de ansoa in ulei ,24 masline negre ,3 lingurite otet de vin ,sare ,60 ml ulei de masline ,½ lingurita ierburi provensale ,2 oua fierte

Mod de preparare:

Se spala salata si se ususca. Se feliaza castravetele fara sa se decojeasca, se taie fiecare rosie in 8 bucati, se feliaza ceapa, separind inelele intre ele. Tonul se scurge si se striveste cu furculita, ansoa se scurge si se taie in fasii pe lungime. Salata se rupe in bucati destul de mici, si se amesteca cu restul ingredientelor. Se face o emulsie din sare, otet, piper, ulei si ierburi. Ouale se taie in 8, se presara deasupra salatei si se stropeste cu emulsia.

Adauga comentariu la reteta - Salata Nicoise


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Sarmale fara carne
Savarine
Tort de ciuperci
Somon salbatic in sos de vin cu marar
Salata de Boeuf
Pesto rosso
Pateuri
Pateuri rapide
Chiftelute de urda in sos de rosii
Spaghetti cu sos de vinete si rosii
Piept de pui simplissime
Cozonac
Paine rasucita cu crema de branza
Supa crema de rosii si morcovi
Tortulete de ciocolata cu mascarpone si zmeura