Salata Nicoise

Salata Nicoise

Ingrediente:

1 salata verde, rotunda ,½ castravete mediu ,4 rosii mici ,210 gr ton in ulei ,1 ceapa medie ,8 fileuri de ansoa in ulei ,24 masline negre ,3 lingurite otet de vin ,sare ,60 ml ulei de masline ,½ lingurita ierburi provensale ,2 oua fierte

Mod de preparare:

Se spala salata si se ususca. Se feliaza castravetele fara sa se decojeasca, se taie fiecare rosie in 8 bucati, se feliaza ceapa, separind inelele intre ele. Tonul se scurge si se striveste cu furculita, ansoa se scurge si se taie in fasii pe lungime. Salata se rupe in bucati destul de mici, si se amesteca cu restul ingredientelor. Se face o emulsie din sare, otet, piper, ulei si ierburi. Ouale se taie in 8, se presara deasupra salatei si se stropeste cu emulsia.

Adauga comentariu la reteta - Salata Nicoise


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Banana Daiquiri
Chocolate Gugelhupf
Ciorba de miel
Sarmale fara carne
Tarta rustica cu piersici
Salata
Spirale cu Nutella
Tort din alune de copac
Supa crema de ciuperci
Dovlecei cu patrunjel si usturoi
Pateu din ficatei de pui
Paste gratinate cu rulouri din zucchini grilati
Rulouri din piept de pui
Pateuri cu ciuperci
Rata la cuptor