Salmon Coulibiac

Reteta culinara » Retete culinare » Retete Europa » Salmon Coulibiac

Salmon Coulibiac

Ingrediente:

60 gr unt ,1 ceapa tocata ,200 gr ciuperci ,sucul de la 1 lamaie ,200 gr somon file, cubulete ,2 oua fierte, tocate ,2 linguri marar ,3 linguri patrunjel ,185 gr orez brun, fiert ,3 linguri smantana ,375 gr aluat frantuzesc ,1 ou, batut

Mod de preparare:

Se topeste jumatate din unt, se caleste 5 min ceapa, se adauga ciupercile si sucul de lamaie, apoi se scot din tigaie. Se incinge restul de unt, se caleste somonul, cam 2 min. Se scoate  din tigaie si se amesteca cu oul tocat, mararul si patrunjelul, sare si piper. Se amesteca orezul si smantana intr-un bol. Se intinde jumatate din foaia de aluat, cam 15x25 cm, se taie marginile drept si se pune in tava unsa cu ulei. Se pune un strat de umplutura cu ciuperci, lasand cam 3 cm pina la marginea aluatului, apoi un strat de somon si unul de orez si smantana. Marginile goale se ung cu oul batut, si restul de aluat se intinde foaie de 20x30 cm, cu care se acopera placinta. Se sigileaza marginile, daca v-au ramas decupaje la intindere puteti decora fata placintei inainte de a o da la cuptorul preincalzit la 200 C, pentru 15 min. Apoi se reduce la la 180C si se continua coacerea inca 25 min. Se unge cu ou inainte de a se coace.

Retete similare

Adauga comentariu la reteta - Salmon Coulibiac


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Te-ar mai putea interesa si:

Retete culinare cu imagini

Tortulete de ciocolata cu mascarpone si zmeura
Muschiulet de porc cu susan
Chiftelute cu porumb
Saltimbocca alla romana
Legume umplute
Chocolate Gugelhupf
Gugelhupf cu marmelada
Ciorba de praz cu zeama de varza
Paste cu ciuperci si rosii
Salata de tortellini
Pasca cu ciocolata
Rulada de omleta
Ciorbita de pui si fasolica verde
Dulceata de grapefruit
Prajitura cu mere si brinza