Reteta am gasit-o pe blogul lui Edith si am facut-o de atunci de nenumarate ori, dar niciodata n-am reusit sa fac poze pas cu pas. Acum ca am toate pozele, o postez si eu si o recomand cu toata caldura, buletele sunt extraordinar de bune, mai ales atunci cand sunt calde.
Am folosit :
- 150 g cascaval ras
- 150 g faina
- 2 oua
- 100 ml apa
- 80 g unt
- putina sare.
Am pus la foc apa si untul pana cand s-a topit untul.
Cand a inceput sa fiarba, le-am luat de pe foc si am adaugat toata faina, amestecand bine cu lingura pana la omogenizare.
Am adaugat cascavalul ras, apoi pe rand cate un ou, amestecand bine dupa fiecare.
Compozitia nu trebuie lasata sa se raceasca, totul se face cat e calda, apoi , cand s-a omogenizat, se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
Din compozitie, am luat cu lingurita cate putin si am format buletele, pe care le-am dat prin faina. Le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt.
Si le-am copt timp de 15 minute la temperatura mica, in cuptorul incalzit in prealabil.
Eu cand le-am facut prima data am facut doar jumatate din compozitie, nestiind cum sunt. Erau foarte bune, asa ca m-am apucat imediat si am mai facut un rand, dar de data asta compozitia intreaga.
< Anterior | Urmator > |
---|