Caviar de vinete

Reteta culinara » Retete aperitive » Caviar de vinete

Caviar de vinete

Aubergine-Caviar_13

Ingrediente:

  • 2 vinete de marime medie
  • 2 catei de usturoi decojiti,taiati in  jumatate
  • ramurele de cimbru si rozmarin
  • ulei de masline,pentru stropit
  • 150 ml smintina acra
  • piper negru proaspat macinat
  • o legatura mica de coriandru,frunze tocate
  • suc de lamiie
  • sare groaba


Se preincalzeste cuptorul la 200 °C/gaz 6.Se taie vinetele in jumatate pe lungime,si se cresteaza romburi adinci in pulpa.Usturoiul se taie in doua pe lungime,se freaca pulpa cu el,apoi se infige in slit.Intr-o jumatate de vinata se infig ramurele de rozmarin iar in cealalta jumatate cimbrul.Se sareaza si stropesc cu ulei de masline.Se pune o jumatate de vinata cu rosmarin impreuna cu o jumatate cu cimbru si impacheteaza in folie de aluminiu.Se pun intr-o tava de copt si se coc in cuptorul preincalzit timp de 35-40 minute.Se lasa la racit.Se indeparteaza folia ,se aleg ramurelele groabe si se arunca(frunzulitele si usturoiul se lasa).Cu o lingura se scoate pulpa ,apoi se toaca grob cu  cutitul.Se lasa la racit.Se incinge putin ulei,se adauga pireul vinetele si se prajeste la foc puternic 30 de secunde.Se adauga coriandru,smintina acra,ceva zeama de lamiie,piper negru macinat proaspat si sare la pireul de vinete.Se amesteca bine si se serveste.

Recipe by Gordon Ramsay

Adauga comentariu la reteta - Caviar de vinete


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Um Ali - budinca egipteana din paine
Rulada de pui intreg
Saratele
Pateuri rapide
Salata de telina si morcovi rasi
Cocktail-Totally Green
Rulade de peste cu morcov si dovlecel
Sarmale fara carne
Bilute de cartofi cu inima de mozzarella
Salata
Ghiveci de orez cu legume
Chisca cu hrisca - caltabos de Bucovina
Crutoane aromate
Tort cu mere si nuci
Placinta  cu pui, spanac si branza