Chiftelute

Chiftelute

Chiftelute_3

Va prezint reteta de chiftelute, asa cum le fac eu! Toata lumea "chifteleste" de zor, fiecare pune ingredientele dupa ochi ori dupa gust / miros / chef, dar eu am ajuns la concluzia ca ies cele mai gustoase chiftele daca respect ideea principala: 1/2 din compozitie sa fie carne tocata si 1/2 sa fie legume cu oua, faina si mirodenii.
Am folosit:

  • 1 kg carne tocata de porc
  • 3 cartofi dati prin razatoare si apoi scursi
  • 2 cepe (apar 3 in poze, da' una am exilat-o)
  • 2 morcovi marisori
  • 2 oua
  • usturoi (cat doreste fiecare - eu am pus 1 capatana)
  • faina cat cuprinde (eu am rasturnat din punga, cat sa se amestece - sa zicem 200 g)
  • mirodenii de tot soiul (tarhon, oregano, busuioc, cimbru, nucsoara)
  • verdeata (marar si patrunjel)
  • sare si piper

Chiftelute_1

Am tocat marunt cepele, morcovii i-am ras, usturoiul l-am pisat, verdeata am taiat-o si totul a fost amestecat rezultand o "coca" omogena si din care se pot face chiftelute nesfaramicioase. Daca mai e nevoie, se adauga faina.

Chiftelute_2

Se frig chiftelutele in ulei incins si pe foc iute, dar cu mare grija - se invart de cateva ori, ca sa se coaca in profunzime, apoi se servesc alaturi de piure (cartofi pisati cu unt, lapte si putin ulei ramas de la chiftele), putina salata de varza si niste verdeata presarata (marar):

Chiftelute_3

Mai de-aproape:

Chiftelute_4

Si mai de-aproape:

Chiftelute_5

Sectiune:

Chiftelute_6

Adauga comentariu la reteta - Chiftelute


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Brezel (covrigi nemtesti)
Pui umplut cu telina si morcovi
Chiftele din legume
Frigarui de pui
Salata de cartofi cu ton
Cirnati cu fenel
Salsa cruda
Spaghetti cu zucchini si rosii
Pulpa de porc la cuptor in sos de portocale
Supa de pui - rapida
Pateuri rapide
Pesto di rucola
Rulada de omleta
Polos
Caracatita in ulei