Va prezint reteta de chiftelute, asa cum le fac eu! Toata lumea "chifteleste" de zor, fiecare pune ingredientele dupa ochi ori dupa gust / miros / chef, dar eu am ajuns la concluzia ca ies cele mai gustoase chiftele daca respect ideea principala: 1/2 din compozitie sa fie carne tocata si 1/2 sa fie legume cu oua, faina si mirodenii.
Am folosit:
- 1 kg carne tocata de porc
- 3 cartofi dati prin razatoare si apoi scursi
- 2 cepe (apar 3 in poze, da' una am exilat-o)
- 2 morcovi marisori
- 2 oua
- usturoi (cat doreste fiecare - eu am pus 1 capatana)
- faina cat cuprinde (eu am rasturnat din punga, cat sa se amestece - sa zicem 200 g)
- mirodenii de tot soiul (tarhon, oregano, busuioc, cimbru, nucsoara)
- verdeata (marar si patrunjel)
- sare si piper
Am tocat marunt cepele, morcovii i-am ras, usturoiul l-am pisat, verdeata am taiat-o si totul a fost amestecat rezultand o "coca" omogena si din care se pot face chiftelute nesfaramicioase. Daca mai e nevoie, se adauga faina.
Se frig chiftelutele in ulei incins si pe foc iute, dar cu mare grija - se invart de cateva ori, ca sa se coaca in profunzime, apoi se servesc alaturi de piure (cartofi pisati cu unt, lapte si putin ulei ramas de la chiftele), putina salata de varza si niste verdeata presarata (marar):
Mai de-aproape:
Si mai de-aproape:
Sectiune:
< Anterior | Urmator > |
---|