Ingrediente pentru aluatul de clatite (10 bucati)
- 4 oua
- 300 ml lapte
- 300 g faina
- 1 legatura patrunjel
- 6 linguri ulei
- sare, piper
Ingrediente pentru salata
- 1/2 piept de pui copt sau fiert, maruntit
- 1 salata
- 1 avocado
- 2 oua fierte tare
- 2 galbenusuri
- 2-3 catei usturoi
- 200 ml ulei de masline
- 1 lingura zeama de lamaie
- sare, piper
Ouale pentru aluat se bat impreuna cu laptele si uleiul, apoi se inglobeaza faina; va rezulta un aluat fluid.
Se adauga 1 lingurita sare, 1/2 lingurita piper, patrunjelul tocat si se amesteca bine. Aluatul se da la frigider 1/2 ora.
Pentru salata am facut o maioneza cu usturoi: 2 galbenusuri se bat cu sare, piper, catei de usturoi zdrobiti, 1 lingura ulei de masline si 1 lingura zeama de lamaie, cam 30 secunde, pana se albesc, apoi continua sa se bata adaugandu-se treptat restul de ulei de masline.
Avocado se curata si se taie cuburi, se amesteca cu salata taiata grosier, pieptul de pui maruntit, ouale fierte taiate si ele cuburi. Se adauga maioneza si se amesteca bine.
Se coc clatitele si cand s-au racit se umplu cu salata si se ruleaza.
< Anterior | Urmator > |
---|