Drob de miel

Reteta culinara » Retete aperitive » Drob de miel

Drob de miel

Drob_de_miel_9

Eu n-am fiert niciodata carnea, la nici un drob (miel, pui...). Cred ca se pastreaza mai bine aromele in carnea cruda, toate eliberandu-se in drobul pus la copt. Am folosit organele de miel de mai jos: ficat, inima, plamani, splina, rinichi:

Drob_de_miel_1

Toata carnea am maruntit-o cu cutitul:


Drob_de_miel_2


Am tocat cateva cepe (4 mai marisoare) si am ras vreo 5 morcovi si putina albitura (pastarnac si patrunjel):

Drob_de_miel_3

Am calit legumele cu putin ulei, apoi le-am lasat sa forfoteasca alaturi de o cana cu apa (cu capacul pus). Cand erau aproape gata, am pus ceapa verde tocata si am mai lasat cratita nitel pe foc:

Drob_de_miel_4

Am spalat patrunjel si marar proaspat, iar leusteanul uscat l-am vanturat usurel:

Drob_de_miel_5

Toate ingredientele tocate le-am pus intr-o cratita mare, apoi am adaugat 3 oua intregi si pesmet:

Drob_de_miel_6

Am invartit usurel, am pus sare, piper, nucsoara, cimbru, busuioc, oregano, apoi 6 albusuri batute spuma. Compozitia am impartit-o in 2 si am pus-o in tavi. Una a fost unsa cu ulei si faina, cealalta am uns-o cu ulei si am asezat frumos prapurul. Dupa ce am turnat compozitia peste prapur, am tras marginile peste drob, ca sa-l invelesc:

Drob_de_miel_7

Le-am copt cam o ora, la foc mediu spre maricel. Cand mi-a placut culoarea, le-am scos din cuptor si am si incercat drobul simplu (nu prea-mi place cel cu prapur, e prea gras):

Drob_de_miel_8

Am pus in farfurie drob cu prapur, dar si fara:

Drob_de_miel_9

A iesit un drob clasa-ntai! Parfumat de la atatea mirodenii, dar si de la carnea de miel, care are o aroma deosebita. Se poate servi rece, drept aperitiv, ori cald, alaturi de-un piure si ceva legume ori muraturi. Fiecare, dupa cum pofteste!

Adauga comentariu la reteta - Drob de miel


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Paine rasucita cu crema de branza
Rulada de pui
Pogacele cu jumeri
Aripioare prajite in crusta
Tarta cu brinza si zmeura
Pateuri
Prajitura cu zmeura si pomelo
Butternut umplut
Supa-crema de broccoli
Pesto di rucola
Chocolate Gugelhupf
Pulpa de porc la cuptor in sos de portocale
Agliata Verde
Paine  pe vatra
Ciocanele de pui cu varza