Pasta de avocado

Reteta culinara » Retete aperitive » Pasta de avocado

Pasta de avocado

avocado_6

Ingrediente:

  • avocado
  • usturoi
  • sare
  • zeama de lamiie

Pasta de avocado,o face fiecare in functie de gust.La trei avocado de marime medie, eu folosesc 3 catei mari de usturoi,sucul de la o lamiie de marime medie,si sare dupa gust. Cui ii place,poate adauga si un jalapeno.

Maruntim usturoiul. Nu trebuie,dar eu asa fac. Taiem un avocado pe jumatate,indepartam simburele,apoi se scoatem pulpa cu ajutorul unei linguri. O punem peste usturoi si facem piure cu mixerul bat.

Stoarcem jumatate de lamiie peste pasta de avocado. Mixam mai departe,apoi adaugam si pulpa celui de-al 2-lea avocado,saram,mai stoarcem ceva zeama de lamiie, mixam mai departe.
Continuam asa cu fiecare avocado. Nu ii despicam pe toti deodata! Daca e cald,si nu ne miscam destul de repede,riscam sa avem o pasta de o culoare urita. Avocado oxideaza foarte repede,de aceea adaugamdupa fiecare tura de pulpa,zeama de lamiie.
Acizicul citric impiedica oxidarea.

Eu ador pasta asta. Este cel mai simpla crema de avocado, si este foarte gustoasa si pufoasa.
Merge perfect cu piine prajita,sau ca dip pentru legume. Fica-mea o maninca si cu cartofi fierti, copti, prajiti...

Adauga comentariu la reteta - Pasta de avocado


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Salata de telina si morcovi rasi
Vegeta de casa
Ciuperci umplute cu crema de broccoli
Crutoane aromate
Sparanghel verde cu bacon
Prajitura cu zmeura si pomelo
Snitel de vita cu crusta de ierburi aromate
Paste de spanac cu calamari si rosii
Piept de pui, la cuptor
Tort din alune de copac
Melcisori de pizza
Somon in foietaj cu Sabayon de hrean
Feta cu rosii uscate,in ulei
Tiramisu de capsuni si cocos
Ardei umpluti II