Pateu din ficat de porc

Reteta culinara » Retete aperitive » Pateu din ficat de porc

Pateu din ficat de porc

Pate_din_ficat_de_porc_8

Am facut de cateva ori acest pateu si de fiecare data a iesit nemaipomenit de gustos!
1 kg de ficat de porc (de data asta a fost feliat, n-am mai gasit bucati intregi) spalat bine:

Pate_din_ficat_de_porc_1

L-am pus la fiert in apa, apoi am condimentat cu boabe de piper si foi de dafin. Cand a inceput sa fiarba, am luat spuma din cand in cand:

Pate_din_ficat_de_porc_2

Dupa ce n-a mai facut spume ficatul, i-am dat drept companie o bucata de slanina (sarata si usor afumata):

Pate_din_ficat_de_porc_3

Cat au fiert carnurile, am calit si 6 cepe mari:

Pate_din_ficat_de_porc_4

Bucatile de ficat si slanina le-am dat pe razatoare, din lipsa de masina de tocat:

Pate_din_ficat_de_porc_5

Am amestecat totul bine-bine, am condimentat cu piper si nucsoara, apoi am pus pesmet:

Pate_din_ficat_de_porc_6

Am servit cu gogosari murati:

Pate_din_ficat_de_porc_7

Pateul acesta are un gust nemaipomenit, poate fi consumat ca atare (intins pe paine), ori folosit la oua umplute sau rulada.

Adauga comentariu la reteta - Pateu din ficat de porc


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Paste de spanac cu calamari si rosii
Branza cu verdeturi
Tarta cu mere
Supa din trei feluri de peste
Chocolate cheesecake
Prajitura cu gutui si branza
Aperitiv in foi de napolitana
Spaghetti Carbonara
Portofele de cod cu fasole verde
Chec de carne
Tort de nuci
Gogosele din flori de dovleac
Somloi Galuska
Roastbeef a la Jamie
Rulada de pui intreg