Pateuri umplute cu sunca

Reteta culinara » Retete aperitive » Pateuri umplute cu sunca

Pateuri umplute cu sunca

__Pateuri_umplute_cu_sunca_1

INGREDIENTE:

  • 200gr. cascaval ras
  • 250 grame sunca taiata cubulete
  • 3 linguri de smantana
  • foetaj pentru pateuri sau aluat frantuzesc (2 foi de 30cmx30cm)
  • 1 ou batut
  • sare, piper
  • marar sau patrunjel uscat sau orice verdeturi va plac

Se lasa aluatul de foetaj sa se dezghete la temperatutra camerei. Intr-un castron se amesteca sunca taiata cubulete cu cascavalul ras si smantana si apoi se sareaza si condimenteaza dupa plac.Dupa ce s-a dezghetat aluatul se presara putina faina pe o suprafata plana si se intinde foetajul pana capata forma unui patrat cu latura de 1ft. (cca. 30cm)Se imparte foaia in 9 patrate egale.Se unge fiecare patrat, pe rand, cu albus de ou batut spuma, se pune o lingura de umplutura in mijlocul fiecarui patrat si se impacheteaza in doua sub forma de triunghi apasand marginile cu degetele ca sa se lipeasca una de alta si sa nu iasa umplutura din ele. Se inteapa triunghiurile pe margine cu furculita si in mijloc si se aseaza pe o tava pe care s-a pus o folie de aluminiu stropita in prealabil cu putin ulei apoi se ung pateurile cu ou batut.Se incinge cuprotul la 400 grade F (aproximativ 200 grade C). Se pune tava la cuptor si se lasa 5 minute la 400 grade dupa care se trece temperatura la 375 si se mai lasa 15 minute. Se servesc calde.

Adauga comentariu la reteta - Pateuri umplute cu sunca


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Gnocchi cu spanac pe sos de rosii cu ciuperci
Confit de canard
Drob de miel
Prajitura de ciocolata
Gratin de broccoli si conopida
Crema de zahar ars
Antricot cu sos de piper verde
Somon in foietaj cu Sabayon de hrean
Friptura de curcan cu mere
Salam de caracatita
Supa gulas
Chocolate cheesecake
Pachetele cu porumb si branza
Fettuccine cu ton si rosii
Ciorba de rosii II