Este o reteta foarte simpla, dar apreciata de toti cei care-au incercat-o.
La ingrediente se pot face si adaptari. Daca sunteti incepatori, luati-le asa cum vi le zic:
- - 220 g branza uscata de oi (eu am avut un cas de oi uscat, scos de la congelator)
- - 250 ml sana
- - 250 ml smantana - lactatele se pot inlocui cu iaurt/sana/lapte batut mai gras, intreaga cantitate (500ml)
- - 6 oua
- - 200 g foi de placinta, adica jumatate de pachet
- - 25 g seminte de susan
- - tava mica - 30/20cm, mai adanca
Branza se rade, se amesteca cu 2 oua. Nu a fost nevoie de sare, branza fiind suficient de sarata.
Lactatele se amesteca cu 4 oua, cu mixerul stick. Se toarna din acest amestec cam 150 ml peste branza cu oua, ca se se obtina o umplutura fluida.
Se pensuleaza tava cu amestecul de lactate. Nu ungeti cu nicio grasime. Se pune cate o foaie, chiar incretita, sa nu se ridice pe peretii tavii, se toarna cu polonicul cate putin din lactatele cu ou. Intindeti cu pensula.
Eu am folosit jumate din pachetul de foi - l-am taiat cu foarfeca, avand in final 12 bucati pe care le-am folosit acum, 12 le-am pus la congelator. Dupa ce-am intins / uns 6 foi am turnat si umplutura cu branza.
Am continuat cu restul de 6 foi, am turnat la sfarsit si restul de lactate, am presarat o mana de seminte de susan.
Am bagat la cuptor pana s-a rumenit deasupra. Nu tin cont niciodata de timp, temperaturi n-am. S-a facut o umflatica rumena.
Si s-a degustat fierbinte.
Foarte buna si v-o recomand!
< Anterior | Urmator > |
---|