Ingrediente:
- 1100 gr faina
- 525 ml lapte
- 2 oua
- 4 lgte sare
- 2 lg zahar
- 2 lgte drojdie uscata
- 4 lg ulei
Umplutura:
- 250 gr jumeri macinate
- 250 gr untura de porc
- 1 ou + sare pu uns si presarat deasupra
Am pus in cuva de la brutareasa mea cea harnicuta ouale, sarea, zaharul, laptele apoi uleiul
Peste am pus faina si drojdia
Am selectat programul "aluat" si peste 0 ora si 25 min aluatul avea sa fie gata dospit
In timpul ala am macinat jumerile si le-am amestecat cu untura si putina sare
Cand aluatul a fost dospit l-am scos pe masa infainata si l-am intins in forma de dreptungi
Un sfert din umplutura l-am intins pe doua treimi si am impaturit in trei aluatul,rezultand un dreptunghi si pe acesta l-am uns tot cu un sfert din umplutura si la fel l-am impaturit
Am impachetat intro folie infainata si l-am dat la congelator pentru 20 min (ca nu am avut vreme sa stau sa astept o ora cat trebuia sa stea la frigi
intre timp am batut un ou cu putina sare pentru a le unge inainte de cuptor)
Dupa o ora am scos aluatul si l-am intins in forma de dreptunghi, am intins apoi pe el umplutura ramasa (jumatatea care a ramas)
L-am impaturit in trei si apoi inca o data tot in trei
Am intins cat am putut si in loc sa il mai pun 20 min la congelator sau o ora la frigider, l-am taiat cubulete
Cubuletele le-am asezat in tava pe hartie de copt si le-am uns cu oul sarat
Le-am copt aprox 20 min la foc mediu (cred ca aprox 180 grade C)
Cand sunt reci sunt foarte bune si nu sunt grase de la untura fiindca aluatul isi ia exact cata grasime are nevoie.
Sper sa le incercati pentru ca sunt foarte bune.
< Anterior |
---|