Quark-brinza cremoasa acrisoara

Reteta culinara » Retete aperitive » Quark-brinza cremoasa acrisoara

Quark-brinza cremoasa acrisoara

Quark_7

Cei care nu gasesc Quark,si vor sa faca o prajitura cu brinza de acest gen,sigur se vor bucura de aceasta reteta.
Pentru a obtine 700 g Quark,avem nevoie de 4 L lapte batut(Butter Milch/Butter Milk)
Ramin si peste 2 ,5 litri zer,care se poate folosi la framintarea unui aluat/piine de casa,focaccia.
Quark-ul obtinut se poate folosi la dulciuri-prajituri,deserturi cu fructe..sau chiar preparat picant,sarat pe crackers,sau pur si simplu pe piine.

Laptele batut il turnam intr-o oala larga(nu inalta),si-l dam in cuptorul fixat intre 55-60°C (nu preincalzit),si-l lasam acolo aproximativ 10 ore.Laptele batut,pe care l-am luat de pe terasa,la inceput a avut 17 °C .Incet,a ajuns la 55°C  si asa s-a mentinut pina la sfirsit.
Pe parcurs am mai deschis usa cuptorului,sa vad ce face laptele.Cu fiecare ora era tot mai inchegat.Ultimele 2 ore,vedeam zerul pe margine,cum devine tot mai clar,iar laptele batut devenea tot mai stabil/coagulat.Am pus o plasa/tifon pe un castron,si cu o paleta cu gaurele am scos Quark-ul din zer.L-am lasat la scurs peste noapte.Dimineata l-am scos din tifon.Isi pastreaza forma,dar e fraged.
L-am intors din tifon intr-un castron.L-am proba imediat cu ceva erba cipolina si sare!

Adauga comentariu la reteta - Quark-brinza cremoasa acrisoara


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Te-ar mai putea interesa si:

Retete culinare cu imagini

Supa de dovleac ( Butternut )
Chiftelute din orez
Tarte Flambée
Tortelete cu crema Toffee
Lasagne cu spanac si branza chevre
Vanilla Club
Supa crema de rosii si morcovi
Friptura de porc cu sorici
Supa gulas
Palet de dames
Inghetata de cocos
Supa cu turnatei
Varza rosie cu mar
Ciuperci umplute cu crema de broccoli
Paste cu ciuperci si rosii