Quark-brinza cremoasa acrisoara

Reteta culinara » Retete aperitive » Quark-brinza cremoasa acrisoara

Quark-brinza cremoasa acrisoara

Quark_7

Cei care nu gasesc Quark,si vor sa faca o prajitura cu brinza de acest gen,sigur se vor bucura de aceasta reteta.
Pentru a obtine 700 g Quark,avem nevoie de 4 L lapte batut(Butter Milch/Butter Milk)
Ramin si peste 2 ,5 litri zer,care se poate folosi la framintarea unui aluat/piine de casa,focaccia.
Quark-ul obtinut se poate folosi la dulciuri-prajituri,deserturi cu fructe..sau chiar preparat picant,sarat pe crackers,sau pur si simplu pe piine.

Laptele batut il turnam intr-o oala larga(nu inalta),si-l dam in cuptorul fixat intre 55-60°C (nu preincalzit),si-l lasam acolo aproximativ 10 ore.Laptele batut,pe care l-am luat de pe terasa,la inceput a avut 17 °C .Incet,a ajuns la 55°C  si asa s-a mentinut pina la sfirsit.
Pe parcurs am mai deschis usa cuptorului,sa vad ce face laptele.Cu fiecare ora era tot mai inchegat.Ultimele 2 ore,vedeam zerul pe margine,cum devine tot mai clar,iar laptele batut devenea tot mai stabil/coagulat.Am pus o plasa/tifon pe un castron,si cu o paleta cu gaurele am scos Quark-ul din zer.L-am lasat la scurs peste noapte.Dimineata l-am scos din tifon.Isi pastreaza forma,dar e fraged.
L-am intors din tifon intr-un castron.L-am proba imediat cu ceva erba cipolina si sare!

Adauga comentariu la reteta - Quark-brinza cremoasa acrisoara


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Te-ar mai putea interesa si:

Retete culinare cu imagini

Sandwich Cake cu somon si spanac (Smörgåstårta)
Supa Imperiala
Supa de dovleac cu gorgonzola
Tarta sarata din frunze de conopida
Roastbeef a la Jamie
Chiftelute de carne
Tortelete cu crema Toffee
Piept de pui afumat
Tagliatelle cu ardei, seminte de pin si stafide
Beef Bourguignon - Julia Child
Spaghetti Carbonara
Supa de portocale si crutoane aromtizate cu scortisoara
Bruschette cu legume si tofu
Creveti crocanti cu cocos
Dulceata de grapefruit