Aceasta reteta o am de la o verisoara de-a mea.
Ingrediente:
- 1 borcan(400g) smantanta mai groasa - eu am folosit Crème fraîche
- 150 g cascaval (Gouda)
- 1 pachet margarina (am pus unt, ca eu nu folosesc margarina)
- 4 oua
- 4 linguri faina cu varf
- ½ l lapte
- sare
- piper
Se pune intr-un vas margarina / untul la topit in care se cuprinde progresiv faina. Se da deoparte.
Se pune laptele la incalzit cat sa fie caldut, nu trebuie sa fiarba. Se adauga progresiv laptele peste unt si faina si se amesteca:
Apoi se pune iarasi cratita pe foc, pana se obtine o ciulama (smantana groasa). Se da compozitia la racit (afara - eu am pus-o pe terasa), pentru vreo 10 minute.
Se separa ouale si, in ciulamaua calduta, se pun galbenusurile unul cate unul:
Albusurile se bat spuma si se adauga peste compozitie:
Se intinde "crema" in tava (mi-au iesit 2 foi). Am copt la 175 de grade timp de 25 de minute (parca... daca nu sunteti siguri, mai lasati, ca sa fie coapta foaia!
Cand a fost gata, am pus foaia pe servetele ude (nu am stergare aici... cine are prosoape din material textil, e foarte bine!). Se impatureste servetul / prosopul, cat sa fie marginile acoperite (marginile sunt mai "crocante" si trebuiesc inmuiate):
Am pus un strat de smantana:
Am ras cascaval si-am presarat putin piper (cine doreste poate pune si marar ):
Am rulat usor totul si am "invelit" rulada in folie de aluminiu. Dupa vreo jumatate de ora, am desfacut folia de aluminiu si am ras iarasi cascaval, peste care am presarat marar, apoi am invelit rulada cu aceasta "manta" si cu folia de aluminiu si am pus totul la cuptor, la foc mic, timp de un sfert de ora:
Am lasat rulada la racit, apoi am taiat.
POFTA BUNA !!
Reteta este preluata de aici!
< Anterior | Urmator > |
---|