Eu va dau cantitatile din reteta, este cat pentru doua persoane mai mult de degustare. Intentia este sa deschida apetitul.
Pentru rulada si compozitia de ciuperci
- 8 oua
- 2 linguri ulei
- 6 linguri faina de grau
- 1 cutie de ciuperci 330 g taiate marunt
- 1 cutie 200 g pate
- 1/2 pachet unt - eu il spumez ca sa iasa cat mai aerata compozitia
- piper proaspat macinat
- sare
Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat galbenusurile cu uleiul pana se face o crema alba.
Albusurile se bat bine spuma. Puneti un praf de sare sau o lingura de apa rece si se bat perfect.
Amestecati cele doua compozitii cu o paleta nu la robot si adaugati usor faina in ploaie. La compozitia asta nu se adauga praf de copt. Atata timp cat ati batut foarte bine albusurile si galbenusurile si ati amestecat usor cu paleta, compozitia este spumoasa si iese foarte pufoasa.
Dati la cuptorul preincalzit si coaceti maxim 20 minute, nu mai mult. Nu se coace tare rulada, pentru a o putea rula, cand se racoreste.
Scoateti usurel rulada din tava si infasurati-o strans intr-un prosopel curat si umed.
Si o desfaceti cand e gata umplutura. Dupa cum vedeti, e foarte pufoasa si bine crescuta.
Cat se odihneste coca, va apucati de crema. Puneti pate-ul, untul, ciupercile taiate si piperul la robot, amestecati bine si apoi ungeti bine rulada.
Infasurati bine rulada in folie de celofan si o dati la frigider pentru o noapte. Se taie inainte de a fi servita.
POFTA BUNA !!
Reteta preluata de AICI !
< Anterior | Urmator > |
---|